Elisabeth Lindroth, bor och verkar i Burträsk, som ligger utanför Skellefteå i det fantastiska landskapet Västerbotten. Delar kylskåp med Leif och skämmer bort hunden Ralf. Är utbildad frisör men ska strax byta riktning i livet. Är nybliven mamma till Åke som föddes 10/1-15.
Elisabeth Lindroth, bor och verkar i Burträsk, som ligger utanför Skellefteå i det fantastiska landskapet Västerbotten. Delar kylskåp med Leif och skämmer bort hunden Ralf. Är utbildad frisör men ska strax byta riktning i livet. Är nybliven mamma till Åke som föddes 10/1-15.
Tack för sköna vardagsbilder! Gillar när Åke fyller i ditt prat där på slutet! Gissar att han blir en pratsam kille framöver! 😉
Mat, mat, mat….tänk vad vi är beroende och sköra varelser som måste äta flera gånger per dag! Vore skönt om det räckte med ett mål per dag, tycker jag! 😉 Standardmål här hos oss är: Råris, linser/bönor, grönsaksgryta, råkost med äpple och ev en sallad. Tillbehör ibland: izikialger, groddar, surkål. Komplement för den som vill: ägg eller fisk i någon form, ibland kyckling/köttfärswok med mer grönsaker än kött, kokosmjölk och havregrädde som sås. Egentligen utgår alla måltider från samma koncept och det är proteinet som växlar. Soppa som omväxling och ibland en matpaj.
Tycker det är helt okej att äta liknande mat varje dag – om maten är god och man mår bra av den! 🙂
Kram på er! <3
Här kommer världens enklaste, och kanske godaste ”recept”. Den här rätten har räddat mig många gånger.
Du behöver:
– Laxblock (eller annan fisk)
– Creme fraice eller något liknande.
– Valfria grönsaker i valfri mängd. Vi brukar ta morötter, blomkål, broccoli, kanske någon potatis och champinjoner.
– Italiensk salladskrydda
– Citronpeppar
Lägg laxblocken i mitten på en djup plåt eller en ganska stor form (dom kan vara frysta). Kasta på en rejäl nypa salt och citronpeppar efter behag.
Hacka alla grönisar i lagom stora bitar (så att dom blir klara ungefär samtidigt) och lägg dom runt laxen i formen.
Blanda burken med creme fraiche med lite vatten så att den blir lös som yoghurt. Häll i typ en tesked italiensk salladskrydda och citronpeppar.
Ringla såsen över allting. Skit i att blanda. Hiva in den i ugnen på 200grader i kanske 15 min. Ta ut och ät!
Hej! Ang d-dropparna så hade vi samma problem, vi hade acos oljebaserade. Jag fick tipset av våran BVC sköterska att göra ett uppehåll tills flickan ”mognat” lite i magen, så vi hade ett uppehåll till hon va ca 2-2,5 månad sen ökade ja upp med en droppe. Körde 1 droppe ca 2 veckor sen 2 droppar osv.. Nu är hon 6 månader å vi e bara på 4 droppar märks direkt hon får 5!
Hoppas de kan va ett bra tips:)
Vilket trevligt vidioklipp!
Jag brukar emellanåt göra en supergod svartkålspasta som verkligen är som en ljuv harmoni för smaklökarna och som dessutom går fort att göra 🙂
*svartkål
*mjölk
*lite creamfraigh
*ost av något slag (men ädelost tycker jag blir absolut godast men funkar med vilken god ost som helt)
salt och peppar
persilja eller basilika eller annan krydda som ni gillar
det blir en smakfull sås som inte är speciellt klibbig eller tung som man sedan bara blandar ihop med den färdigkokta pastan och sedan toppar med massor av parmesan Och persilja!
Mittgrönakök och grönaskafferiet är två super bloggar när det kommer till vegitariskt 🙂
hoppas ni får en härlig vecka du och din fina familj såhär i sportlovstider 🙂
Oj! Jag har samma problem som dig, samma mat varje vecka… Men jag kan ju dela med mig av mina ’”tråkiga” (med ack så goda) maträtter så kanske de kan komplettera er lista på vardags/helgmat!
Köttsoppa/rotfruktsoppa:
Riv morötter och palsternacka
Hacka gul lök
stek köttfärs (har även gjort med qourn, som funkar toppen!)
– He ner grönsakerna och stek de också.
i med en buljongtärning och vatten
krydda med salt, peppar och chili.
Klicka på creme fraiche!
Klart! (Nyttigt och gott!)
Pasta gratäng
koka pasta (typ penne, gnochi)
stek tärnad kassler, lök och svamp.
Lite soja och balsamvinäger, mest för färgen.
salt och peppar.
He i två stycken smaksatta creme fraicher (med svampsmak) ev. lite vatten om det blir tjockt.
Blanda det i en ugnsform och he på valfri ost och gratinera! SÅÅ enkelt och gott 🙂
Fisksoppa:
Hacka morötter, purjolök, gul lök och vitlök – stek i en gryta.
häll på vatten och buljong
ett paket räk och kräftost
lite grädde
ett paket passerade tomater (eller krossade om man gillar det)
– låt koka ett tag
skär lax i tärningar
i med timjan, salt, peppar, chili
i med laxen och precis innan man serverar sätter man i fina stora goda räkor 🙂
Tack för sköna vardagsbilder! Gillar när Åke fyller i ditt prat där på slutet! Gissar att han blir en pratsam kille framöver! 😉
Mat, mat, mat….tänk vad vi är beroende och sköra varelser som måste äta flera gånger per dag! Vore skönt om det räckte med ett mål per dag, tycker jag! 😉 Standardmål här hos oss är: Råris, linser/bönor, grönsaksgryta, råkost med äpple och ev en sallad. Tillbehör ibland: izikialger, groddar, surkål. Komplement för den som vill: ägg eller fisk i någon form, ibland kyckling/köttfärswok med mer grönsaker än kött, kokosmjölk och havregrädde som sås. Egentligen utgår alla måltider från samma koncept och det är proteinet som växlar. Soppa som omväxling och ibland en matpaj.
Tycker det är helt okej att äta liknande mat varje dag – om maten är god och man mår bra av den! 🙂
Kram på er! <3
Hej!
Här kommer två goda recept! Recept nummer två är jättegott med stekt lax till 🙂
http://www.arla.se/recept/vegetarisk-lasagne/
http://www.ica.se/recept/pastagratang-med-spenat-och-keso-2887/
Här kommer världens enklaste, och kanske godaste ”recept”. Den här rätten har räddat mig många gånger.
Du behöver:
– Laxblock (eller annan fisk)
– Creme fraice eller något liknande.
– Valfria grönsaker i valfri mängd. Vi brukar ta morötter, blomkål, broccoli, kanske någon potatis och champinjoner.
– Italiensk salladskrydda
– Citronpeppar
Lägg laxblocken i mitten på en djup plåt eller en ganska stor form (dom kan vara frysta). Kasta på en rejäl nypa salt och citronpeppar efter behag.
Hacka alla grönisar i lagom stora bitar (så att dom blir klara ungefär samtidigt) och lägg dom runt laxen i formen.
Blanda burken med creme fraiche med lite vatten så att den blir lös som yoghurt. Häll i typ en tesked italiensk salladskrydda och citronpeppar.
Ringla såsen över allting. Skit i att blanda. Hiva in den i ugnen på 200grader i kanske 15 min. Ta ut och ät!
Tack för en fin blogg!
Hej! Ang d-dropparna så hade vi samma problem, vi hade acos oljebaserade. Jag fick tipset av våran BVC sköterska att göra ett uppehåll tills flickan ”mognat” lite i magen, så vi hade ett uppehåll till hon va ca 2-2,5 månad sen ökade ja upp med en droppe. Körde 1 droppe ca 2 veckor sen 2 droppar osv.. Nu är hon 6 månader å vi e bara på 4 droppar märks direkt hon får 5!
Hoppas de kan va ett bra tips:)
Vilket trevligt vidioklipp!
Jag brukar emellanåt göra en supergod svartkålspasta som verkligen är som en ljuv harmoni för smaklökarna och som dessutom går fort att göra 🙂
*svartkål
*mjölk
*lite creamfraigh
*ost av något slag (men ädelost tycker jag blir absolut godast men funkar med vilken god ost som helt)
salt och peppar
persilja eller basilika eller annan krydda som ni gillar
det blir en smakfull sås som inte är speciellt klibbig eller tung som man sedan bara blandar ihop med den färdigkokta pastan och sedan toppar med massor av parmesan Och persilja!
Mittgrönakök och grönaskafferiet är två super bloggar när det kommer till vegitariskt 🙂
hoppas ni får en härlig vecka du och din fina familj såhär i sportlovstider 🙂
Oj! Jag har samma problem som dig, samma mat varje vecka… Men jag kan ju dela med mig av mina ’”tråkiga” (med ack så goda) maträtter så kanske de kan komplettera er lista på vardags/helgmat!
Köttsoppa/rotfruktsoppa:
Riv morötter och palsternacka
Hacka gul lök
stek köttfärs (har även gjort med qourn, som funkar toppen!)
– He ner grönsakerna och stek de också.
i med en buljongtärning och vatten
krydda med salt, peppar och chili.
Klicka på creme fraiche!
Klart! (Nyttigt och gott!)
Pasta gratäng
koka pasta (typ penne, gnochi)
stek tärnad kassler, lök och svamp.
Lite soja och balsamvinäger, mest för färgen.
salt och peppar.
He i två stycken smaksatta creme fraicher (med svampsmak) ev. lite vatten om det blir tjockt.
Blanda det i en ugnsform och he på valfri ost och gratinera! SÅÅ enkelt och gott 🙂
Fisksoppa:
Hacka morötter, purjolök, gul lök och vitlök – stek i en gryta.
häll på vatten och buljong
ett paket räk och kräftost
lite grädde
ett paket passerade tomater (eller krossade om man gillar det)
– låt koka ett tag
skär lax i tärningar
i med timjan, salt, peppar, chili
i med laxen och precis innan man serverar sätter man i fina stora goda räkor 🙂
Mums! nu blev jag hungrig 🙂