ELISABETH

Tvära kast

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men jag tror det får bli så här:

Hur mitt liv såg ut för mindre än ett dygn sedan:

IMG_7249 (1)

Jag och störtsköna Knivlisa(som jag också lånade bilden av) på catwalken. Alltså så kul dag! Ska göra ett helt inlägg om det här så klart men hinner inte just nu eftersom jag har fullt upp med att läsa det här:

IMG_7248

Ska alltså läsa drygt 60 sidor på en dataskärm, sen en massa sidor till och SEN skriva en uppgift innan torsdag?! Kan inte förstå hur jag ska klara det, när jag är så jäkla knäckt efter helgen att ögonen går i kors och jag bara vill krypa ner hos Ralf och sova hela dagen. Han och jag smet iväg till svärmor för lite lugn och ro.

IMG_7247

 

Det jag egentligen vill ha sagt är: 1. Helgen var så jäkla bra! 2. Jag är sjukt trött. 3. Det är synd om mig. 4. Att plugga är redan svårt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Katta

  Åh – såg ju spännande ut! Jag läste en del av Arbetslivspedagogik förra hösten. Men blev för mycket med jobb och plugg som jag inte fattade först. Men på nått sätt lyckades jag bli godkänd hela första delen. Det kommer bli lättare för dig när du kommer in i det – alla är ju nya från början 🙂 Lycka till!

 2. Martina

  Jag har gått ett år på högskola nu, insåg ganska snabbt att man behöver läsa långt ifrån allt och alla böcker som står i litteraturlistan. Allt för många bränner ut sig under sin studietid för att de har för höga krav på sig själv. Jag har under hela mitt liv varit en person med extremt höga krav på mig själv och strävat efter toppbetyg men har nu köpt konceptet ”good enough” vilket har reducerat ångest och magknip rätt rejält. Har till och med gjort en omtenta, har aldrig tidigare misslyckats med någonting skolrelaterat och det var min största skräck, men det var fan inte så farligt att ta den där omtentan och jag var inte ensam om att misslyckas. Med lägre krav på mig själv kan jag inte bara vara en härlig människa att vara runt privat utan jag har också tid att ta hand om mig själv och på så vis presterar jag också bättre, utan att straffa mig själv när det inte går vägen.

  Lycka till med studierna och glöm inte bort dig själv bland alla böcker!

 3. Lisa

  Heja, heja! Det fixar du! Som flera har skrivit så är det värst i början, man lusläser all kurslitteratur och är allmänt neggig emot sig själv. Sen inser man att man överlever, att det går fint att läsa vad uppgiften handlar om, sen se vad de vill ha i betygskriterierna och för att slutligen skumma lite fint igenom de kapitel som är relevanta för att möta de kraven 🙂 Många böcker är himla intressanta och bra, men jag lovar dig – du får en helhet utan att läsa varenda bok ifrån pärm till pärm eller slaviskt följa läsanvisningen. Då blir det ju skitjobbigt istället för bara jobbigt. Är inne på termin fem av sex, det fungerar riktigt bra ändå! Peppa dig själv 🙂

 4. Karin

  Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Jag börjar andra terminen på sjuksköterska programmet imorgon och jag är nu i v.29. Känner sån enorm press att klara av att plugga under hösten att jag inte riktigt vet vart jag ska göra av mig själv!? 🙂 MEN då försöker jag tänka på förra terminen då jag kände likadant fast utan att vara gravid och man lär sig fort att det inte är så farligt ändå 🙂 Lycka till och skickar en spark i baken! 🙂

  1. Charlotte

   Hej Karin,

   Bara lite nyfiken nu när du börjar termin 2 och är i vecka 29. Hur kommer du göra när bebis har kommit? 🙂 För det är väl precis på gränsen att termin 2 är slut när den kommer, kanske ett par veckor kvar till och med? Hur länge kommer du vara mammaledig från plugget innan du hoppar på igen?
   Du kommer klara av detta galant, det är jag säker på! 🙂
   Lycka till och skickar dig en spark i baken! 🙂

   1. Karin

    Hej Charlotte!
    Termin 2 består av två kurser och jag kommer ”bara” delta i den första kursen och den slutar 13 dagar före BF. Skulle bebis komma tidigare så får jag ju hoppa av där och då men håller sig bebis kvar i magen så hoppas jag att jag klarar av hela kursen. Kursen innehåller dock 6v praktik, så allt hänger ju på om kroppen orkar och bebis stannar i magen.

    Jag har tänkt vara föräldraledig i ganska exakt ett år och hoppa på programmet där jag avslutade det året innan. Då tar min sambo över och är föräldraledig i några månader till. Det är planen som den ser ut nu, sen får vi se om den håller 🙂

    Tack så mycket, va gullig du är! Kram

    1. Charlotte

     Hej Karin!

     Låter som en bra plan! 🙂 Det kommer du klara galant! Alltid intressant att höra hur folk lägger upp det!
     Kram 🙂

 5. Linn

  Heja, heja det kommer att lösa sig, inte hela världen om första uppgiften inte blir perfekt, man kommer in i det efter ett tag! Så modigt att våga gå modevisning också, hade aldrig vågat!

 6. elin

  Hej, har ett förslag/önskemål på något att skriva om! Nämligen höst/vinterkläder till en bebis som blir 1 år i vinter (som Åke), antingen om du själv har bra idéer om vad som behövs, eller ett inlägg där man får hjälp av andra läsare. Jag har tvillingar som blir 1 år i december och jag har ingen aning om vad för kläder som man borde ha så hade vart bra med tips. Hade vart kul med lite mer sånna inlägg som du skrev förut för det har blivit lite mycket om ”bloggvärlden” den senaste tiden. Vill inte klaga för det är jättekul att det går bra för dig, så ta det inte fel, utan jag saknar bara lite fler inlägg med bebistips och inlägg om Åke.

  1. elin

   Just det, lycka till med skolan också! Har inga tips eller något då jag inte har läst på högskola/universitet än, men det går säkert jättebra 🙂

 7. K

  Jag vet inte om det här är första gången du pluggar universitet, men jag utgår från det. Och i så fall ska du veta att det bara handlar om ett nytt tänk. När man väl kommit in i det så blir det mycket lättare. Det är ungefär som när man börjar lösa korsord för första gången. Hjärnan behöver lite tid på sig för att lära sig att arbeta i rätt takt och att tänka i rätt banor. Var snäll och tålmodig mot dig själv. Ingen förväntar sig att du ska kunna allt redan innan du börjar. En utbildning handlar ju trots allt om att lära sig! Trösta dig med att alla andra i din klass befinner sig i exakt samma sits som du själv. Det brukar vara väldigt trevligt att dela sin ångest och sin stress med de nya klasskamraterna! När jag pluggade så var vi ett gäng som träffades och drack kaffe mellan föreläsningarna och vi delade med oss av alla våra tankar och nojor. Det kändes så skönt att veta att man inte var ensam om att känna sig helt korkad, bortkommen och överväldigad ibland!

 8. Sonia

  Vad snygga ni var på catwalken! Förstår att du är trött, tycker att du ska ta det lugnt idag och vila upp dig och ta nya tag när du känner dig mer redo. Ingen idé att stressa när man redan känner att man inte har nån ork till det. Det svåraste med plugget är att börja. När du väl satt igång med den första delkursen och klarat den så kommer du redan vara inne i det – då är det mycket lättare. Fortfarande svårt, så klart, det är ju plugg. Men det allra svåraste är precis här i början! Det är ett stort kliv. Det kommer gå bra, det är jag övertygad om. Så jag tycker du ska unna dig lite vila, sömn och gos med Ralf och så kan du testa igen imorgon. KRAM <3

 9. Linnea

  Som flera har skrivit redan: det är inte så allvarligt som det låter. Klart att allt känns nytt och främmande men du kommer att komma in snabbt i det. Försök att bara börja skriva någonting så har du något att utgå ifrån. Sen kan man ju ändra längs vägen. En komplettering är inte så farlig heller. Det kan hända att man missuppfattat något men då får men reda på vad och så ändrar man och skickar in igen. Försök att jobba på lugnt bara, även om du kanske inte riktigt fattar precis allt.

 10. Julia

  Min erfarenhet efter 2,5 år på universitet är att man tror att kraven är skyhöga och att det ska vara skitsvårt, men i själva verket är ribban för godkänt väldigt låg och man har stressat upp sig i onödan. Och blir det inte tillräckligt bra vid första inlämningstillfället så kompletterar man bara det som läraren säger att man missat! Det är alltid jättemånga som får kompletteringar, det är inget misslyckande och det är inte farligt, lovar 😉 lycka till! (älskar din blogg, tack för att du skriver!!)

 11. SpeLinnea

  Men fan vad BRA och duktig du är! Fan jag skulle inte ens VÅGAT åka till Stockholm, och du gjorde trots att du var rädd för att Åke skulle hata dig, bl.a. Angående uppgiften, du kommer fixa det galant! Det är jäkligt trögt på högskolan de första veckorna innan man kommt in i det, sen går det av bara farten. YOU CAN DO IT!

 12. Stina

  Mitt största tips när det kommer till att plugga är att inte ha för stor respekt för kurserna och kurslitteraturen! Du kommer snart att känna ”Jaha, var det inte svårare än så!?”. Tro på dig själv!!! Jag är också en list-älskare och brukar göra krysslistor för alla kurser och tentor och inlämningar. Så peppande när man kan stryka något! Heja heja!

 13. Pernilla

  Min erfarenhet av pluggande är att det är svinjobbigt i början. Med tempot och uppgifterna, hur man ska skriva etc. Som tur är så blir det lättare med tiden, när man lär sig vilken strategi som funkar bäst för en själv och så. Håll ut och lycka till! Kram