ELISABETH

Åke just nu

IMG_7289

– Sitter väldigt bra utan att tippa hela tiden. Han vill ju såååå gärna alltid, konstant, hela tiden, vara på mage och tippar ibland avsiktligt för att komma till rätt position. För någon dag sedan verkade han dock inse hur coolt det ändå är att sitta och vilka nya perspektiv det innebär och sen dess är han inte lika emot det.

– Kryper som en galning! Han släpar/ kryper runt helahelahela tiden. Eftersom han alltid gillat magliggande har han ju så klart blivit väldigt bra på att röra sig utifrån det. Många i hans ålder har ju kunnat sitta stadigt mycket längre till exempel. Det är ju som med allt i livet, det vi tycker är kul blir vi lite duktigare på!

IMG_7287

– Går knappt fota! Han är aldrig stilla just nu, så att lyckas ta en gullig bild är numera i princip omöjligt!

– Är nästan alltid på strålande humör. Han gråter för tillfället väldigt lite, max några minuter per dag, vilket är helt fantastiskt!

– Kan gå in i djup koncentration där det nästan inte går få någon kontakt med honom. Det är så mycket som ska undersökas ju! Kännetecken för detta stadium är utskjuten överläpp, ihopdragna ögonbryn och en extremt tung andning.

IMG_7291

– Kräver mycket stimulans, en leksak är inte rolig särskilt länge. Det är då vi är så otroligt tacksamma för alla leksaker vi fått ärva av Åkes kusiner, vi har en enorm mängd saker att att gå runt på!

– ÄLSKAR vatten och att plaska.

– Har hittills aldrig nekat mat, fastän vissa rätter mottagits lite sämre än andra. Han verkar aldrig kunna bli mätt!

IMG_7295

– Vaknar mellan 3-5 och får välling, ett beteende som verkar vara svårt att ändra på?

– Har än så länge inte fått några tänder.

– Är så otroligt social och söker kontakt med alla. Bävar för den blyga perioden, som många pratar om! När kommer den?

IMG_7292

– Skriker extremt högt utan att vara det minsta arg eller ledsen, utan mest för att han kan. Oftast ler han samtidigt.

– Älskar Ralf obeskrivligt mycket.

– Börjar nu gå över till storlek 80 (herregud vad hände?!)!

IMG_7288Nästa vecka blir han åtta månader! Älskade barn!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. elisabethlindroth

   Det är ju så olika! Åke har 74/80 på bodys men typ 68/74 på byxor! 🙂 Dom stannar väl längre på alla storlekar efter ett tag, tack och lov!

  2. Lena

   Samma här. Min pojk blir snart 18 månader och han har mest stl 80/86. Han har flera plagg från polarn i storlek 68 som fortfarande passar. Lite komiskt när det står 6-9 månader och ungen är ett helt år äldre:-)

   1. elisabethlindroth

    Visst är polarn lite större i storlek också? Tänker att Åke kanske stannar av lite nu i storlek 74/80? Det är ju orimligt att han ska fortsätta växa i samma takt, då blir det Guiness rekordbok nästa! 🙂

 1. Karin

  Han är ju så söt så man bara vill smaka lite på han! 🙂 <3

  Älskar koncentrations-posen! Kul med ett Åke-inlägg 🙂

 2. lin

  Vad duktig han är! Min son (10 månader) tar sig fram med någon mycket ineffektiv rullteknik, om han bara kunde få till ålning eller krypning. Skulle vara så roligt för honom! Men han är desto bättre på tal och finmotorik. De säger väl att antingen är det sitta, krypa, stå, gå de är bra på eller det kognitiva.

  För min sons del kom blygheten vid nio månader och har släppt lite nu, men det är nog väldigt individuellt. Men mellan 8-10 månader sker ju separationsfasen då de ofta blir blyga vad jag har förstått.

  Din blogg är alltid toppen, men vissa inlägg är ju mer träffande för en själv när man befinner sog i samma situation! Väldigt slumpmässigt! (Tänker på ditt inlägg om att vissa inlägg du lagt ner mycket energi på, inte fick så många kommentarer). Ha en bra dag!

  1. elisabethlindroth

   Tack snälla för kommentaren, kul att höra vilka skillnader det är på våra småttingar! 🙂

   Stor kram till dig och tack för pepp!

 3. mika

  Roligt att se vad som är lika och olika!
  Här gillar sonen att sitta, krypa och att resa sig mot allt… Pappan får det svettigt i höst nu när jag börjar jobba… Evigt passande.
  Känner igen koncentrationsposen så väl!

  Lycka till m plugget föresten! Det där fixar du galant! Bara du kommer in i det… Allt verkar svårt innan man börjat… Sen går det bra!

  1. elisabethlindroth

   Haha, känner också så, att papporna som ska ta över får det hett om öronen! 🙂

   Ja, det verkar ommöjligt till en början men jag hoppas det lossnar lite! KRAM!

 4. Malin L

  min Folke har inte heller velat sitta tidigare och inte nu heller. Dock så hasar/masar han fram på mage så vi har barnsäkrat alla eluttag. Trösklar är inte nåt hinder heller:)