ELISABETH

Del 5

Tog med Åke ner till tvättstugan. Städade den igår för första gången på kanske ett år (klassiskt beteende när man egentligen borde skriva skoluppgifter), så jag vågade lägga honom på golvet. Är tyvärr ej sponsrad av Ikea, har bara mycket tvätt!

 Han hade aldrig sett en tvättmaskin in action och blev rätt hypnotiserad. Nu viker jag tvätt och Åke läser/dödar en bok. Hur resonerar ni kring fina saker som ju faktiskt ert barn fått i present? Ska de ligga på en hylla eller lekas sönder?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria (Mawiia)

    Haha alltså gulligaste Åke!! Så kul med snurrande och surrande maskiner ju! Haha jätterolig och söt bild! <3.
    Vi har gjort så att vi har ställt pekböcker och ärvda, redan kladdiga och söndriga böcker står på hyllan som Pella når. De andra lite finare böckerna står på en nivå som hon änsålänge inte når upp till. För dem vill jag att vi tittar i tillsammans och att hon ska ha dem länge!
    Ha en skön helg!

  2. Sofia J

    Ligga på en hylla till dom är stora nog att mest troligt inte riva sönder dom utan läsa eller använda presenterna själv. Alma har nu vid 4,5 års ålder fått börja läsa sina sång böcker osv själv. Och spela cd skiva.

  3. Anonym

    Självklar ska de användas och att de då går sönder är naturligt! Och ett så litet barn ska ju upptäcka världen, känna, titta, testa vad som händer! Det är bra för utvecklingen!
    Dock är det en annan sak när de är tre och trotsigt river av ett blad i en bok för att testa ens tålamod är ju en annan sak!
    Men i Åkes ålder ska de ”leka sönder” för att utvecklas! Det är sunt enligt mig!

  4. Linnea

    Jag tänkte först med alla saker (även våra) att det är inte så farligt om han får ha dem och de råkar gå sönder. Tyvärr har väldigt mycket gått i kras eller rivits loss så det känns helt plötsligt tråkigt. Vissa böcker som är lite finare tänker jag att man kanske kan titta ihop i och sen när de är större bläddra själv i. För Åke har det ju inte någon betydelse om det är en tidning eller en bok han får riva sönder, antar jag.
    Men det är svårt det där. Samtidigt ska ju grejerna användas.

  5. Sonia

    Tror jag skulle vilja att mitt barn isåfall lekte sönder dem! Då är de åtminstone använda och barnet har förhoppningsvis uppskattat dem liksom. ;D