Jag lever (men med näsan i böckerna)! – ELISABETH

ELISABETH

Jag lever (men med näsan i böckerna)!

Hur mår ni? Har veckan varit bra så här länge?

Det känns lite som att jag befinner mig inne i ett isolerat rum i världen och missar ALLT som pågår utanför. Har liksom ingen känsla för vilken dag det är, det kan vara måndag eller torsdag och jag känner ingen skillnad. SÅ INTENSIVT det är!

Jag antar att det är extra extremt första gången alla träffas, innan man lärt sig allas beteenden och kan smälta dem på ett annat sätt. Eftersom jag är en person som alltid känner in alla jag har i min omgivning och kan ana om personen bredvid mig mår bra eller inte, är det lite utmattande med så mycket nytt folk.

I vår klass, som består av cirka 40 personer, har det redan visat sig vilka det är som gärna avbryter lärare och andra studenter och som jag vet mer om än jag skulle vilja. Har så svårt att förstå den egenskapen hos människor, särskilt eftersom vi ju pluggar till beteendevetare och ju faktiskt ska jobba MED människor. Hur kommer det fungera för dem som redan efter två dagar tagit så mycket plats att många andra (inklusive jag själv) inte får komma med något? Så knepigt. Känner ni igen det här från egna studier eller arbetsplatser?

Vår studiegrupp är i alla fall väldigt mysig och det känns som att vi hittade varandra väldigt fort. Skulle inte vilja byta ut någon! I morgon har vi vårt första gruppseminarium och alla är väldigt nervösa. Ingen av oss har direkt någon aning om vad som väntar och jag är mest livrädd för att få en fråga som ska avslöja att jag ju inte kan något?! Samtidigt ska vi ju inte kunna just något, eftersom vi gått knappt tre veckor av vår utbildning.

Nu svamlar jag, sorry! Har placerat mig ute i matrummet på vårt B&B för att kunna plugga det sista och hoppas kunna bli klar i vettig tid så att jag hinner hänga lite med Leif. Känner mig som världens sämsta fru och moder fastän jag vet att jag inte borde det.

Har ingen bra bild till inlägget, så ni får en av Åke i sin nya mössa! Leif fick lov att köpa en eftersom vi glömde packa det också! Åke och Leif har förresten varit på babysång idag, det var tydligen succé! IMG_7538

Om ni inte har något särskilt att göra imorgon får ni gärna hålla tummarna att jag tar mig igenom mitt första seminarium imorgon! TACK!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag började också en utbildning nu precis, och var inte beredd på PANIKEN och STRESSEN jag känner!? Fattar inte, jag var ju så taggad på detta, men nu känner jag mest osäkerhet (typ att jag inte kan nåt alls)… Vill ju bara njuta av min tjänstledighet och plugga lugnt och dricka kaffe länge på morgonen… 🙂

 2. Carina Anklew

  Det låter som en spännande resa du har framför dig, med många olika personligheter plus allt pluggande! Det är bara att åka med och hitta guldkornen! 😉
  Vad bra att Leif o Åke har hittat aktiviteter!
  Som av en slump fick vi på jobbet en inbjudan till seminarium som kan lära oss att “handskas med besvärliga personer”! Ha, ha! Allt går att sälja och vi konsumerar glatt! Kram på dig! <3

 3. Linn

  Heja de kommer gå jätte bra! Hade velat se fler gästinlägg av Leif, kanske lite vad de har hittat på nu när du varit i skolan 🙂

  1. elisabethlindroth

   Men så otäckt att du skriver det, har just tidsinställt ett sånt inlägg som kommer imorgon bitti, hahaha! 🙂 Kan lova rolig läsning!

   1. Linn

    Men vad läskigt men roligt sammanträffande jätte bra inlägg de verkar ha haft kul ni har båda två en gåva för att skriva

 4. Malin L

  jag tror att alla har minst en sån i sin klass. I min på universitetet (vi gick u samma klass i 3 terminer) hade jag en jättesmart tjej från Mexico som förstod svenska men uttryckte sig bäst på engelska så hon inledde varje möte med ny lärare/föreläsare att fråga ( på engelska) om det var okej att prata engelska i klassen. Sen höll hon långa utläggningar som säkert var smarta men som jag inte fattade ett piss av. Långt utvik men jag fattar vad du menar, man är nervös, osäker och rädd att ställa dumma frågor. Du kommer att rocka!! 🙂

  Jag går också på bebissång med Folke, han älskar det.

 5. SpeLinnea

  Oooh det är alltid så nervöst i början. Jag brukar tänka att jag inte ska spela en roll. Att verkligen inte ge vika för mina åsikter, men för den sakens skull inte vara okänslig. De vet inte vem du är, utnyttja detta till din fördel. Det är okej att göra fel, göra bort sig och svamla. Det ordnar sig. Du fixar det! Heja dig imorgon!

  1. elisabethlindroth

   Jag spelar ingen roll hoppas jag MEN har typ inga åsikter än eftersom ämnet är så nytt och svårt?!!! Kram!