OSTostOST – ELISABETH

ELISABETH

OSTostOST

Ikväll ska Leif bort på fest med sitt jobb och Ralf, Åke och jag ska hänga själva. Jag vill börja med att säga att jag är så otroligt imponerad över mig själv för att jag tänkte så klokt igår kväll och lagade mat till idag (och några dagar framåt). Allt för att slippa stå vid spisen om Åke skulle vara på sämre humör.

SÅ, vad blev det för gott då, undrar ni förstås? Cannelloni! Jag älskar italiensk mat, pasta och OST, så det är ju en perfekt middag för min Leif-fria kväll.

Jag har egentligen ingen aning om hur Cannelloni görs på riktigt, så ni som är matexperter får ej rasa nu! Men jag gjorde så här (utan recept):

DSCN2367

Tag (minst) fyra sorters ost. Jag hade: Keso, riven parmesan, riven Halloumi och smulad fetaost. Här kan ni också se en liten bit av vårt Blocket-fyndade bord!

DSCN2372

Tag passerade eller krossade tomater och häll i en skål. Jag hade tyvärr glömt köpa så det blev lite för lite och endast passerat. Blandade i lite pastagrädde med ostsmak (hehe) sen för att dryga ut den lite. I denna sås rörde jag ner svartpeppar, salt, en vitlöksklyfta och oregano. Älskar oregano!

DSCN2375

Älskar även spenat! Jag köpte frusen, hel bladspenat som jag tinade i en kastrull och försökte få bort vattnet från. Blandade sedan i den rivna halloumin, så att det fick mumsa ihop sig lite.

DSCN2379

Tag en färsk lasagneplatta. Någon gång har jag lagt dem i blöt innan, så att de inte ska spricka men dessa var så färska så det behövdes inte. Lägg på en rand spenatröra, keso och fetaost. Rulla ihop.

DSCN2380

Ta en suddig bild av alla rullar p.g.a. vill inte smutsa ner kameran med spenatfingrar.  Ser nu att några hade spruckit lite men what the heck!

DSCN2381

Häll över tomatsåsen och strö över MASSA parmesan. Här kan man också ta på lite mer oregano, jag glömde det. Stoppa in i ugnen på drygt 200 grader kanske 30 minuter.

DSCN2383

Ta ut formen liiiite för sent eftersom du bara skulle hänga tvätt innan. Få lite bränd yta på köpet. Njut av det enormt goda, som faktiskt bara blir godare dagen/dagarna efter!

Nu vet jag att ni bara: “MEN EFTERRÄTTEN DÅ?!” Den har jag också kirrat!

DSCN2393

Tadaaaaa! Gott & blandat giants OCH Salt & blandat!

Nu håller vi bara tummarna för att Åke är snäll och somnar bra ikväll så att jag får trycka godis och skriva en massa blogginlägg, samt se lite serier.

Vad ska ni göra ikväll och i helgen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carina Anklew

  Mmm, ser gott ut! 🙂 Igår krattade jag och två unga, starka människor ur grönsakslandet från misslagom stora stenar och några mindre ogräsdelar. Så idag kan jag börja så! 😉 Lök o potatis är redan i jorden. Kram! <3

 2. Sonia

  älskar också italiensk mat, särskilt om den involverar pasta och ost <3 denna maträtt är SÅ min smak! Ska testa!

 3. Sofia J

  Åh det där låter mumsigt, skall absolut testas!
  Själv sitter jag med chips, loka citron och en marabou salta mandlar(MUMS) framför dator i ett helt tomt hus. Övrig familj åkte till stugan och jag har arbetshelg.
  Trevlig helg!

  1. elisabethlindroth

   Åh, den chokladen är så VIDRIGT god! Knäppt att vara i ett tomt hus men ändå lite skönt kan jag tänka mig när du ska jobba! Ha det gött!

 4. Caroline

  Haha, vilket sammanträffande – jag gjorde också cannelloni till middag ikväll. Jag gör också mina helt utan recept med kyckling och champinjoner. Såsen som jag häller över gör jag på matlagningsgrädde, tomatpuré och vitlök. Såååå jäkla gott!!
  Hoppas du har en skön och mysig fredagkväll för dig själv

  1. elisabethlindroth

   Meh, vad är oddsen?! Ditt lät supergott ju! Har en väldigt mysig kväll, förutom att jag inte vet vad jag ska göra av all egentid?! HJÄLP! 🙂

 5. maria

  åååh de ska helt klart testas här hemma lät jätte gott! 🙂 tycker de är kul att du skriver inlägg med mat kul med lite inspiration 🙂

 6. Jessicaia

  Lät supergott! Tyvärr känner dotterns mage om jag bara luktat på en vitlök. Och älskar hur du skriver! Här ska det (i kronologisk ordning) förberedas inför dop, gås på marknad, hållas dop, hållas fest efter dop, plocka och städa efter dop, ligga i koma efter dop. Och såklart ammas och ammas och ammas….

  1. elisabethlindroth

   Lycka till med dopet och allt omkring! Jag var rätt bakis efteråt, så vila ordentligt sen! Men det kommer bli kul! Kram!!