ELISABETH

Välkommen in till Åke!

Vi har de senaste dagarna piffat lite i Åkes rum. Dels har vi fixat en ny, mäktig möbel och dels har några saker flyttat in från andra rum. Vi känner lite att så länge Åke är en minimänniska som inte har några specifika önskemål på design i sitt rum, kommer vi köra på återbruk före nyproduktion. Jag tänkte att jag visar helt enkelt lite bilder från hur det ser ut på hans kammare för tillfället!

DSCN3833

Åke kommer nog lära sig att läsa sitt eget namn väldigt snabbt, eftersom det står i princip överallt! På dörren har vi använt bokstäver som vi fick i en väska på BB.

DSCN3806

För flera månader sedan efterlyste jag en hylla eller ett skåp här på bloggen och fatta lyckan när en finfin läsare (TACK Linnea!) mailade och bara: Jag har möbeln för dig! Detta skåp har alltså hennes föräldrar kanske byggt (är ej helt säker) men hennes mamma har i alla fall målat det med dessa underbara motiv! Att det också är gult var bara en lyckträff, eftersom den färgen dominerar Åkes rum. Leif åkte och hämtade det förra veckan och vi är så nöjda! Värt att notera är även jackan som hänger på vänster dörr, den har MIN moder sytt och jag bar den som barn. Önskar den fanns i vuxenstorlek!

DSCN3810

Så otroligt härligt att ha en regelrätt garderob i stället för bara en byrå, där det är rätt svårt att hålla ordning.

DSCN3812 - kopia

Så här ser det ut med stängda dörrar. Vi valde att plocka bort glasen och bara ha tyg eftersom Åke verkar bli en supersnabb person och säkert skulle krascha in i dem.

DSCN3815 - kopia

Något vi också äntligen fått upp är vimpeln som Terran sydde(!!!) åt Åke när han var helt färsk. Så fin! Här skymtas också en fin stol, även den namnmärkt, som är en doppresent från Leifs bror med familj.

DSCN3820

Fick dra för rullgardinen eftersom det var soligt (SÅ JOBBIGT PROBLEM) för att fota, därför är denna bild lite mörkare. Här ser ni resterande klädförvaring, byrån får nu vara hem åt miljarder dregglisar, pyjamasar och lite mer udda plagg. Förvaring är tydligen a och o i barnrum har jag insett!

DSCN3821

Åke har fått ärva två möbler från min forna frisörsalong. Detta tidningsställ är en av dem. Den kommer från 50-talet och jag målade den vit från klassisk teak. Nu får den vara värd för finlitteratur, mina gamla skor och Leifs gamla träleksak (han är tydligen född på 1800-talet…).

DSCN3825

Den fina texten från Karins konstgrepp inväntar en mer passande ram och får därför stå på golvet tills vidare.  Där står även våra ypperliga babyvakter och laddar inför en förhoppningsvis lugn natt (Åke har lessnat på att sova hela nätter mvh trötta päron).

DSCN3817

En till möbel från salongen är den aldrig utdöende Expedit-hyllan. Den sväljer ju verkligen ALLT. Där har vi leksaker, filtar, kläder som ännu är för stora och, inte att förglömma, blöjor! Vi har också en liten musikanläggning, SÅ KLART! Åke älskar musik, men allra helst den som sjungs av hans idoler, OSS! Har en känsla av att det är snabbt övergående. Vägghyllan har fått flytta in från köket som för tillfället är ett enda stort kaoz och den roliga tygtavlan under har min svärmor gjort åt Åke. Där finns en massa roliga ramsor som vi övar in för fullt!

DSCN3832

Något vi också verkligen, verkligen skulle behöva är en lite större matta. Åke släpar/hasar sig fram som en riktig galning nu och tycker att babygymmet är ordentligt trist. Har ni tips på någon bra matta att krypa och leka på? Vi är också i färd att fixa och dona med en sänghimmel, som vi ska designa själva, uppdaterar er självklart!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  Åh, herregud så fint!!
  Vår lille parvel på snart 5 månader har inget rum alls ännu. Vi har 4 sovrum i vårt radhus, men det är ett för lite?!?! Så vi måste dela av vardagsrummet och bygga ett sovrum.
  Längtar som en tok efter att få inreda och pyssla i hans rum.

  1. elisabethlindroth

   Hej! Den har vi gjort av rundstav som finns att köpa på byggvaruhus! 🙂 Superenkelt och billigt!

 2. Anna

  Oh vad fint! Vi har också den grå spjälsängen – men vad svårt det är att få spjälskyddet att sitta ordentligt. Kanske är vår dotter som är lite väl klåfingrig…

  1. elisabethlindroth

   Ja men samma här! Det finns ju liksom inga spjälor på kortsidorna! Tror att de mer rejälare (dyrare) spjälskydden sitter bättre!

 3. Jessicaia

  Så mysigt han har det, Åke! Vi håller på att måla dotterns rum, färgen tog slut pga ekonomiska (snåla) föräldrar. Medan vi inväntar energi att hämta hem mer (chokladbrunt och limegrönt) letar jag garderob och hylla för fullt, samt nån rolig taklampa… Ditt inlägg gjorde ju bara att det ilar ytterligare i barnrumstankarna

  1. elisabethlindroth

   Vilken härlig färgkombo! 🙂 Jag tycker det är skönt att göra allt i sin egna takt, vi började ju med Åkes rum någon månad innan han föddes och klara lär vi ju aldrig bli! Mer ekonomiskt så, att sprida ut inköpen lite! kram!

 4. Malin L

  jättefint! Folke får inget eget rum förrän vi har större, vår trea har inte plats för det. Men inspo är alltid bra.

  1. elisabethlindroth

   Det förstår jag verkligen, vi har tur som bor så pass stort! Sen tror jag egentligen inte att barn uppskattar ett eget rum förrän de börjar bli några år! Kram!

 5. Beatrice

  Ett sånt mysigt och fint rum ni har skapat till er Åke! Där lär han väl trivas som fisken i vattnet 🙂 Så roligt att spana in barnrum och hur andra har gjort/har det i sina barns rum. Vi väntar en liten skatt till hösten och är i full gång med tankar inför barnrummet vi med. Tack för härlig inspiration och en FANTASTISK blogg!

 6. SpeLinnea

  Riktigt himla fint! Åh jag som trott att grå är en trist färg men när man kombinerar den som ni gör blir det ju rasande förtjusande. Angående mattor så är Ikea Hampen en klassiker, finns i många roliga färger.

  1. elisabethlindroth

   Tack! Har också varit lite skeptisk mot grått men nu är jag helt galen i grått! Finns ju oändliga utföranden! 🙂 Ska kika in Hampen, tack för tips!