ELISABETH

DIY – Skafferi

Nu är vårt skafferi klart! Det tog bara tre veckor….hehehehehehe. Köksrenoveringen får ta sin tid, vi har ingen brådska. Både Leif och jag älskar att göra nästan allt själva och under tiden det tar, klura ut små lösningar till alla problem som alltid dyker upp. Dock inser vi att vissa grejer måste vi ta hjälp med, igår var till exempel elektrikern här men det tar jag i ett annat inlägg!

Vi hade inget skafferi i vårt kök, något jag mången gång varit sjukt irriterad över. Efter fyra år där vi testat ha vårt mjöl och co. i olika alternativa skåp, bestämde vi oss nu för att utrymma det klassiska städskåpet och göra om det till skafferi. Varför måste egentligen strykbrädan och skurmoppen vara i köket? De hamnade i en annan garderob helt enkelt!

Så, hur såg då vårt städskåp ut i begynnelsen, undrar ni? JO, så här:

DSCN2581

Vi ville inte lägga ner allt för mycket jobb på ett litet skafferi så vi behöll själva inredningen som den var. Letade fram en färgburk som stod och skräpade och målade ett varv bara, älskar den nyansen! Dörrarna är nerplockade och ska målas om.

DSCN2856

Det första vi gjorde var att köpa läkt, som vi satte upp som konsoler.

DSCN2858

På dessa satte vi hyllplan, som vi hade sågat i lämpliga bitar och putsat bort vassa kanter på.

DSCN2859

Den vänstra sidan är lite bredare än den högra, så där kunde vi sätta ännu mindre bitar hyllplan. På andra sidan köpte vi bara en lång planka som vi sågade och putsade till. På båda sidor har vi satt upp hyllplanen på ett sätt som vi klurade ut själva, vi visar det bland annat i vårt senaste Youtube-klipp! 

DSCN2887

Sen var det bara att fylla på!

DSCN2999

Utrymmet allra längst ned kändes dels lite svajigt från all tyngd uppifrån, samt som en plats som vi ville utnyttja till lite alltiallo. Så först stoppade vi in några stödpinnar från en gammal Ikea-möbel och sen fick jag en superidé, som Leif gjorde slag i. Vi är bästa teamet, kan ej sägas för ofta. Vi tog helt enkelt en sockerlåda, som fick kapas lite på höjden, satt dit en knopp och HÄPP:

DSCN3002

Perfekt utrymme till gamla batterier, hammare, flugsmälla och allt sånt fult som man inte vill ha framme! Och bäst av allt, totalt kostade det under 1000:-!

Jag är så jäkla nöjd och lycklig över att ha ett skafferi! Vi har även hunnit flytta runt lite mer i köket men det får komma sen också. Kommer lägga till några nya kategorier eftersom vi älskar att pilla på här hemma, så allt vi gör kommer hamna under ”DIY”, ”Köket” eller ”Renovering”.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina Anklew

    Supernice!!! Gillar också att klura ut egna lösningar som blir praktiska, billiga å bra!
    Härligt!!! Kram! <3

  2. lin

    Åhhhhhhhhh! Ahhhhh!! GAhhhhh..! Jag äääälskar fina och bra förvaringlösningar! Jag vill liksom bara stå där en hel dag och ordna alla förpackningar och kryddar fint och ordnat! (Hej OCD). Tack för inspo! Längtar nu till tusen till flytt och mer utrymme!