När själen skaver av några turbulenta år. – Ellinor Westh
ellinorwesth

Ellinor Westh

När själen skaver av några turbulenta år.

Jag och en av mina bästa vänner Jonathan sa att 2016 förstörde oss.  2017 var året vi skulle bygga upp oss själva. 2018 var året vi skulle segra och 2019 ska vi erövra världen.

2016 var ett fruktansvärt år. Det var så hemskt och gjorde så ont och jag mådde så dåligt. 2017 var till stora delar lika hemskt. Lika fruktansvärt och gjorde väldigt ont. Jag känner fortfarande efterdyningarna efter det året. Men 2017 var också ett fantastiskt år. För jag upptäckte att jag inte var ensam. Att det fanns ett liv efter skilsmässan och att jag faktiskt klarade mig själv. Det kanske låter konstigt att tro att man inte tror att man ska klara sig själv. Men dels är jag ryggsjuk. Jag har opererat min rygg 3 gånger och skadade mig 2010. Men sedan så när man lever med en person i 13 års tid.

2017 träffade jag Paulina. Att bli kär i en kvinna är inte konstigare än att bli kär i en man. Men man är så indoktrinerad i ett heterosammanhang så det tar ett tag att inse att det faktiskt är kär man är och inte bara har “du är en väldigt härlig vän till mig och jag vill bara umgås hela tiden med dig”. Tänk om man som liten hade insett att man fick bli kär i både tjejer och killar och inte bara en sort. Att man hade varit öppnare och tillåtit det. Tänk om barnböcker och ungdomsböcker hade varit mer öppna. Tänk om det skulle kunna vara huvudroller och inte biroller i filmer och böcker som är gay.  Jag kanske ska göra något åt det. Jag kanske skulle kunna skriva en ungdomsroman själv. Fast det får bli efter bröllopet. För innan har jag verkligen inte tid.

2018 är nu snart slut.  Det har varit upp och ner känslomässigt. Det sitter i min själ. Det låter kanske konstigt det där att det sitter i själen. Men det gör det. Jag har haft ett fantastiskt år. Den 23 februari flyttade jag från Västerås till Karlstad ihop med min älskade kvinna. Hon som gör mitt liv fantastiskt mycket roligare. Vi förlovade oss den 12 maj i Stockholm på regeringsgatan utanför ett stängt chokladfabriken på väg till burleskfest på Nalen.  Vi flyttade från en källarlägenhet till en lägenhet på 91 kvadratmeter några hus upp och vi fick vår fantastiska hund Atlaz.  Jag har haft ett fantastiskt år på så många sätt. Men ändå har jag skav i själen. Jag saknar mina vänner i Västerås och i Stockholm. Jag ringer dem inte lika ofta och de inte mig. Men det är ju naturligt för att livet springer ifrån oss. Men sedan sörjer jag också. Jag sörjer allting och jag behöver få landa.

Jag får ofta väldigt dåligt samvete mot min fästmö att jag inte kan koncentrera mig fullt ut på henne. Att hon får ta mina toppar och dalar och min sorg. Men även min glädje. Men hon får ibland bära min sorg som är orsakad av att jag lämnade honom. Att jag inte är lika happy go lucky som innan. Att jag har ändrat mig och hon inte får se mig som jag är när jag är hel.  För jag känner mig inte hel. Inte än. Jag är helare, ja, Mycket helare. Men ibland så sjunker jag. Ibland är det som sårskorpan är extra skör.  Att själen gör ont. Då går jag upp på natten och skriver i min dagbok. Ja, jag har en hederlig gammal dagbok som jag skriver i. Alla onda tankar som själen besitter. Det blir inte jättemycket positivt i den. Men det är som att jag inte behöver den när jag mår bra och då glömmer jag bort att skriva i den. Fören skavet blir större och det behövs.

Så ja, det är konstigt det där att man inte är mer tillåtande mot sig själv när man är i ett annat förhållande. Att inse: Ja, jag kommer i ett bagage och jag bär det med mig. Det är okej. För jag håller på att bli hel. Men ändå är det svårt ibland. Som ni märker kanske jag har haft en dålig natt. En natt jag har haft svårt att sova och mest legat i en dvala. Jag har inte drömt så mycket men jag har inte sovit så gott heller. Jag har sårskorpeskav i själen. Men grejen är att varje gång jag får så här så vet jag att det blir bättre och jag blir helare och med tiden så kommer jag vara annorlunda men en hel människa igen. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ellinorwesth

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.