Jag svarar på några frågor och kommentarer – ELISABETH

ELISABETH

Jag svarar på några frågor och kommentarer

Jag har konstant dåligt samvete för att jag inte hinner svara på alla kommentarer, fastän jag ofta sitter och ler, skrattar, nickar och berörs av det ni skriver. Tyvärr finns inte riktigt tiden men jag försöker svara när någon ställer frågor. Till och med det har jag varit dålig på under sista tiden, så här kommer några frågor som jag vill besvara, lite sent omsider!

DSCN1769
Hej hej! Har du någonsin visat upp din tatueringar? Och berättat om dom? Det blir jag nyfiken på i alla fall.

Hej! Nej, jag har inte visat upp dem men har tänkt göra det FLERA gånger. Tack för påminnelsen! Kommer inom kort. 🙂

Men ni har ju en inhägnad trädgård nu – du kan ju bara öppna dörrn o släppa ut honom? Och sen gå en promenad senare 

Här pratar vi då om hunden, inte Åke… Och ja, det går släppa ut honom så att han får kissa på gården, vilket är kanon! Däremot behöver han minst två långa promenader per dag för att inte vara helt skogstokig inomhus, plus att Åke bara sover i vagnen under dagtid, så det blir många svängar hur som helst! Dessutom vill han inte göra nr.2 på sin egen gård. 🙂

Vad bra du (Leif) skriver! Vore kul om du gästbloggade nån gång ibland, gillar ditt språk och sätt att skriva!

Visst är han duktig med orden? Dels är han ju gymnasielärare i svenska men han är faktiskt sällsynt bra på att få ut saker i skrift också. Han ska fortsätta sammanfatta veckans ämne och kanske också komma med en gästbloggning någon gång! Vad skulle ni vilja att han skrev om?

Jag har funderat på att köpa en bumbostol men jag funderar oxå på om de är ett bra köp? Om de är en grej som blir använd? Vad tycker du? Används den mycket?

Hej! Åhhh, så svår fråga! Vet inte riktigt om vi använt den supermycket, det känns lite som att han sitter bäst i den först nu (5 månader), så kanske börjar vi använda den mer nu! Tycker alla gånger att ett babygym varit mest värt men eftersom vi fick låna stolen var den ju en bonus! Någon mer som kan komma med sina erfarenheter?

DSCN1222

 

Får du göra pedikyr på Åke? Har du några tips??! Penny rullar in tårna och stretar och har sig, jag tror hon är kittlig? Jag försöker se till så hon slipper ha klonaglar, men det är en kamp. Även i bumbon.

Jag filar hans naglar, har inte vågat klippa än, vet inte hur andra gör? Men han drar in tårna ibland men han verkar inte kittlig! Om det inte funkar i Bumbon kan du be någon ha henne sittande i knät och distrahera henne med en leksak eller nåt och så passar du på då!

Vilken underbar sänggavel ni har!

Nu var det här ingen fråga men jag tänkte att jag kan informera att den kommer från Ikea. Vi älskar den också! Älskar allt med mycket förvaring!

Hej Elisabeth! Jag funderar på en sak. Vi är ett par i 20+ åldern. Vi är så sugna på att skaffa hund då vi båda är uppväxta med hund i familjen. Planen är att utöka familjen om ett par år när jag har gått ut skolan. Men jag är rädd, hur ska den stackars vovven reagera när det kommer en till familjemedlem? Jag vill verkligen inte vara en av dem som köper hund för att sedan försöka sälja den en par år senare, så tragiskt med alla omplaceringshundar. Så hur reagerade Ralf? Hur gammal är han? Hur introducerade ni honom och Åke för varandra? Stor kram till dig och din fina familj!

Hej! Åh, detta var på riktigt det jag hade nästan mest ångest över innan vi bestämde oss för att skaffa barn och även innan Åke föddes. Ralf (vår vovve) har ju varit vår bebis och verkliiiiiigen blivit bortskämd med SÅ mycket uppmärksamhet och kärlek. Han fyllde nyss sju år så han har ju liksom hunnit få in sina vanor i flocken. Först och främst har jag i den mån det går, försökt hålla bra koll på honom med andra barn, så att det inte händer något som ska göra honom rädd/arg för barn. Han är väldigt snäll mot människor överlag och visar aldrig något temperament men man vet ju aldrig! Sen har vi egentligen mest bara tänkt att vi kör på som vanligt, försöker ge Ralf lika mycket kärlek som vanligt och inte göra så himla stor grej av det. Vi kom hem från BB, satte oss i soffan så Ralf fick nosa på Åke och sen var det klart. Antagligen kände Ralf att han luktade som oss och då bara accepterade det. Självklart visar han lite missnöje ibland genom att ligga och sura, kasta leksaker och vilja busa och ha godis oftast när Åke också behöver uppmärksamhet men annars tror jag faktiskt (hör och häpna!) att Ralf mår mycket bättre nu när han blir behandlad lite mer som en hund. Han är rätt låg i rang egentligen men har blivit behandlad som en mästare typ och mår nog egentligen bättre nu när han bara är en i flocken. Nu har Åke börjat intressera sig för Ralf och vill känna på honom hela tiden och vi försöker hålla bra koll men hittills går det super! Ralf sover i sängen än, vill ha ost och korv (och får det) och sitta i knät när han vill. Så inget har egentligen ändrats förutom att flocken blivit lite större! Det kommer säkert gå kanon för er också, ni verkar ju vara otroligt omtänksamma människor som oroar er över detta redan innan det hänt. 🙂 KRAM!

DSCN1770

Har ni fler frågor är det bara att fråga på!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Mmm ååh nej inte rangtjafssnacket 🙁 läs på lite om modern etologi. Hundar är hundar, människor är människor. Det finnsn ingen som helst rang eller dominans arter emellan. Det är helt artspecifikt och förekommer alltså inte hund-människa.

  1. elisabethlindroth

   Hej Anna! Förstår att du blir irriterad när jag skriver så ignorant men om jag får förklara mig lite; jag VET att det är skillnad mellan hundar och människor. Jag menar att Ralf (vår hund) är väldigt låg i rang bland hundar och trivs med att vara det i en flock. Vi har dock för det första behandlat honom lite som en människa och som att han är en MÄNNISKA med hög rang. Nu när han fått bli hund igen är han väldigt nöjd. Känns som att alla vet att det är skillnad på djur och människa, eller? Tack för din kommentar hur som helst!

   1. Anna

    Mja det jag menar är att gammalt förlegat snack är att man måste vara noga med att ”dominera” sin hund, hunden måste veta sin plats i ”flocken”. Hunden ska vara ”ranglåg” gentemot människan, hunden får absolut inte tro att den är högre i rang än sin ägare. Sånt….

 2. K

  Vi har en nagelklippare för bebisar som vi använder minst en gång i veckan, det fungerar superbra. Jag klipper vår sons naglar vid slutet av amningen när han ligger avslappnat på amningskudden. Jag gav upp filandet ganska tidigt för att det tog upp sån tid. När man väl fått in tekniken så går det mycket snabbt att klippa naglarna utan att man får några protester. Sen är det väl också en fråga om att barnet ska vänja sig vid att man gör det, precis som med allt annat. Just nu håller vi på att träna in vanan med att borsta dom små tänderna i hans mun varje dag. Det känns som att det är så mycket nytt man ska få in i vardagen nu när barnet är kring 6 månaders ålder. Men det är väl bara början, dags att stålsätta sig för resten! Kram

 3. berit

  Kan du inte berätta lite om vad du jobbat som förut, vad du tycker om frisöryrket fördelar och nackdelar? Men även hur du tänkte med nya yrkesvalet, vore jättekul!

 4. SpeLinnea

  Åh, jag älskar djur och hundar så mycket. Jag vill inte stressa någon förälder med barn och hund, men vill gärna tipsa om en hundtränare som jobbar jäkligt schysst och som förklarar på ett bra vis. Hennes kanal på youtube heter kikopup, och vi har lärt oss väldigt mycket via hennes videor!
  https://www.youtube.com/watch?v=3PhqFdaNduo

  Det man kan göra är bland annat att träna genom att ta i hunden, så som man kan tänka sig att barnhänder kommer göra så småningom, och ge belöning. Counter conditioning. Vänja hunden vid den typen av rörelser och ändra hunden emotioniella respons till nånting bra. Kikopup förklarar mer i videon ovan.

  Kram!

 5. Jessica

  Klipp naglarna när barnen sover funkar på min 3 månaders och 4åring jätte bra.
  Bumbon funkade inte så bra här då min son är lite för stor för den så vi sålde den och fixade en antilop stol från Ikea istället och den sitter han jätte bra i.

 6. Sofia J

  Angående att klippa naglar på små barn och även alt eftersom dom växer så vill jag rekommendera ett nagelkitt. Finns på bla babyproffsen men även dom större matbutikerna brukar ha (Coop,ica Maxi) Det är en Trubbig nagelsax, en liten nagelklippare(vet ej om dom kallas så på riktigt 🙂 )och typ två små nagelfilar.
  Och sen att man lägger bebis i bra höjd förslagsvis på skötbordet med huvudet mot din egen mage, då får man en lättare ”klippställning”
  🙂