ELISABETH

Loppisfynd och fortsatta köksplaner

Vi var ju på loppis förra helgen och gjorde en massa roliga fynd! Vi hittade ett bord som vi förälskade oss i men som någon hann köpa innan oss. Det är inte ofta jag sörjer en möbel men jag blev SÅ besviken, eftersom bordet var så himla perfekt i storlek och skulle bli så bra tillsammans med bordet vi hittade via Blocket för några veckor. Det vi köpte då är ett klaffbord med en skiva på bara en sida och bordet på loppisen hade också klaff på en sida, så vi fick idén att kunna sätta ihop dem när vi behöver ett större bord.

Men eftersom bordet var sålt åkte vi hem med våra övriga fynd och jag fortsatte att ”Blocka” (nytt verb som borde komma in i SAOL snart?) efter ett annat. I måndags ringde dock telefonen och det var loppismannen! Han sa att den som köpt bordet inte ville ha det, så det blev vårt! Jaa! Idag levererades (älskar bra service) till oss och nu står det i köket på test. Det ska ju ut strax när vi ska börja renovera på riktigt. Så här ser det i alla fall ut:

DSCN2483
SÅ fint! Det är en rejäl skiva som går fälla ut och lådor på varje sida, perfekt plats för servetter och annat.

DSCN2484

Kul att det har lite gröna detaljer eftersoooooom:

DSCN2485

Det andra bordet ju är grönt! Visst blev det fint? Tänk då när man drar ut den andra skivan (och lägger golv och målar väggarna), så stort bordet blir då! Tills vidare får det inre bordet agera fönsterbänk, eftersom jag ivrigt skruvade bort den som satt där. Älskar äldre möbler, skulle så gärna vilja veta deras historier!

Vi fyndade även följande:

DSCN2489

Två nya sockerlådor. Kan aldrig ha för många! Här skymtar vår bänkskiva, som också ska bytas ut. Vi vet inte riktigt än till vad, har ni tips?

DSCN2491
Vi fyndade även en pall, som vi ska ha som extra stol i köket.

DSCN2492

Det har varit en pinnstol en gång i tiden men är superskön som pall!

DSCN2497

Denna prylhylla fick också följa med hem. Vet inte riktigt vad den ska ha för syfte eller vart den ska sitta men jag gillar den!

Jo, ni som är så duktiga på tips, vilken färg tycker ni jag ska måla våra stolar i? Brun känns inte så passande.

DSCN2498

Dessa stolar har också en jäkla historia och har hängt med i hela mitt liv och även före det. Så fint!

Ha en underbar lördag!

P.S. Tack för alla mail jag fått från er som vill gästblogga! Superbra ämnen också, visste ju att jag har intressanta läsare! Det får nog bli flera gästinlägg under en längre tid, så kul! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica Engman

    Men vilka fantastiskt fina inköp! Älskar verkligen bordet. Sitter här och önskar att jag också kunde få renovera kök!

  2. M

    Så fina bord! Jag tror att stolarna blir fina i en ljus färg, kanske en ljus grå eller med litelite rosa i. Eller kanske olika ljusa nyanser, en grå, en rosa, en blå, fast liksom väldigt nära varanda så att du bara ser skillnaden om du tittar noga?

  3. Emilia

    Men så fina möbler ni hittat! Ser fram emot att få följa köksförvandlingen. Våra köksstolar har vi fått från min sambos mormor och morfar, de köpte dem till sitt första gemensamma boende för måååånga årsen på Sveriges första Ikea i Älmhult (tror jag det låg). Från början var de teak men har haft en himla massa färger efter det. Just nu är de målade i en väldigt härlig ljusblå färg! Kan skicka mail med en bild till dig om det vore nått 🙂