Hur man lyssnar på podcast – ELISABETH

ELISABETH

Hur man lyssnar på podcast

Hej alla! Leif här!

Jag förstår att det här med poddar är helt nytt för en del av så jag tänkte skriva en liten guide om hur man gör för att komma igång med lyssnandet.

Podcast?

En podcast är egentligen inte mer än en ljudfil som ligger på en server. När man lyssnar laddar man antingen ner hela filen till sin enhet eller “strömmar” den. Det vill säga att man laddar och lyssnar samtidigt, precis som när man kollar video på YouTube eller Netflix.

iTunes, iPhones m.m.

Många verkar tro att man måste ha tillgång till en iPhone. iPad eller iPod för att lyssna på podcasts. Det stämmer INTE! Dessa enheter har enkel tillgång till iTunes som många, inklusive Benny & Betty  använder för att publicera sina podcasts i, men man måste inte använda sig av iTunes för att lyssna.

Har du en av dessa enheter startar du appen “Podcaster” och söker på “Benny & Bettys podcast”. När du hittat podden är det bara att börja lyssna!

android

Har du en telefon som kör android finns det en massa olika podcast-appar att välja på. Några populära är Podkicker, Podcast addict och Beyondpod. Alla dessa använder eller kan använda iTunes sökmotor för att hitta poddar. Se bara till att ni väljer att använda iTunes sökmotor om det finns ett val.

Sök upp podden och börja lyssna!

Dator

Om du föredrar att lyssna från en dator är det bara att styra till länken:
http://elisabethlindroth.se/podcastgen/

IMG_7523 (1)

Så här glad blir man av att lyssna på podcast!

P.S. Leif gjorde ett klipp hur apparna Beyond pod och Podcast addict funkar också!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin Odefjord

  Ser nu att min kommentar ser ut att rikta sig till bara Leif men dt är inte meningen utan tacket är till Leif och resten till Elisabeth 🙂

 2. Karin Odefjord

  TACK Leif! 🙂 Nu har jag tryckt på prenumerera men har såklart redan lyssnat på båda avsnitten. Som du säger finns det en del att önska ljudmässigt men jag tycker inte det va några problem att lyssna på avsnitten ändå 🙂 Kul! Jag har aldrig i mitt liv lyssnat på en podcast och har ingen aning om vad jag ska vänta mig, än så länge känner jag mig som en som tjuvlyssnar på ett privat telefonsamtal er emellan, typ! Men ändå är det kul att lyssna och jag kände igen mig i flera saker ni nämnde i podden under frågestunden! Kommer definitivt att fortsätta lyssna 🙂

   1. elisabethlindroth

    Har noll koll på dessa appar tyvärr, så antingen får du ta hem en annan eller lyssna via länken! Hör av mig när jag får mer koll, finns ju så många olika och det är omöjligt för oss att lära oss hur alla funkar!

 3. Madde

  Du ÄR bara BÄST!! (Leif har verkligen slitit mitt hår på HUR F-N gör man)
  Tack Leif… Nu skall jag TESTA å se om jag LYCKAS annars återkommer jag till dig =)