Här kommer ett ultrasupersnabbt middagstips som ändå är gott och fräscht!
Du behöver (till 4 portioner):
– 350 gram spagetti, gärna Cappellini (tar endast 3 minuter att koka!)
-250 grön sparris
– 4 msk olivolja
– 2 citroner, rivet skal
– 1 dl finhackad persilja
-flinsalt
-svartpeppar
– parmesanost (OVANLIGT?!)
Koka pastan. Skär bort foten från sparrisen och koka den till den är mjuk men inte helt slapp, typ fyra minuter? Dela den sedan på längden. Finhacka persiljan. Riv citronskal och blanda ihop med olivoljan och häll över den färdigkokta pastan och rör ihop.
Lasta upp på en tallrik, toppa med persilja, flingsalt, peppar, sparris och MASSA parmesanost! Klart!
Älskar pasta och ost och har länge gjort rätt maffiga såser med grädde och crème fraiche. Det är ju också väldigt gott men det känns lite lättare och fräschare med olja!
I nästa liv eller ett senare liv ska jag bo i Italien och äta pasta dygnet runt.
Jag gjorde detta för första gången igår efter att läst det här på bloggen! Jag bjöd min syster som är vegetarian och vi ÄLSKADE DET, vilken fräsch maträtt med citronen! Och som sagt parmesan och pasta <3
Så nu väntar jag med spänning på fler recept. Gärna enkla då "kökstjänst" inte hör till min hobby 😉
Tack!!
Detta låter helt underbaaaart! ÄLSKAR PASTA! <3
Pasta är BÄST!