ELISABETH

Veckans ämne: Bebis- och barnprylar!

IMG_4739

Veckans ämne: Bebis- och barnprylar!

-Bästa/sämsta köpet?
-Vad använder ni mest ju nu och vad har varit favoriten tidigare/med andra barn?
-Vad ångrar ni att ni inte köpte?
-Bästa märket?
-Nytt/begagnat?
-Ekologiskt?
-Budget eller lyx?

Berätta om era erfarenheter, kom med tips, råd och varningar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin L

  bästa sakerna: babysittern och babygymmet , båda fick vi av en kompis. Köpte en Emmaljunga begagnad och fick en sittvagn på köpet. Det vi köpt nytt är åkpåse, bor i Skellefteå så en varm är ett måste samt bärselen från babybjörn, men de båda fick vi i present av mor/farföräldrarna.

 2. Josefin

  -Bästa/sämsta köpet? Bästa köpet var nog babynestet eller bumbon! även babysittern i ”liggställning” med vibration var fantastisk första månaden.
  Sämsta köpet alla tre miljoner bodys i str 50 man knappt hann använda..

  -Vad använder ni mest ju nu och vad har varit favoriten tidigare/med andra barn? Använder nog bumbon mest just nu. Lillan vill vara med hela tiden och se allt, så då är bumbon perfekt att ha på till exempel bordet när vi äter! Även babycallern används flitigt.

  -Vad ångrar ni att ni inte köpte? En bättre bärsele.

  -Bästa märket?
  Gillar memini, newbie, miniature, villervalla osv på kläder. Har fått väldigt mycket kläder samt köpt en hel del begagnat, så har kunnat köpa ett par dyrare plagg då och då.
  -Nytt/begagnat?
  Älskar begagnat! Vagn, säng, babynest (vi hade sleepyhead, så jäkla bra!!!), täcken, babysitter osv är köpt begagnat eller är saker vi fått. Har dock köpt en del saker nytt också, til exempel inredning till barnrummet, matstol och kläder.

  -Ekologiskt? Är tyvärr dålig på att tänka ekologiskt när det kommer till ”prylar”.

  -Budget eller lyx? En salig blandning 🙂

 3. Lisa

  • Bästa köpet är helt klart bärselen! Med en energisk 2 1/2 åring & en närhetsberoende lillasyster hade jag inte klarat en minut utan den!

  • Bästa märket.. till den äldsta tycker jag att villervalla, geggamoja & maxomorra är väldigt bra/slitstarkt & håller sig fina efter många tvättar. Till lillasyster på snart 4 månader har det mest blivit arvegods från storasyrran. Känns inte jätteviktigt att de är nya/slittåliga då hon växer ur en ny storlek varje vecka känns det som

  • köper gärna begagnat men alltid kul med något nytt också känns som sagt mer värt att köpa nytt till äldsta som ändå kan ha sina kläder hyffsat länge i jämförelse mot lillasyster.

 4. Johanna

  Amningskudden var ett rätt onödigt köp då Signe helt enkelt visar tydligt att det inte är okej att ha den när vi ammar. Hon skriker argt och tar inte bröstet. Sen att jag använder amningskudden som kudde när jag sover i soffan blev ju en oväntad bonus.

  Begagnat och nytt i en blandning som passar oss, väldigt mycket kläder har Signe ärvt av sina kusiner och det vi inte ville ha skänktes vidare.

  De kläder vi själva köpt var ett plagg i storlek 50 och två ”startpaket” i 56. Signe är en liten tjej så hon försvann i stl 50 så vi fick panikköpa lite i 44.

 5. Frida

  Nu är bebis bara fyra månader och vi har köpt rätt lite grejer.

  Bästa köpen:
  Babynestet
  Barnvagnen för 200 spänn vi har i lägenheten (orkar inte bära upp vår varje dag och ungen sover som en stock i vagn)
  Sleep carrier (går i liggdelen i båda vagnarna och man kan gunga den lite när man är borta hos folk och han somnar direkt)
  Bärsele Beco Gemini

  Inga sämsta köp. Ångrar att vi inte köpte fler kläder i storlek 50. Alla sa att det var onödigt men vi var båda två små som bebisar och vår bebis kom en månad tidig och blott 44 cm lång så storlek 50 användes ett bra tag 😉

 6. Sofia J

  # Bästa köpet står Barnvagnar och babyvakter för!

  # Ett babynest till första barnet!

  # Emmaljunga!

  # Begagnat!

  # Gärna ekologiskt mer och mer

  # Budget alla gånger! (men inget skräp utan mer budgetgenomtänkt)

 7. Hillevi

  Ja du, vårt ”sämsta” köp är vår babyvakt, inte för att det är nått fel på den och jag skulle nog älska den om jag bodde på en plats med altan tex men i vår lgh så har vi bara använt den ett fåtal gånger när vi lagat mat och dottern sovit i sovrummet (en köksfläkt överröstar en bebis rätt så lätt). En annan sak som inte funkade för mig var bröstpumpen vi köpte, dottern får i sig tillräckligt och ammar som ett proffs men för att jag skulle få ut tillräckligt för att hennes pappa skulle kunna ta henne typ två – tre timmar så fick jag pumpa varje morgon i en hel vecka i ca 40 min, vilket inte kändes värt för min del. Dock funkar det ju för många, min svägerska får ju ut samma mängd på ett pumptillfälle som jag fick ut på en vecka ;).

  Nått som verkligen har varit bra är dock en docka från lamaze som hon verkligen gillar att pilla med. Vi älskar vår barnvagn också och är glada att vi tog en med en liggdel som går att lyfta ur så att hon många gånger kunde fortsätta sova en stund efter våra promenader.

  Vi har valt att köpa det mesta nytt men vi har också tänkt oss skaffa syskon så det är en stor anledning. Vi har sparat allt inför framtiden 🙂

 8. Lina

  -Bästa/sämsta köpet? Bästa köpet är nog babysittern. Vi har använt den länge och han älskar den (oftast) och kan sitta i den i uppåt en timme! Sämsta köpet… Hmm, alla overaller vi inte hann att använda kanske då bebisen är så varm av sig!

  -Vad använder ni mest ju nu och vad har varit favoriten tidigare/med andra barn? Babysittern används flera gånger dagligen, precis som tidigare, liksom gymmet.

  -Vad ångrar ni att ni inte köpte? Jag hade velat testa en bärsjal! Sele fungerar bra, men är lite omständig och passar inte mig som är kort och liten bra.

  -Bästa märket? I kläder älskar jag Villervallas kvalitet. Har köpt både begagnat och nytt och blir förvånad över kvaliteten varje gång! Babybjörn när det kommer till andra bebisgrejer och Kids Concept inredning.

  -Nytt/begagnat? En salig blandning! Kläder har jag köpt mycket begagnade, medan jag vill ha t.ex. gosedjur nytt. Möbler och vagn blev nytt nu till första barnet. Det beror på vad det är helt enkelt och om tvättbart.

  -Ekologiskt? Gärna, men inte tvunget.

  -Budget eller lyx? Både och. Man får ofta vad man betalar för!

 9. Marie

  Bärsjalen!! Ska unna mig en ny faktiskt nu när bebis är 6månader, vi köpte en begagnad från granit för 50kr mest för att testa hemma (fick låna på bb) och vår son bor typ i den haha.. Amma stående samtidigt som man steker pannkakor, inga problem i sjalen, bebis som är övertrött och bara sprattlar i vagnen, inte i sjalen, den är helt enkelt bäst! 🙂
  Minst har vi använt spjälsängen, han sover med oss i sängen eller i vagnen så sängen står mest och samlar damm..

 10. Sarah

  Bästa köpen:

  En pilatesboll. Nu är Stella ett halvår men bodde på bollen de första fyra månaderna. SÅ skönt att sitta på den istället för att gå omkring och skumpa. Bärsjal och bärsele använder vi fortfarande fleeera timmar om dygnet. Nässug! ÄLSKAR! En app som spelar olika ljud, tex vågor som slår mot stranden och andra ”brusiga” ljud. Är på riktigt världens bästa app.

  Sämsta köp:

  ”Gulliga” kläder som egentligen bara är opraktiska. Klänningar med en massa frillor och jox, små skor, jeans. Alla amningsplagg som bara sitter illa. Efter fyra månader sket jag i amningsplagg och -bh och kör vanliga kläder istället. Halleluja.

  Önskar jag hade köpt:

  Amningskudde. Hade underlättat livet. Men jag blev snål.

  Nytt/begagnat:

  Jag försöker köpa så mycket begagnat som möjligt. Fyndar på Blocket, loppisar, Tradera, Instagram och Facebook. Tycker det är helt befängt att fylla upp hemmet med sprillans NYA prylar då det finns så otroligt mycket begagnat fint till en billig peng. Är också snabb på att sälja av sådant vi inte längre använder.

  1. Sarah

   En sak till som är så himla bra med att köpa begagnat: du kan prova dig fram för att hitta det som funkar för just ditt barn! Vi har hittills avverkat tre babygym, en bumbostol, en hoppgunga, en babysitter, några olika insatser till badkaret, babypotta och ett babynest (bland annat!) och vissa saker har vi direkt sålt då vi märkt att det inte alls funkat. Jag brukar sälja varorna för samma summa som jag köpt dem, om vi nu inte använt saken så mycket att skicket blivit sämre. Tycker det är ett jättebra sätt att konsumera. Köper jag något som jag vet att vi kanske inte kommer att använda särskilt mycket, eller ens alls, så tänker jag alltid att jag ”lånar” prylen av konsumtionssamhället. På så sätt värnar jag också lite extra om prylen ifråga och ser till att hålla den hel och ren.

 11. Frida

  De två bästa köpen vi har gjort är först våra bärsjalar, har varit perfekt när man ska till något ställe som man inte vet om man kommer fram med vagnen eller när man vill greja hemma med händerna fria och bebis inte vill vara själv. Sedan är det babyvakten, våran son har alltid blivit trött tidigt på kvällen och velat lägga sig för natten redan klockan sju och att då kunna lägga honom i sin säng på övervåningen och själv kunna greja på undervåning samtidigt som man har koll på om han vaknar har varit toppen.

 12. Linnea

  Bästa köpet: tro det eller ej men en hoppgunga som vi köpte begagnad för 100 kr. Vår son var väldigt ”hoppig” och det avlastade så mycket att ha en gunga.
  Sämsta köpet: babynest. Man kan lika gärna rulla ihop ett täcke och ha runt bebisen. Babysittern använde vi aldrig heller.
  Jag ångrar att vi inte köpte en babywatcher. Jag tycker att det blir så hysteriskt med alla prylar man ”ska ha” och orolig var jag inte heller. Men det hade underlättat att ha en babywatcher när man var bortbjuden till folk.
  Nytt eller begagnat? Vissa saker är ju kul att få känna att de är helt nya men nu såhär i efterhand har de saker vi köpt billigt begagnat varit allra bäst.
  Ekologiskt? Japp så mycket det har gått. Jag har inte nojjat så mycket över detta med plötslig spädbarnsdöd som många kanske oroar sig för i början utan mer oro över alla gifter kring bebisen. Dessutom blir ekologiskt en bra ursäkt till att köpa kläder som egentligen är lite för dyra men sååå fina.

 13. maria b

  Bästa köpet
  Gracco babygunga begagnat på blocket för 700 (ny kostar 1700 kr) värd varenda krona då min prins låg där första 4 mån. Inte jättelänge men en kvart här o där så jag fick fixa i köket och framförallt röra på mig. Han ammade 1 gång i h första 4 mån.

  brio tassar! Så bra!

  Amningskudde!

  Babyvakt med kamera – bra för en orolig själ som mig

  Sämsta köp
  – alla kläder man köpte i strök 56/62 som ungen växte ur direkt. Mitt råd är – kör begagnat de första 2-3 strlk sen kan du gå bananas på barnkläder i strlk 74 och uppåt.

  -gossedjur. Räcker med 2 st.

  -keps – jättesött men det används inte. Det som används är vanlig mössa och solhatt.

  Jag har fått låna kläder till leksaker av vänner som varit guld värt. Jag har även köpt begagnade påsar från sidor på fb för billig peng.

  bästa rådet är att gå bananas på sommarrean som är nu…då kan man köpa större strlk på Pop mini rondini Villervalla….

  Bästa märket
  Gillar Lindex, Villervalla, Pomp Deluxe (på rea)
  (mini rondini är onödigt dyrt. Lite skrytmärke/statusmärke enl mig)

  🙂

 14. Nathalie

  tre saker som vi har köpt som har underlättat vårt liv otroligt mycket: bärsjal, bärsele och paraplyvagn! Sjal och sele för att jag då kunde göra något om dagarna, gå promenader, laga mat osv. Vår bebis hatade att ligga själv och hatade vagnen första 6 månaderna. Paraplyvagnen för att den kan vi ha i bilen hela tiden (för nu för tiden används vagn flitigt) och jag slipper konka vanliga vagnen in och ut ur bilen var och varannan dag (vi bor ju på landet så vi använder bilen mycket). Ergobaby har vi på sjal och sele, vi är helnöjda! Ekologiskt hade jag gärna köpt om det hade funnits större utbud, men ofta får man ta en ”sämre” modell/variant än det bästa när man vill ha eko. Köper gärna begagnat men det är så dåligt utbud på begagnat där vi bor. Något jag kommer köpa om vi får ett till barn någon gång är en sele man kan ha framåtvänd, vi köpte bara som man har mot sig. Även ett babygym där det är en matta+”gymmet”. Vi köpte bara en ställning och den rev han ju runt som nå tok.

  1. Sofia

   Vilken paraplyvagn har du? Nån du kan rekommendera? Är på jakt efter en men det är ju en djungel!

   Bästa köpet för oss är hitills babysitter. En av de få grejer vi köpt ny (babybjörn) då vi annars fått låna det mesta av min syster

 15. jenny

  Min bebis är fem månader och jag skulle säga att babynestet är bästa grejen, hon har sovit i det varje natt mellan oss sen hon föddes. Annars har babysittern varit tiptop typ när en ska gå och duscha, när vi sitter och äter osv. Har använt mei-tai massor för att kunna promenera i skogen, skönt att slippa putta en vagn! Så kanske att jag ångrar att jag inte köpte den lite tidigare (införskaffades när hon var tre mån) eller att jag inte vågade mig på en trikåsjal när hon var nyfödd. Bästa tipset är att inte köpa på sig för mycket kläder/prylar innan barnet kommer, svårt att veta innan vad man behöver och det det är så himla tråkigt när man ser dom där pyttiga kläderna som knappt hunnit bli använda för att dom växer alldeles för fort!

 16. Rebecka

  Bästa köpet va nog sovpölen, babygymet och gåstolen. Sämsta va nog babysittern, den fick vi som tur va för den har hon inte tyckt va rolig. Gymmet och gåstolen används mest just nu. Ångrar att vi inte köpte en insats till vagnen så att man kan sätta babyskyddet direkt på. Hade varit perfekt när man åker och handlar och hon somnat i bilen. Vi köpte allt nytt, men billigare saker förutom vagn och babyskyddet. Tänkte att vi då kan använda till ev. Framtida barn. Ångrar dock att vi inte tog svängbara hjul på vagnen men annars supernöjda med den. En emmaljunga citycross. Men inte att rekomendera om man inte har combi så att den lätt går in i bilen. Är rätt stor. 🙂

 17. Cissi

  Bästa bebis sak : babynest, perfekt att ha på sängen, soffan, i spjälsängen…ganska lätt att ta med sig när man som jag sover över hos mina föräldrar som bor 10 mil bort 🙂
  En annan favorit är babybjörns babysitter! 🙂 och bärselen också.