ELISABETH

Nu är det inte kul längre

Vet ni? Jag tycker inte att det är kul att blogga längre.

Jag har ännu en gång börjat tänja på mig själv och jämföra mig med andra, vilket ALLTID leder till att jag inser att jag inte borde blogga. Jag fotar aldrig, gör inget kul, tycker inte att det känns kul att skriva om saker, ser ingen anledning att berätta om att Åke är förkyld, för vad ska någon annan ha ut av det?

Jag går och försöker formulera listor i huvudet, ni vet såna där underfundiga listor som handlar om ytliga grejer och som innehåller en enorm kärlek till barn och livet omkring dem. Det är inte det jag vill skriva om men det är sånt som sprids, gillas och läses.

När jag lägger ut bilder av min nya frisyr får jag mer kommentarer än på länge. Det inlägget tog fem minuter att skriva.

Sen skriver jag ett inlägg om hur dåligt jag mår i min kropp och då händer INGET?

Då börjar jag ifrågasätta mig själv igen och syftet med den här bloggen. Visst sa vi att vi skulle vara varandras stöd och pepp? Visst har ni sagt att ni gillar när jag skriver djupare saker?

Sen har vi lagt ut två nya klipp på Youtube! Jag har filmat eller tvingat Leif att filma. Jag har klippt ihop. Jag har lagt ut det på min kanal, där jag sköter allt. Leif får mest pepp. Jag förstår er, Leif är härlig, glad och underbar! MEN, jag inser då att jag finns i överflöd just nu. På FYRA OLIKA KANALER? Jag är typ less på mig själv, varför skulle inte ni vara det också?

Jag skriver inte det här för att få pepp och likes eller hyllningar, för det behöver jag inte. Jag skriver det inte för att ni ska bli irriterade och tycka att jag alltid gnäller.

Jag skriver det för min egen skull och för att jag inte vet vem jag är längre.

Det måste bli en förändring och det snart! Det här var inte det jag hade tänkt mig.

Ursäkta att jag bara kräks ur mig allt det här men just nu känns mitt jobb så sjukt otacksamt med tanke på att jag bloggar för alla andras skull och inte min egen. Det är omöjligt att hålla sig kvar på banan! Den här världen kommer ständigt och tacklar en åt fel håll!

Nåväl, nu har jag fått det ur mig och nu ska jag tänka lite på det plus gråta tårar av ångest över min ÄCKLIGA kurslitteratur.

OBS! Vet att jag var lite hetsig och att många inte hinner läsa MEN jag kan min blogg och märker skillnad, tro mig! Det kommer att ske förändringar inom kort! 

Tack för ert stöd!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie Z

    Hej E.
    Jag är oxå dålig på att kommentera men läser gärna. Har oxå fullt upp med allt, stressläser inlägg ibland så det är sällan jag kommenterar för jag är inte så duktig på att formulera mig. Men jag kan tycka att det du skrev om kroppen var väldigt bra och tänkvärt. Jag själv är förvånad över att jag inte har mer krämpor med tanke på att jag är överviktig och har fött tre barn. Men absolut inte lider av några efterslängar av det. Mer än övervikten men det är ju ett utseendeproblem för mig.
    Nu måste jag springa vidare. Hinner inte skriva mer. Men kände att det verkar som du behövde det nu. Kram på dig!

  2. Caroline

    Jag gillar din blogg men du blir så ofta besviken på läsarna som kommenterar för lite/inte engagerar sig/kommenterar, men då på fel inlägg att det är svårt att veta hur man ska förhålla sig. Jag brukar inte kommentera på bloggar, betyder det då att jag inte får läsa din? Jag förstår verkligen att du lägger ner mycket tid på den! Men jag vet ibland inte vad du vill att man ska göra. Låst blogg för bara inbjudna ? Inte ha den på portal där pressen är så stor?
    oavsett hoppas jag du hittar någon väg som ger dig lust att skriva.

  3. Lisa

    Blogga på det sättet du tycker är roligt. Såklart att kommentarer och interaktion med de som läser är väldigt motiverande och drivande, men drivet kanske måste vara lika mkt ditt ändå, trots att det ibland går upp och ner i kommentarer om du ska blogga på det här sättet? Tycker din blogg är himla bra, men du kanske ska blogga utan press??

  4. Annica

    Jag tror att jag bara kommenterat kring tvillingarna men har börjat på betydligt fler men raderar ofta föt jag inte hinner få ihop ord och tankar innan världen avbryter mig(uppmärksamhetstörstande barn)
    Men som gammal bloggare vet jag ju hur mycket kommentarer betyder så skämmes tamefan på mig!

  5. Mikaela

    Jag vill säga att jag tycker mycket om att läsa din blogg och se dina klipp (visst verkar Leif härlig men det är ju dig jag följer och, ja, gillar mest, om vi ska vara sådana). Men sedan jag fick barn i december har det varit extremt svårt att hinna läsa bloggar eller surfa överhuvudtaget. Jag brukar heller aldrig kommentera blogginlägg, för det tar också tid. OBS att jag ej skriver detta för att jag inte tror du har rätt, du ser ju statistiken osv. Det var bara, eh, tänkt som typ ett pepp? Fast nu handlade det bara om mig själv ser jag. Aja. Jag tycker iaf mycket om inläggen som är skrivna i ilska, feministiska texter osv. Och jag gillar att det är en stor bredd på ämnen, tycker det är bra om du skulle palla att skriva precis sådana inlägg som du vill, när du vill. oavsett vad folk tycker om innehållet. Du är ju inget företag och vi är inga konsumenter som har rätt att kräva saker, och man vill ju följa dig som person. Det är ju det som är grejen tänker jag. Tycker man att det är ointressant kan man ju läsa något annat. Det här blev kanske jättesvamligt nu, hoppas i alla fall att det kommer fram att jag gillar bloggen mycket. Hejrå! <3

  6. Helene

    Hej! Jag la märke till att Leif fick mkt ”prace”.. Och tänkte att visst kan det va kul med han nångång men ännu en man som kommer in och tar uppmärksamhet.. Nerver seen that before!

    Du är jätte bra och jag gillar verkligen dina djupare inlägg.. Inlägget före du klippte dig.. Din frisyr sen är mindre intressant.. Mer ”fluff”.. Yta.. Och det är ju så klart ok också! Modigt att klipp håret kort! Önskar jag vågande..
    Vars klipper du dig btw?

    Lägg ner om du vill, eller slå av på farten. Ett inlägg i veckan funkar för mig 😉

  7. Karin

    Åh, Elisabeth vet du jag får så dåligt samvete! Du känner säkert igen mig från instagram, (Karin med melvin som också är frisör). Och jag är så himla dålig på att kommentera! Jag kommenterade bla igår på ditt hårinlägg för en gångs skull, men det gick snabbt liksom! Tror som många andra skriver att man vill skriva ett längre svar/vet inte riktigt vad man ska skriva på ett djupare inlägg och då blir det inte av/hinns inte med. Det betyder inte att vi inte tycker det du skriver är bra, jag tycker det var jättebra skrivet och jag uppskattar verkligen dessa inlägg.
    Jag uppskattar din blogg jättemycket och har tyvärr varken hunnit kolla på klipp eller lyssnat på podden än 🙁 .
    Melvin har ju aldrig sovit bra och gör fortfarande inte förutom enstaka nätter.
    Det plus att han rör sig överallt nu gör att man är helt slut och jag hinner/orkar helt enkelt knappt läsa bloggar längre.
    När M sover på dagen ska man hinna med alla ”måsten” med och sen får man lägga sig ganska tidigt om man ska hinna få någon skaplig sömn.
    Jag ska försöka bättra mig på att kommentera och jag hoppas du orkar kämpa på men känn ingen press! Du kanske inte behöver skriva lika ofta? Förstår att det tar oerhört mycket tid. Kram!

  8. Sofia J

    Jag känner att jag inte hinner ”reagera” , kommentera osv riktigt i spn rasande takt. Och som flera skrivit tidigare så finns tiden för detta kanske när barnen sover eller annat är avklarat. Men jag följer bloggen slaviskt 🙂

  9. Anna-Maria

    Så jäkla tråkigt att du känner så och jag får dåligt samvete!!! Jag läser aaaaalla dina inlägg och kollar på alla era Youtube-klipp men inte fan tar jag mig tid att ge tillbaka nått genom en liten kommentar eller ens gilla det!! Jag förstår dig fullt ut och i den här världen är man ganska ego :/ bara förväntar sig att du, och andra i samma bransch, ska leverera utan att behöva ge något tillbaka..tyvärr! Jag tycker iaf om allt du gör och älskar dina djupa inlägg..du är en smart tjej!! Men som sagt, jag förstår dig :/ kramar!

  10. Emilia

    Hej Elisabeth! Jag hittade din blogg för kanske 2 månader sedan och genast var jag fast. Du är en så ärlig och öppen person. Jag gillar att läsa om din vardag, få se att det inte behöver vara så speciellt som andra bloggare får det att se ut som. Jag uppskattar verkligen dina djupare inlägg och de berör mig hemskt mycket.
    Jag tror själv att jag också är en högkänslig person (som du och Jenny nämnde att ni är) och därför känns det så himla fint att läsa din blogg då jag förstår dina tankar och känslor. Din blogg är min favorit eftersom du inte förskönar något och vågar skriva om djupare saker. TACKTACKTACK för en superbra blogg!!

    Kramar från Finland 🙂

  11. lin

    Med en liten vild en hemma så får man några få micropauser per dag. Då läser jag lite bloggar, men oftast sådant som inte kräver min odelade uppmärksamhet, den har jag inte att ge. Därför är det oftast de ytliga inläggen jag läser, det går snabbt och tillåter 17 avbrott. Jag orkar inte läsa ett djupare inlägg som kräver att jag ”tänker”, för med 17 avbrott blir det bara pannkaka av allt.

    Så ser min situation ut. Kanske lättar anledningen pressen lite?

    1. elisabethlindroth

      Absolut! Tack för kommentaren! Grejen är ju att jag har det exakt likadant och skriver, filmar, mailar och fotar under micropauserna! Plus pluggar. Därför känner jag ibland att det inte är värt det. Kram!

      1. lin

        Absolut. Ville bara visa på att de ytliga inläggen kan få mest respons av förklarliga anledningar, inget som har med din braighet att göra! Jag förstår att du kan känna att det inte är värt det. Ville bara förmedla en potentiell förklaring till det som kan se lite vajsing ut i statistiken. Självklart förväntar en sig se mest respons på det en lagt ner mest tid på.

  12. Sonia

    Tror precis som vissa skrivit här redan att folk dels inte hunnit läsa, men kanske också att det är lättare att skicka iväg snabb respons på en bild / ett lite lättare inlägg än ett djupare. När det gäller djupare inlägg tror jag att man vill reflektera och komma med ett längre svar också, så tänker i alla fall jag. Tenderar ofta att läsa bloggar på mobilen och då känns det inte alltid aktuellt att sätta igång och reflektera / skriva långa svar, liksom.

    Oavsett så ska du ju självklart inte blogga om det är något som får dig att må dåligt. Detta är ju trots allt någonting som tar mycket energi, tid och plats i ditt liv. Om du inte känner helhjärtat att du gör rätt så förstår jag verkligen att du börjar ifrågasätta bloggandet. Jag tror inte jag skulle klara av den press som du utsätts för bara genom att vara offentlig, dessutom i en så tuff och hetsig bransch som denna. Men det vore så himla, himla trist om du slutade – för jag älskar att följa dig och din familj. Just för att du inte håller på med klickfiske, falska leenden, sönderredigerade bilder eller annat typsikt ”bloggigt” som nätet kryllar av. Även om du inte får lika mycket visningar och kommentarer på vissa inlägg så tycker vi alltid om att läsa dem, det är mest bara att man ibland inte har något att kommentera. Värdet i dina inlägg sitter inte i antal kommentarer, det sitter i hur många som läser och kommer tillbaka till din blogg. Och även om det inte är miljontals människor så är vi nog några tusen. Kom ihåg att det är ganska många, ändå, även om jag vet att det är svårt att inte jämföra sig med andra. Tusentals människor bryr sig om dig, tycker om att följa dig och lyssnar till det du har att säga. Vi älskar dig!

    Vet att detta är typ världens svåraste uppgift men: var inte så hård mot dig själv. Du är en utmärkt bloggerska, du har kommit ända hit och har byggt en fanbase baserat på den DU är och det DU gör! Vad du än bestämmer dig för att göra så stöttar jag dig till hundra procent och vet att du är en klok människa som kommer att göra det som är rätt för dig.

    Kärlek, bamsekramar och varma hälsningar! <3

  13. Kerstin

    Jag tänker lite så här… När det är lite tyngd och personligt så som inlägger om kroppen så gör det att man (läs jag) tänker efter, känner igen, funderar och kanske har något som ofta blir lite längre att skriva. Jag läser oftast bloggar från min telefon och tycker det är såååå jobbigt att skriva långa kommentarer. Tänker att jag ska skriva en kommentar när jag sitter vid datorn och sen blir det liksom inte.

    Puss!

  14. Ellie

    Din blogg är en av mina favoritbloggar och jag gillar verkligen att du skriver om små ting och stora djupa saker och det känns alltid som om det kommer från hjärtat och inte någon konstlat sockersötad ickeverklighet utan så som jag tror de flestas liv är. Dvs rosa fluff blandat med svarta taggar och kloka ord Men det jag egentligen ville säga var att om bloggen ger dig stress och ångest mer än lättnad och glädje så håll upp inget som säger att du inte kan starta den igen när lusten faller på! Med det önskar jag dig en härlig kväll!

  15. Amanda

    Hej 🙂 Visst är det märkligt hur det fungerar? När folk kommenterar och ger respons och när de inte gör det. Jag kommenterar oftare på din blogg än någon annan jag läser och ändå kommenterar jag inte ofta. Ibland ser jag inget sammanhang i då jag ger respons och inte. Ibland beror det helt enkelt på min nivå av energi och lust. Eller kanske är det oftast det som spelar roll och mindre ofta vad inlägget handlar om. Det är lätt att ge kommentarer kring en ny frisyr då du ställer konkreta frågor än då du tar upp någonting som faktiskt är djupare, då krävs mer tanke och engagemang att kommentera. Det betyder inte att jag (vi) inte läser och tar till mig. Exempelvis tycker jag ditt kroppsinlägg var viktigt och bra och jag uppskattade att läsa det. Tycker att du är stark som tar dig an sådana ämnen osv. Men jag kommenterade inte. Jag visste inte vad jag skulle skriva.
    Självklart ska du bara blogga om DU vill och känner för det.
    Jag vet inte om det jag skrivit nu ger dig någonting eller har någon röd tråd egentligen. Jag ville ändå göra mig hörd för jag gillar dig.
    Ps. varför Leif får extra uppskattning ibland kan nog vara för att han är ”ett bonusinslag” något som inte förväntas och då blir det något extra. Synd på ett sätt eftersom du lägger ner mer tid och engagemang. Men att du är med är en självklarhet och du förväntas prestera. Liksom det kan vara i hushållet. Kvinnan gör bara det hon ska men när mannen kliver in då blir det hejarop och ”oj vad duktig han är”.
    Ps2. nu vet jag att ni jobbar för att leva ett jämställt förhållande och jag menar inte att ni har det så i hushållet :), men jag syftar alltså på samhället generellt…
    Åh, hoppas du orkar läsa trots att jag babblat på. Kram till dig!

  16. SpeLinnea

    Knappt två timmar från ditt förra inlägg till detta, jag hinner liksom inte reagera, jag hade inte hunnit läsa det förra innan detta ens dyker upp. Bloglovin’ som jag använder kan dessutom söla sig så att inläggen inte syns förrän flera timmar efteråt. Folk har inte kommit hem från jobbet, med förskolehämtning, handling och fritidsaktiviteter efter det, hur ska vi hinna reagera?

    Det är klart en bild (klippning) går snabbare att ta in, trycka like på och interagera med nåt på ett inte så djupt sätt som detta. Det betyder ju inte att vi hatar dina inlägg som är djupa och intressanta, tvärtom. Du läser beteendevetenskap, förhoppningsvis kommer nåt avsnitt om människans agerande på nätet och onlinecommunitys, hur låg procent som läser som faktiskt kommenterar osv osv. Och även när man känner till detta, det är ju svårt ändå. Skit går upp och ner.

    Kör din genre, ditt race. Har sagt det hela tiden, det är Elisabeth vi gillar och det behöver inte vara s.k clickbait-material för det. Ska precis börja lyssna andra avsnittet på podden (så efter är jag) och ser fram emot att få ta del av sånt du vill dela och känner starkt för.

    Försök ta in att vi uppskattar dig som fan, och allt du gör, kickass hela dan!

    1. Linnea

      Jag tänker och känner igen mig i det SpeLinnea skriver. Jag håller på att lyssna igenom första podd-avsnittet, har inte hunnit se klippen från Härnösand ännu och har inte läst kropps-inlägget. Förstår att du säkert ser skillnad i statistik och sådär och undrar därför om du ”ser” oss som läser via Bloglovin? Kära Elisabeth, jag hoppas verkligen att du inte glömmer bort att vi är verkliga människor som läser/lyssnar/följer när du får statistiken, för ett djupare inlägg kräver kanske lite mer av oss läsare innan vi kommenterar, än ett hårinlägg. Kram!

  17. Hanna

    Blir ledsen när jag läser detta inlägg. Jag förstår din uppgivenhet och tror inte att jag skulle klara av att sitta där du sitter. Är nog alldeles för skör, överanalyserande och självkritisk. Om du känner att du inte klarar av allt detta så tycker jag att du ska lyssna på magkänslan. Men vi är ett stort gäng som uppskattar allt ni gör och hoppas att ni vill fortsätta! I detta specifika fall tror jag många inte ens hunnit läsa ditt kropps inlägg, då det knappt är 2 h emellan inläggen. Men generellt sett har du rätt och vi måste bli bättre på att visa vår uppskattning. Kärlek till er!

  18. Madde

    HJÄLP!!! Sluta blogga???
    Nääää det hoppas jag verkligen INTE….
    Tar på mig SKÄMS kepsen =( att jag är så DÅLIG På att kommentera….
    Skit i listorna och skriv ifrån <3
    Nu kan jag bara tala om för mig själv; GILLAR dig till 110 % meen dock DÅLIG på att kommentera….. (dels för jag TJUVLÄSER på jobbet å svårt att hinna skriva en kommentar….. Vissa dagar hinner jag inte ens läsa ett helt inlägg utan då räcker de LÄNGE 😉 )
    Önskar dig en UNDERBAR eftermiddag/Kväll…..

    En STOOOR Kraaam