Några saker bara – ELISABETH

ELISABETH

Några saker bara

– “Jag ber om Burträsk” är ingen felskrivning eller autocorrect utan ett allmänt känt uttryck i Burträsk med omnejd. Använd gärna! 

– Har ni tänkt på att typ alla säger stupränna? Det är ju en ihopslagning av stuprör och hängränna, som ju är två olika saker!  

– Idag läggs det golv i vårt kök!

– Hösten borde vara fyra månader lång och ständigt bestå av sol, snygga löv på träden och frisk luft.

– Det är lördag! Vad gör ni?  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria "Mawiia"

  Haha alltså jag MÅSTE börja använda “ber om burträsk”. Är från Malmö så folk kommer se på mig som att jag är helt koko .
  Idag hade vi en kaosig (autocorrect ville skriva kalsong) morgon. Kalsongmorgon hahaha orkar ej.
  Kaoset innebar extramotion (autocorrect vill skriva extramiljoner, oh I wish) för sambon, pga söndrig hiss och hund som ej kan gå i trappor och väger 27 kg (vi bor på 5:e våningen) och sen glömde han kontokortet när han skulle köpa frukost. Sen fick hunden åka till mina svärföräldrar för vi visste inte när hissen skulle bli lagad. Buhu, gillar ej att inte ha hunden hemma! Sen hälsade vi på hos sambons farföräldrar på deras vårdboende, fikade med rosa kanelbullar i solen! Sen middag med svärisarna, sen bada bebis som nu sover som Törnrosa = chips & film för de vuxna! Hunden får komma hem imorgon för hissen blev lagad idag 🙂 hoppas du haft en härlig dag! Kram

 2. Ylva

  Tänkte faktiskt över det där med burträsk igår när jag läste det, om det var autocorrect eller om man faktiskt säger så i burträsk 🙂

  Idag har jag undervisat en klass i svenska som modersmål här i Köpenhamn! Första dagen på nya jobbet! Så kul att få öva svenska med barnen! Längtar redan till nästa lördag! Sen ikväll blir det bara att mysa med magen här hemma, kanske ta en promenad med podd i öronen och en kopp te i to-go kopp 🙂 Älskar hösten!

 3. K

  Ja, eller alla som säger “rörmockare” fastän det heter rörmokare!
  Sen så måste jag bara berätta (helt apropå ingenting) om den roligaste felsägningen jag hört på länge. Det var när jag och en kompis skulle till affären för att köpa lite godsaker, då sa hon att hon var så galet sugen på nutrilett. Jag hann undra ifall hon slagit i huvudet innan hon kom på att det faktiskt heter nutella och inte nutrilett… Hehe!!

 4. Terran

  Haha! Jag stör mig också på stupränna som verkar va helt accepterat att säga trots att det är ett ord som inte finns, men det kanske bara är sånna som du o jag som jobbat på brädgård som tänker på det!
  Jag ska bada badtunna ikväll! Herregud så gött! Puss&kram

 5. Anonym

  Jag är ju en mästare på felsägningar, folk brukar ja roligt åt min “åkergräsklippare”! Jag var en bit över 2år när jag fick berättat för mig att det inte hette så, men har ändå fortsatt säga så för det känns logiskt!

  En anna sak som sliter ker ur min mun är “skuffert” en blandning på koffert och skuff, men här hör jag ju hur fel det blir men går liksom inte hejda haha

 6. Lollo

  Jag använder mig alltid av “jag ber om Burträsk”, folk i min närvaro blir galna på mig 😉

  Du som jobbar med me&i, har du koll på om det kommer vara nån me&i-träff i Skellefteåområdet nån gång???? Skulle va så kul att se kläderna live innan man shoppar 🙂

  1. elisabethlindroth

   Hahaha, bra att du använder det! Kan kolla med säljaren i Skellefteå om det är någon på gång i Skellefteå annars är du välkommen till Burträsk 4/11! 🙂

 7. Johanna

  Ska bli så spännande att se hur köket blir sen! 🙂 Själv har jag redan en tårta i ugnen och håller på att koka potatis till en potatissallad. Min mammas bästa kompis har 70-års fest idag och jag har lovat att hjälpa till i köket, så det blir nog fullt upp idag!

 8. Malin L

  så kul med golvet i köket! Visa bilder sen! Jag ska jobba en snabbis, fixa en kompis naglar (är nagelterapeut) och sen kanske gå med Folkis till hans farmor och farfar. Vi får se

  1. elisabethlindroth

   Åh, så kul att ha fina naglar! Hinner du fixa dina egna också? Jo angående mitt hår som du frågade om igår, jag fixar det aldrig när jag bara är hemma, då får det vara yvigt! 🙂