elisalarsson

Min absoluta favorit lunch…

Det har varit lite tyst från mig, men det beror endast på att vi hela familjen har varit sjuka i omgångar. Det började med mig, sedan Noah och nu Jonas. Vi hoppas på att Noomi har klarat sig. Hon fick dock feber efter hennes ett års vaccination häromdagen men mer än så har hon inte uppvisat!

Det är många som har reagerat på att jag har rastat i vikt. Jag har alltid varit liten, petit men efter min graviditet med Noah hade jag rätt svårt att komma ner till den vikten jag hade innan jag blev gravid med honom. I dagsläget ligger jag endast 0,4 kg från den vikten jag hade innan. Vad har jag gjort? Jag har lagt om min kost rätt mycket. Jag har skippat socker fast inte helt strikt, visst unnar jag mig ibland. Jag äter inte mycket snabba kolhydrater alls utan mer en massa protein. Jag har inte bara lagt om min kost utan jag har också lagt om de tider på dygnet då jag äter. Allt som allt har jag under dessa tre månader gått ner ca åtta kg och det syns massor på mig. Varför har jag nu gjort det? Helt enkelt för att jag inte trivs med dessa åtta extra kg jag bar runt på samt att jag mår så himla mycket bättre också.

En klassisk lunch för mig som jag älskar och som jag ofta beställer när jag äter ute och äter är caesarsallad.  Den går att variera på en massa olika sätt. Jag brukar också göra mig egna caesarsallad med min egna caesardressing, så himla gott! Det bästa när man gör sin egna är att man inte behöver snåla på det man tycker mest om. Man kan liksom ha extra av allt man föredrar. I mitt fall denna vecka öste jag på med dressing och ost, mums! Här nedan kommer receptet på min caesardressingen som jag brukar göra.

Mixa följande ingredienser med en stavmixer;  2 dl rapsolja, 1 ägg, 1 vitlök,  2 tsk dijonsenap, 1 msk vatten, 0,5 krm salt, 0,5 krm nymalet svartpeppar, ca 2 msk citronjuice och en skvätt vitvinsvinäger. Var lite försiktig med citronjuicen och vitvinsvinägern. Bättre att hälla på mer i slutet när man smakat av om man nu vill ha den lite mer syrlig. Man kan också om man vill även mixa med 2 st sardellfileér men jag brukar faktiskt hoppa det oftast och det blir minst lika gott ändå. Gör gärna såsen innan salladen och lägg den i kylskåpet då den ska vara kall.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.