Veckans ämne: Barnvakt (sammanfattat av Leif) – ELISABETH

ELISABETH

Veckans ämne: Barnvakt (sammanfattat av Leif)

Hej igen alla fina läsare!

Det har återigen blivit dags att sammanfatta förra veckans ämne som handlade om barnvakt. När, hur ofta, hur länge och er inställning överlag var frågorna och ni har svarat både likt och olikt. Vi går igenom frågorna en i taget!

Svaret på frågan när en hade barnvakt första gången varierar en del mellan de kommentarer som kommit in från några veckor till över halvåret och en del som inte har haft barnvakt än. Det var mycket intressant att läsa motiveringarna både till de som varit “tidiga” och de som väntat eller helt låtit bli.

Hur ofta en har barnvakt varierar också en del, men det känns som att majoriteten av kommenterarna(?) har barnvakt relativt sällan.

När det gäller tidsaspekten – alltså hur långa stunder en haft barnvakt verkar det vanligen röra sig om kortare tidsperioder. Ingen verkar ha haft barn på långtidsutlån till någon.

Som man kan tänka sig varierar inställningen till barnvakt en del bland svaren. En del verkar tycka att det är bättre att vara restriktiv med nyttjandet av barnvakt medan andra verkar värdesätta den uppladdning det kan ge att få vara barnfri en kort tid för att sedan komma tillbaka till föräldraskapet med ny energi.

Jag kan berätta att vi hade barnvakt till Åke för första gången i veckan. Det rörde sig inte om någon romantisk middag på tu man hand utan en tvåtimmars slängsession på den lokala återvinningsstationen. Sonen var hemma hos farmor tillsammans med Ralf och vi våndades lite, men allt gick bra! Åke tycker hemskt mycket om att dra i farmors ansikte och kan hålla på med det mycket länge utan att tröttna. Självklart pratade vi om honom hela tiden och Elisabeth, som är mycket mer inkännande än jag, oroade sig också för Åkes farmor och hur det skulle bli för henne om han satte i gång med en gallskrikskonsert. Det gjorde han dock inte och i efterhand känns det lite lättare att lämna honom till någon av våra mammor framöver.

I vårt fall har ju jag arbetat heltid sedan tio dagar efter Åkes födsel, så jag har nog lite lättare än Elisabeth att anpassa mig till att inte ha honom i närheten hela tiden. Vi räknar det inte som barnvaktande när Åke och jag hänger själva. Jag är ju hans pappa och det är ju inget börda – tvärtom!

Tack för era kommentarer och kul att se att ni svarar varandra! Så roligt! Vi ses nästa vecka!

DSCN2277

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.