Mitt hår – ELISABETH

ELISABETH

Mitt hår

Jag är ju frisör, eller är jag det? Kan jag kalla mig för det fastän jag slutat jobba som det? HUR SOM HELST, mitt hår är rätt viktigt för mig så jag tänkte ägna ett helt inlägg om det! Det får bli några punkter med hårfakta helt enkelt! NU KÖR VI!

– Jag har extreeeeeeeeeeeeeeeeemt torrt, burrigt och tjockt hår.

DSCN4181
– På grund av punkt nummer ett, är mitt hår enklare ju längre det blir, pga tyngs ned. På bilden ovan är mitt hår naturligt, dagen efter tvätt och efter en hel dags mammatofs.

– Under hela högstadiet sov jag i mössa(!) eftersom jag ej ägde en plattång (stenåldern) och ofta fick kommentarer kring mitt tjocka hår. Till exempel att en fotboll skulle kunna försvinna i håret….. *Känzlig tonåring* Mössan gjorde i alla fall att volymen försvann liiiiiite och det gav lite tröst.

– Jag har haft i princip alla färger och frisyrer. Vad sägs om rastaflätor, sidecut, undercut, mohawk, löshår och typ alla typer av luggar och längder. Har bara haft EN dread dock men mitt hår känns typ redan som dreads………..

DSCN4189

– Fick mitt hår plattat första gången när jag var 18 och tvättade inte håret på en vecka. BÄSTA UPPLEVELSEN. Köpte en plattång efter det och har sedan dess nött upp ett gäng. På senaste tiden kör jag bara på GHD. ÄLSKAR det märket, enda som orkar forma mitt hår.

– Tvättar håret max två gånger i veckan. Eftersom det är som fnöske blir det aldrig någonsin fett och dag tre är det alltid som bäst.

– Nu gillar jag både rakt och lockigt lika mycket, älskar att locka med GHD också, blir så fint! Undviker att både platta och locka håret ovanför öronen, vill behålla naturlig volym och tycker inte lockarna ser naturliga ut när de är för högt upp.

DSCN4192

– Hittade mitt första grå strå när jag var 23. Nu har jag MÅNGA.

– Trivs bäst i mörkt hår, skulle vilja ha svart men orkar inte med utväxten.

– När jag jobbade färgade jag håret minst en gång i månaden, nu blir det varannan månad.

DSCN4193

– Klipper mig ungefär två gånger per år.

– Har för tillfället längre hår än jag haft på VÄLDIGT länge.

– Är extremt impulsiv när det gäller att göra förändringar, eller har varit. Nu när jag inte jobbar med andra frisörer har jag inte samma möjlighet till impulsivitet, tack och lov!

DSCN4194

– Går gärna osminkad jämt men när håret inte känns bra, känns inget bra.

– Har tappat EXTREMT mycket hår sen Åke kom, dels pga hormoner men mest pga Åkes kladdiga händer som alltid sitter fastklistrade i mitt barr.

– Hatar mitt hårfäste, har väldigt djupa vikar, vilket jag alltid haft. Det innebär att jag ser lite flintis ut när jag vill vara cool och ha en hög knut med allt hår bakåt. Jag vet att säkert ingen annan bryr sig men jag känner mig inte bekväm med det helt enkelt.

DSCN4196

Jag hade tänkt spara typ rekordlångt hår men jag är SÅÅÅ LESS! Har ni några coola idéer kring min framtida frisyr?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Andrea

  Du har jättefint hår! Hår är väldigt viktigt för mig också. Jag har ganska långt hår och är tvärtemot dig och experimenterar aldrig med håret 🙂 Har mörkblont hår typ och har gjort slingor några gånger för länge sedan. Nu har jag också börjar få en del grå hår. Hur tycker du att man bäst ska dölja grå hår när de börjar komma? Din blogg är bäst 🙂

  1. elisabethlindroth

   Men hej gullis! Tack för snälla ord! Åhhh dessa grå strån alltså! Måste du dölja dem då? OM så är fallet är det bara färg som kan täcka! Kram!

  1. elisabethlindroth

   Tack för tips! 🙂 Lång page är SÅ fint på folk med rakt hår! Mitt är så tjock att jag ser ut som en svamp! 🙂 Kram!

 2. Anonym

  Jag älskar dit hår!!
  Jag har själv väldigt väldigt mycket hår men galet tunna, och mjuka strån så får inte alls samma naturliga volym som du!
  Använder alla produkter som finns på en och samma gång + att jag alltid fönar för att få extra volym. ÄLSKAR volym!

  Har du några tips?

  Idag så fönar jag alltid håret upp och ned, har saltvattenspray, dustit, volym- o vanligt spray..

  1. elisabethlindroth

   Tack, så snäll du är! Hmmmm… Så svårt med tips om volym då jag inte är proffs just där men jag tror att du har liiiite för mycket produkter! Då tynger det bara ner i stället! Fokusera på typ en som du har i blött hår, föna och sen en i torrt! Max! Kram!

 3. Malin L

  Jag är lite samma, mitt hår är viktigt. Jag har länge haft kort/kortare hår, och då gick jag var åttonde vecka, rigoröst. Nu har min frisör flyttat, jag har bytt till en i Kåge som är billigare än de i stan vilket passar när jag är föräldraledig. Nu har jag typ en page med lite uppklippt, jag har ganska mkt lockar men när det blir för tungt syns de inte. Jag har också färgat i många färger, i 11 år. Nu när jag är hemma så har färgen växt bort, men då kommer ju suget att färga igen… Många beslut.

  1. elisabethlindroth

   Ja och när man varit hemma länge vill man kanske göra en förändring bara för att man är less! Skulle typ vilja klippa kort och färga rött NU! 🙂