En sån dag – ELISABETH

ELISABETH

En sån dag

Idag är en sån dag, ni vet, när man går omkring med axlarna uppe vid öronen, överfull av stress men inte får något gjort. Jag FATTAR INTE hur jag ska hinna läsa 1000 sidor, skriva uppgift, städa, äta, blogga, vara mamma, fru och allt utöver och leva så här i tre år?! FATTAR INTE.

Tänker för miljonte gången att det här med att plugga med bebis och typ ett halvtidsjobb på internet kanske inte är ultimat? FAN alltså.

IMG_7380

Så här sitter jag och mitt amningshår precis just nu och stressar sönder inombords. JAG VET ATT DET BLIR BÄTTRE men det är tyvärr ingen tröst just nu, när allt jag vill är att gå och lägga mig. Eller, först vill jag äta, sen sova. Inte plugga och försöka mig på en till uppgift som jag inte riktigt förstår. Vart tredje ord är lite som grekiska? Är det tänkt att jag ska lära mig saker? FÅR PANIK.

Kul att några av er lyssnat på vår poddis i alla fall! Förstår att barnens ljud i bakgrunden kan störa lite, det låter faktiskt mycket mer på inspelningen än det gjorde IRL, mikrofonen snappade nog upp allt superbra. Till nästa veckas avsnitt ska vi sitta i mer isolerade rum (ljudet var också lite vasst) och då kommer det funka lyssna via iTunes och alla appar! SÅ PEPP på det är vi!

Ha en härlig tisdag, så hör jag av mig igen när jag är på ett bättre ställe i hjärnan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Erfarenhetern jag har från min utbildning säger: stå ut och kämpa på! De första kurserna av en utbildning är sällan roliga. Intressanta visst, men de ska ofta innehålla SÅ MYCKET att det är svårt att få en överblick. Under mitt andra och tredje år blev kurserna mer ämnesspecifika och i och med det roligare och lättare att förstå. Jag har en ingenjörsutbildning så det kanske inte går att jämföra, men jag ver att flera kompisar har liknande erfarenheter. Stort lycka till med pluggandet, kan nästan lova att det kommer att klarna! Kram.

 2. Emy

  Ett tips är att göra ett lässchema i början av varje kurs där du delar upp så du läser X antal sidor per dag. Sedan frångår du aldrig lässchemat. På så vis blir det mer struktur och inga dagar där du läser 1000 sidor på en gång. Funkade jättebra för mig. Pluggade på universitetet i 6 år. Lycka till darling!

 3. lin

  Ett alternativ är att titta på uppgiften och sök upp det som är aktuellt i texten. Och titta runt på de sidorna ni ska läsa och skaffa dig en överblick, istället för att läsa varenda ord på tusen sidor.

  1. elisabethlindroth

   Ja, det är lite så jag gör MEN det är fem olika böcker och en av de fem böckerna innehåller olika texter, skrivna av olika personer… 🙂 Känns så svårt när allt är utspritt! Plus att jag än så länge bara har en av böckerna och väntar på de andra som är beställda men vägrar komma på posten!!!! *stressssss*

   1. lin

    Ja, boksituationen är sällan rolig! Att googla författarna kan också ge en bra översyn.

    Behöver du tips på böcker eller teorier, maila. Har pluggat en hel del beteendevetenskap (sociologi, psykologi i fyra år).

    (Förvåningen när man inser att man försöker tvinga på en främling sina tips, hehe).

 4. Anonym

  Jag började plugga på distans men gick skola en heldag i veckan när min första var 8 månader! Det var tufft! Jag satt vaaaarje kväll 3-4h när barnet lagt sig eftersom pappan jobbade förutom den där dagen jag var i skolan!
  När han blev 13 mån och började förskolan började jag jobba 75%, skola 100% + barn, man och på råga på allt blev jag gravid igen och mådde skit!
  Snacka om att jag utmanade mitt psyke och drog mig “längst ut på kanten”!

  Jag skulle vilja säga att det blir bättre men det blev inte det för mig, jag är inget så kallat läshuvud och får verkligen kämpa!
  Det jag kan säga av min erfarnhet och som jag även intalade mig varje dag var att det är en kortare period i mitt långa liv! Denna period kommer gå så fort (även om det inte känns så när man är mitt i)
  Nä nu när jag tänker tillbaka så gick de där åren galet fort och jag är så FRUKTANSVÄRT STORT över mig själv. Så stolt har jag aldrig varit förut!

  Detta klarar du! Kämpa!

 5. Charlotte

  Åh, jag lider med dej! Been there done that, kan man säga! Vissa dagar är galna och helt knasiga men det blir ju bättre- men som sagt, ibland har man axlarna vid öronen och hjärtat i halsgropen….

  Jag pluggar på Karlstads Universitet, näst sista terminen och nja, det blir nog inte lugnare men man kommer in i det så därför blir det lättare! Nu har ju jag barn som är på dagis men är ensam mkt med barnen (med en egenföretagarman som jobbar 24/7) så ja….det är en del pusslande! Man vill ju heller inte vara en “dålig” mamma som hämtar sist på dagis och som inte hittar på roliga saker på eftermiddagen…. alla dessa krav…..som iofs kanske mest kommer från mig själv men ändå….

  Vilken rörig kommentar det blev men som sagt, du kommer komma in i det och då blir det lättare och du har en superintressant utbildning framför dig vilket också gör att det kommer bli lättare! 🙂

  Stor kram och aaandassssss!