ELISABETH

En ny men ändå gammal vagn

Ni minns kanske att vi pratat om en extravagn vid lite olika tillfällen? Dels att ha när man är ute på vift/på stan, som tar mindre plats i bilen och i butiker och dels att ha när man, som vi, går mycket själva med hund. Vi älskar ju vår Emmaljunga men jag har märkt att eftersom jag oftast styr med en hand och håller kopplet i den andra, blir mina handleder väldigt ansträngda, då den vagnen är rätt tung att både styra och köra. Därför började vi prata lite löst med er i ett Youtube-klipp och med vänner om att kanske försöka hitta oss en till vagn.

Fick då tips av MÅNGA att köpa en Bugaboo, som är nätt, lättstyrd och många av dem har också fullt liggläge i sittdelen både i framåt- och bakåtvänt läge, något som vi tycker är viktigt. Dessvärre är ju Bugaboo en vagn som är rätt svidigt dyr, även på Blocket. Dessutom är ju marknaden när det kommer till andrahandsprylar lite sämre här uppe, jag tycker inte det känns värt att åka över 15 mil för att kolla på en vagn som kostar 4000:-.

Vi pausade helt enkelt den planen men eftersom jag är en amningsgooglare av rang, kunde jag inte låta bli att kolla vad world wide web hade att säga om vagnutbudet och kom vid flera olika tillfällen fram till samma typ av vagn. Den verkade väldigt intressant och hade fått goda vitsord, trots väldigt lågt pris och lätt vikt.

Det var ärligt talat en liten chansning eftersom den inte finns att testa någonstans i Skellefteå men vi beställde den ändå och är SÅ nöjda! Låt mig presentera VÅR NYA VAGN:

DSCN2499
Det är en Greentom Upp, som tillverkas i Holland och är inte bara fräsig att se på, utan också miljövänlig! Det är nämligen så att ramen är gjord av återvunnen plast och bioplast och tyget är tillverkat av återvunna PET-flaskor! Madrassen är dessutom gjord av biobomull, lin och ull som allt producerats i Holland. Tycker det känns bra! Den finns i SÅ många fina färger, dessutom kan man välja vit ram men eftersom vi är så kladdiga av oss valde vi svart och så tyg i petrol-grön. Blev kär i den direkt jag googlade fram bilden.

DSCN2501
Den är så extremt liten och nätt jämfört med Emmaljungan att det nästan är lite otäckt till en början men Åke sover så extremt gott den! Den har ingen fjädring medan vår andra vagn är überfjädrad så det är lite skillnad men den känns ändå inte stötig och Åke verkar som sagt väldigt nöjd.

DSCN2511
Jag ska erkänna att det är lite knepigt att köra en så himla lätt (8kg) vagn till en början, särskilt när den har svängbara hjul fram. Den åker verkligen hit och dit, så det krävs lite träning. Dock är den så underbar i butiker, man känner sig som en jäkla slalomåkare! Nu har det tyvärr varit en extremt sen sommar här uppe och väldigt blöta vägar och då har vi fått vänta med att använda den. Den är lite jobbigare att köra med en hand på grusiga/sandiga/leriga vägar och särskilt när det också har blåst så mycket som det gjort. Nu när vi båda är lediga och det är liiiiiite mer sommar är den dock helt fantastisk!

DSCN2517
Något jag också uppskattar med storleken på den är att jag når till Åke så lätt! Med Emmaljungan måste jag stanna och stoppa gå till sidan vagnen för att nå Åke, här kan jag bara böja mig lite framåt. Själva handtaget går varken höja eller sänka men det passar superbra både till mig, som är 1.68 och Leif som är 1.80.

DSCN2523
Om vi ska klaga på något med den är det att varukorgen under är väldigt liten men det är inget som har gjort oss så mycket än så länge. Jag kan också tycka att bruksanvisningen var något bristande och jag var liiiite arg svettig innan den var ihopsatt. Vi har också en sittdel men den är rekommenderad från 6 månader eftersom den är lite formad, så den visar vi sen.

DSCN2525


Slutligen vill jag säga att jag absolut skulle rekommendera denna vagnen som förstavagn alla gånger! Särskilt till er som bor i en stad, håller er mest på asfalt och inte måste gå i djupsnö. Vi är SÅ nöjda att ha denna som en kompletterande vagn i vår familj då denna kommer bli vår sommar-/stads-/resevagn och Emmaljungan står redo för tyngre terränger, sämre väder och vintrar.

Barnvagnsblogg.se hade skrivit en så bra recension av den och det var den som fick oss att bestämma oss. Läs den gärna! Där kan ni också se hur extremt liten den blir ihopfälld och i bilen, det har vi inte hunnit fota än. Eftersom vi kommer använda den flitigt nu kommer den ju skymta på fler bilder och jag informerar er vidare när vi testat den ett tag.

Vi har den med både sitt- och liggdel, den går även köpa med endast framåtvänd sittdel eller endast vändbar sittdel. Vår kommer härifrån. Rekommenderar verkligen Babyland.se, en för mig ny sida men jisses vilken service och vilket tålamod de haft med mig och mina OTALIGA mail med frågor kring vagnen. Det är ju så när man inte kunnat testa den innan man köper. Service är A och O!

Till sist vill jag visa min enhandsstyrning med vagn och hund, nedför en backe:

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Vilken underbar färg! Och snygg vagn i övrigt också 🙂
    Vi gjorde liknande nyligen, behövde en syskonvagn då lillebror snart anländer. Var och klämde och kände på en Emmaljunga men tyckte den var trögkörd och samtidigt jättedyr. Vi köpte en emmaljunga supernitro till sonen förra året och den älskar jag men det är inte alls samma känsla i dubbelvagnen tyvärr. Och som sagt, 10 papp i år igen för en vagn.. Lockade inte.
    Hittade då Basson Duo på nätet, finns inga återförsäljare i närheten men jag chansade och beställde ändå. Och som jag älskar den, helt underbart fin 🙂
    Och så kostade den 5000 istället för Emmaljungas 10 000, skadade ju liksom inte heller.