När plus blir minus – ELISABETH

ELISABETH

När plus blir minus

Hade en så peppig förmiddag idag; Åke var på bra humör, Ralf var extra gullig, det regnade inte och jag var full av inspiration. Jag gick med lätta steg under lunchpromenaden.

Kom hem precis när det började regna. Leif kom hem på en timmes paus innan han skulle iväg på ett av sina eviga möten (önskar ibland att jag skulle få gå på ett möte i två timmar, bara sitta och prata med vuxna, få gå på toa när jag vill och dricka massa kaffe).

Jag fick en timmes “rast”, som började med att vi blev lite ovänner, jag fick duscha för första gången på en evighet och åka iväg på lite ärenden. Detta med tidspressen flåsande i nacken eftersom Leifs möte känns en miljard viktigare än allt jag gör (varför känner jag så?!).

Kom hem igen, med ett paket innehållandes en ny och smidigare babysitter. Den är omöjlig att montera ihop, jag svettas, Åke måste äta och sova, Leif åker på möte, jag kastar den omöjliga prylen över golvet, tar Åke och lägger mig i sängen.

Väl där läser jag en kommentar på mitt föregående inlägg som osar av usel energi ( sånt som gör att jag inte borde blogga, blir så jävla ledsen) och det är liksom droppen. Gråter en skvätt och nu tänker jag ligga här och tanka energi från denna perfekta skapelse så länge jag behöver. Hoppas att han aldrig blir en som sprider dålig stämning.

IMG_5271.JPG

UPDATE: Underbara ni som kommenterar och peppar! Jag är så glad att jag har er i mitt liv, ska ni veta! Vill bara förtydliga att denna tråkiga fredagseftermiddag hade varit precis lika tråkig utan den trista kommentaren, den var bara en del i allt. Det händer rätt mycket i livet runt omkring som är lite tufft också men för privat för att skriva om. Leif kom i alla fall hem från sitt möte med SÅ fina färgpennor till mig, som en tidig morsdagsgåva! Har ritat i min fina bok och mår så bra av det! Dessutom somnade Åke som en stock utan bök, så man kan väl säga att det inte blev så mycket värre. Fick till och med ihop babysittern, alldeles själv!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa Gustafsson

  Måste ändå små le åt ditt inlägg gällande babysittern. Ibland kan det vara skönt att få ut sin ilska å det händer å denna gång fick babysittern sitt. Själv minns jag engång när mina var små. Hade hämtat dem på dagis,å Lars jobbade då kväll/natt varannan vecka, tjejerna var inte på topp. Vi skulle äta när jag tappade humöret å jag dämde ketchupflaskan i bordet å den sprack. Det var ketchup tammefan hela köket. Den kvällen blev det städning. Det är lätt att känna som du gör “Leif kommer hem å iväg igen” kanske också pga det finns saker runt om dig just nu. Måste säga att jag verkligen gillar att läsa det du skriver. Youtube klippen är bara för härliga. Ett av dom som jag lägger extra ++ på är tex när ni fixar i hallen. Musiken, å farten. Fler av dom . Ha en bra första Morsdag

 2. Ia

  Hittade just till din Blogg…. lite skönt att läsa om saker man själv känner och lever i 🙂 å Grattis.. några månder senare 😉
  Kram / ia

 3. Sonia

  alltså usch, man önskar ju att folk tänkte mer på vad de säger och hur det tas emot av andra! Om alla tänkte en extra gång innan de skickade iväg en kommentar så hade nog alla trivts mycket bättre på nätet. Nåväl, skönt att det känns bättre nu! Du är så fin och bra! <3 Jättemysigt foto dessutom. Kram!

 4. nio Elina

  Skickar massa styrkekramar till dig!! Hoppas att det vänder och du får en toppenhelg! Du är en sån mysig människa och du gör massa människor glada av ditt bloggande! <3

 5. Caroline

  Åh, vad jag känner igen mig. Man kan bli så bitter ibland på att man är den som alltid är hemma och tar hand om bebisen och som man väl åker iväg en sväng så känner man sig jättestressad att åka hem för att återigen ta hand om barnet. Och det är inte det att man inte älskar att vara mamma och tillsammans med sitt barn, men energin kan verkligen tryta ibland.
  Jag sitter här i soffan med skitigt hår, har inte besökt duschen på flera dagar, för att jag aldrig har tid att prioritera mig själv. Min man däremot duschar varje dag…

  1. Nathalie

   Gud va skönt det är att man kan prata om sånt här..Det är så jäkla mkt som är tabu när man är mamma, man får inte tycka si o inte göra så osv! Ja känner precis likadant..även fast ja vet att ja skulle längta ihjäl mig hem om ja jobbade så känns det som att ja är lite avundsjuk när min sambo åker till jobbet o tycker att “han får göra så himla mkt” hela tiden. O igentligen älskar ja att vara hemma med våran lilla kille, men man måste nog få känna båda två 🙂

   Elisabeth – coola strumpor, en riktig färgklick!! 😉

 6. Katta

  Jag vet hur du känner – jag känner sådär minst en gång per dag typ. Å så gå jag in på Facebook å läser nå korkat rasistiskt inlägg å då brinner det. Men sen kan jag gå in å läsa din blogg å bli glad igen 😉 Även om jag inte blir glad av att läsa just att du inte har det bra – men det är ju skönt att veta att andra har det lika jävligt ibland 😉

  Ryck upp dig – din blogg är ju skitbra! Tänk att jag har läst mååånga bloggar under åren 😉

 7. K

  Jag tycker det känns otroligt sorgligt att en del människor sitter med så mycket uppdämd negativ energi på en sån härlig dag som denna. Vart är fredags-feelingen liksom? Det är inget du ska bli nedslagen av (lätt att säga, jag vet!). Vi skickar istället lite extra kärlek och glädje till dessa personer som uppenbarligen inte mår så bra i sina liv. Kram till er fina familj!

 8. Kajsa

  Tänk att du är gjord av teflon och onödiga kommentarer är bara obetydligt bakgrundsbrus. Teflon och bakgrundsbrus! 😉
  (Ett väldigt bra mantra när man håller på att ätas upp av andras dåliga energi)

  Du är viktig, snart börjar helgen och då finns mer tid till dig. Babysittern blir ett mysigt kvällspyssel att lösa tillsammans med Leif sen och solen skiner bakom hörnet <3
  Ta hand om er <3

 9. Susanne

  Sjukt onödig kommentar! Hoppas du glömmer den snabbt och att din dag vänder till det bättre igen. <3

 10. Ella

  Fantastiskt att dom små kan ge MINST lika mycket energi som dom (och allt runtomkring) tar. Låt den onödiga strumpkommentaren rinna av dig som regndroppar från våra impregnerade barnvagnar! High five sister! 🙂