Fika är lika med svenskt. – elisalarsson

elisalarsson

Fika är lika med svenskt.

Det finns nog inget som är så svenskt som att fika. Jag har jobbat och bott utomlands i flera omgångar innan jag träffade Jonas, slog mig till ro och skaffade min egna familj. När jag berättade att vi i Sverige på nästan alla arbetsplatser samlas en gång i veckan, en gång om dagen eller vad det nu må vara för att fika tillsammans trodde de mig nästan inte. Vi på vårt jobb har svårt att samlas alla varje dag då organisationen måste vara i rullning även när elever är ute på rast samt att vi har lektioner olika tider beroende på klass, årskurs osv. Men varje fredag försöker vi samlas alla för att just fika.

Vi har då alla elever ute på första rasten samtidigt. Då vi är en liten skola funkar det bra. Vi i personalen har rullande schema som rastvärd, Det betyder att var sjätte vecka är man ute och ser till att det funkar ute på skolgården och de andra fem veckorna fikar man och umgås med kollegorna. När det var min tur att ha fredagsfikat med mig så var jag hemma och vabbade Noomi. Tror ni jag har fått höra om detta? Oh YES! Den här veckan är det höstlov. I morgon är det studiedag och jag har en liten överraskning med mig. Idag bakade jag dessa.

Som ett litet plåster på såret. Receptet är taget från bloggen baka med Frida. Grymt bra bakblogg. Noah och Jonas är i Borås idag hos kusinerna och Noomi blev kvar hemma med mig. Då hon sov från 12:15 till 15:00 fick jag lugn och ro till att baka vilket jag älskar. Har bakat dessa innan och de är riktigt goda. Ni vet sådär goda att det är svårt att bara ta en!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.