Första besöket i Härnösand – ELISABETH

ELISABETH

Första besöket i Härnösand

Om två veckor är första träffen på skolan i Härnösand, fram tills dess är det självstudier och det är SÅ svårt! Jag kämpar på men önskar att jag hade någon att fråga lite mer, så jag ser fram emot att träffa mina klasskompisar och knyta lite kontakter inför framtida behov av stöd och pepp.

Första svängen är en tisdag morgon till fredag och eftersom det är typ 40 mil att åka måste vi åka redan måndag och därför kände jag direkt att jag måste ha mina grabbar med mig. Det är en sak att vara utan Åke en natt men fyra skulle jag inte klara just nu. Så vi får göra en liten semester av det helt enkelt, tror det kommer bli kanon! Det känns ännu härligare nu när vi hittat vad jag tror kan vara Härnösands mysigaste boende, Villa Sedin. Det är ett litet bed & breakfast som ser så himla personligt ut, älskar såna ställen!

Ekholms2

Lånade bilden från deras hemsida. 

Jag försöker ha detta ställe som morot nu när jag sitter och sliter min amningslugg i panik. HUR SKA JAG KLARA ATT FÅ IHOP 600 ord till på torsdag? Eller, jag kan lätt få ihop 600 ord, men det ska vara ord som handlar som det jag läser och det jag läser känns typ som grekiska just nu. Längtar tills jag lärt mig läsa, skriva och prata akademiska, det svåraste språket jag vet.

Tack till er för alla tips kring studielivet, det betyder så mycket att höra att det kommer att bli bättre! Jag är så imponerad av er alla som suttit där jag sitter nu och klarat det! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefin

  Så kul att du också börjat plugga! Tror inte jag känner någon annan i min årskull som börjat nu. Jag har just överlevt första veckan och sitter med första uppgiften till på måndag (*torkar svettig panna*), känner EXAKT samma sak. Och många av dem jag går med har hunnit säga “Guuud så länge sen man satt i skolbänken alltså”. Och jag vill säga, ehm näe, du är 23, det var länge sen JAG satt i skolbänken. 🙂 Men jag satsar på att jag har nytta av arbetslivserfarenhet i stället, och kanske någon form av prioriteringsförmåga som man får som småbarnsmamma, eller så blir allt kaos, jag vet inte. Är ändå skitpeppad på plugg!
  Vad är det för program/kurs du går? (du har säkert skrivit, men jag hittade inte) Det såg snarlikt ut vad jag läser nämligen (kand. i arbetslivskommunikation, inte helt glasklart vart den leder, men spännande innehåll!) Lycka till vidare så hoppas jag att det kommer att kännas mer under kontroll (för oss båda) framöver, som övriga kommentarer verkar vara eniga om. 🙂

  1. elisabethlindroth

   MEN så kul att du ska plugga också! Och lite skönt att du också tycker det är jobbigt… Heheheh, sorry! Ibland känner jag att jag typ är dummast i världen och att alla andra bara fattar direkt? Men så är det nog inte! Jag läser beteendevetare, låter ju lite som att det är samma? Eller? Hur många år är din utbildning? Är det på distans? Är ALLA 23?!?!?! KRAM!

 2. Hanna

  Jag är (var) också frisör och började plugga och tyckte det var tungt till en början. Allt var intressant, men hade stora problem med det akademiska språket. Fick alltid godkänt på uppgifterna men i början fick jag alltid kommentarerna att det hade blivit ett högre betyg om jag hade haft ett mer akademiskt språk. Bröt ihop ett flertal gånger (mycket på grund av hög press på mig själv), men kom senare till insikt att ett betyg är egentligen bara en bokstav. Jag själv vet ju vad jag har lärt mig, även om inte läraren ger mig högsta betyg. Dessutom är det i princip aldrig någon arbetsgivare som kollar vad du hade för betyg i en enskild kurs, utan så länge som du har examen är det lugnt!:
  Hur som, det akademiska språket lossnade efter ett tag och innan sista året var det inga större problem. Du kommer att klara det! Kämpa på och tillåt dig att ha vilodagar utan plugg, för det behöves verkligen! Kram!

 3. Johanna

  Hej Elisabeth!
  Vad kul att du ska börja plugga, det kommer gå jättebra! Jag har precis börjat på en utbildning själv och det är mycket att sätta sig in i men jag är säker på att det löser sig 🙂
  Jag har missat vad det är du studerar och blev lite nyfiken på vad?

  1. elisabethlindroth

   Hej! Så kul, vad läser du då? Det är verkligen supermycket i början, första uppgiften ska in imorgon redan! Läser på distans så det känns så svårt att komma in i det då tycker jag. Men det kommer säkert gå bra! 🙂 Läser Beteendevetare, superspännande! Kram!

 4. amanda

  Så spännande att du börjar plugga! Tycker det låter himla smart att du har med dig familjen där under de första dagarna. Det kommer säkert vara massor av nya intryck och platser, därför tänker jag att tryggheten i att ha Åke och Leif där är extra viktig.
  Det känns ju alltid så stressigt och svårt i början. Jag har läst tre år på universitet nu och har inför nästan varje termin känt så som du beskrivit. Nu har jag precis påbörjat masterprogrammet – alltså avancerad nivå – vilket också känns så läskigt och som att jag inte kommer klara av uppgifterna. Men det gör vi nog, båda två, tror jag, när vi sätter igång.
  Att ha klasskamrater att dela allting med brukar vara mycket lättare! De känner ofta likadant och har samma svårigheter. Och då de inte har samma svårigheter så har de ofta svar. Så våga dela med dig och berätta då du inte förstår.
  Stor kram och lycka till! Följer dig med iver på bloggen 🙂

 5. Johanna

  Det är superfint runt där, perfekt för grabbarna också om de känner för öppna förskolan och babysång på onsdagen 🙂 Det är i domkyrkan alldeles intill 🙂 Vi ska nog börja gå där nästa vecka, om skruttan är på humör.

 6. Cajsa

  Hej Elisabeth!

  Jag pluggar också på distans (eller din utbildning kanske inte är distans?) och vet precis hur ensam man kan känna sig ibland! Ett tips är att kolla upp deltagarlistan på kursen du går och ta kontakt med någon/några av de andra studenterna via mail eller Facebook. De känner sig säkert lika vilsna som dig och på så sätt kan ni ta stöd av varandra tills ni ses på riktigt. Lycka till med pluggandet!