ELISABETH

Youtube – en plats för alla?

På sista tiden har jag känt att vår kanal på Youtube tappat ”det” lite. Vi anstränger oss och delar med oss av vår vardag minst en gång i veckan. Vi har frågat vad ni vill se och försöker anpassa oss efter allas önskemål. Vi visar oss hudlösa. Vi försöker spegla ett normalt liv, där det inte behövs stylade personer, utan det räcker med en onepiece. Varje vecka sträcker vi ut en hand och ger en bit av oss själva utan att veta vad vi får tillbaka, om ens något. 

I söndags la vi ut ett nytt klipp, fastän det inte hade hänt nåt supercoolt att berätta om (ärligt talat, hur ofta händer nåt coolt i ett vanligt liv?). Jag la ut en bild på Instagram där jag berättade att ett nytt klipp fanns ute och avslutade med att be er som tittar att prenumerera på kanalen, BARA för att motivera oss att orka fortsätta. Vi får inga pengar för varje prenumerant, hittills har vi tjänat 170:- totalt på vår kanal. 

Efter det klippet kom ut har vi förlorat fem prenumeranter. Vi står liksom helt stilla och stampar med detta projekt. Det kanske inte märks men vi/jag lägger mycket tid på det. Försöker konstant tänka ut något som kan vara av intresse och sitter och klipper någon timme varje söndag. Det är superkul, missförstå mig inte men det är tid jag väljer att inte hänga med min familj och som jag verkligen anstränger mig för att försöka hålla uppe intresset för vår kanal. 

Vad som känns som ett falnande intresse för det vi gör, är självklart helt förståeligt. Vi gör ju inte så mycket nyskapande och annorlunda och det får mig också att känna exakt det jag misstänkt hela tiden; folk vill inte se ett vanligt liv. Det krävs att man bor i en stor stad, har coola jobb, fartig fritid, snygga outfits, fixade frisyrer och ett konstant vitt filter över livet för att andra med vanliga liv ska vilja se.

  
Det är inte av bitterhet jag skriver det här, jag är nog till viss del likadan. Vill jag kolla på folk med rufsiga hår, ej stylade hem, inga restaurangbesök och kroppar som kläs i det som ligger närmast, så kan jag bara kolla på mig själv! Ska jag ta mig tid att kolla på Youtube vill jag se något utanför mitt liv. Lite mer glammigt och fräscht. 

Jag är bara ledsen över att det ser ut så idag, inte bara på Youtube. Även alla konton på Instagram som ska visa till exempel olika barnrumsinspration väljer att bara visa barnrum som är vita och nästintill vuxna och flödet fylls av hem, hår, smala kroppar i dyra kläder, lyxiga rätter på restaurang och fartiga liv, allt under en vit, ljus och fräsch hinna. 

Jag ska ta mig en funderare kring vad som är värt och inte och försöka att hejda mig varje gång jag är nära att ljusa upp vårt filmade material till en overklig nivå. Det kanske hellre är bättre att spendera mer tid i vår verkliga, färgglada värld istället för att sträva efter att hamna under det vita filtret? Att i stället för att filma livet, leva livet? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hege

  Hei! Jeg må si meg så hjertens enig i de så mange andre har påpekt ovenfor; det er dette vi vil ha, det er dere vi vil ha, det er hverdag vi vil ha. Jeg pleier å synke ned i sofaen etter at babyen og 3-åringen er i seng, finne meg noe og drikke, og sjekke om det er kommet et nytt klipp. Det er som å gå på besøk til gode venner. Hva har skjedd siden sist, lurer jeg på. Jeg er glad så lenge dere gidder, for det er klart at uansett hvordan man snur og vender på det, så gir dere mer enn dere får. Jeg heier på dere!

 2. Johanna

  Jag uppskattar era klipp och din blogg jättemycket! Tycker om att det känns som att ni är vanliga människor i en färgglad värld!! Tack så mycket!!! 😀

 3. Carina Anklew

  Jag följer er men är inte alltid så på och kommenterar. Kanske för att det händer mycket den här årstiden? Hoppas ni orkar fortsätta för som sagt, det behövs vanligt folk på nätet!!!
  Kramar till er alla!!! <3

 4. Martina

  Jag är såå trött på alla kanaler och bloggar där det är kändisar mm som finns. Allt känns så överspelat och oäkta! Älskar att ni är er själva och visar ett vanligt liv! Så mysigt att titta på! Kram

 5. Elina

  Jag älskar din blogg och er Youtube-kanal. Ser alla klipp som kommer upp men kan inte prenumerera för har inte skaffat konto där än. Din blogg är den bästa av alla jag följer (knivlisa, hormoner och hemorrojder, underbara Clara, mm.) kollar alltid din först innan.alla andra. Men fundera lite om det är så viktigt att bloggen blir större, eller om det räcker med en.mindre skara men mycket nöjda läsare. Jag själv tycker att det är skönt att den.inte är superstor för det känns som dina läsare är så kloka som.man kan.vända sig till och få råd av, blir den större kommer det säkert massa drygisar 😉 och jag tycker inte du ska känna nån press på hur många klipp och inlägg du lägger upp, utan gör så mycket du/ni känner för. Hoppas du kommer fram till nått vettigt och sätter dig och din familj i första rummet. Kramar

 6. Hanna H

  Sluta med alla ”måsten” på kanalen då, alltså ett visst antal klipp per vecka eller bestämda dagar? Lägg upp klipp när ni själva vill och tycker att ni har något att visa/berätta/diskutera? Om det ändå inte handlar om att tjäna pengar eller öka ”följa”-skaran så är det väl roligare att filma när tid och lust finns? Vi som prenumererar tittar ju när det kommer ut nya klipp även om de inte kommer lika ofta 🙂

 7. Josefin

  Tycker du är så bra! Ni är en så fin familj. Naturlig och härlig. Försöker också tänka att jag har allt jag behöver (för de har jag). Är så välsignad med mina två fantastiska barn, sambo, hund och fina bostadsrätt. Självklart måste man få ha sina svackor ibland för ibland känns livet rätt orättvist men man får inte glömma hur bra man faktist har de. Jag följer nog endel av dom du syftar på med egendesignade hus, dyra matchande kläder osv…. Känner mig ibland avundsjuk men sen kommer jag på hur bra jag har de. Bakom våra dörrar finns det Alldeles lagom mycket materiellt och alldeles överflöd av kärlek. Hoppas ni får de fint på ert besök här i Stockholm. 🙂 Kram/Josefin

 8. SpeLinnea

  Jag kände att äntligen kan man följa en ”vuxen” kanal när jag hittade dig! Speciellt youtube är fullt av 30plusare som försöker rikta sig till en tonårig publik. Vilket är kul ibland, men jag har mer och mer börjat söka efter nånting som är på riktigt och inte alltid glättigt.

  Var inte så hård mot dig själv (lätt att säga), men med tanke på hur många som videobloggar och hur få som faktiskt lyckas har ni nått jäkligt långt! Statistik i all ära, jag har bloggat sen 2009 och har 11 prenumeranter, det gör mig ingenting att det är ”få.”

 9. Josefin

  Tycker det är härligt att följa någon som faktiskt bjussar på hög igenkänningsfaktor, som får en att känna att ens opolerade liv faktiskt är helt fantastiskt. Att få följa någon som är som en själv istället för att bara följa folk som lever lyxliv som en själv aldrig kommer ha möjlighet till av olika anledningar. Personligen älskar jag din blogg och era klipp, dem får mig att må bra och känna att jag duger även fast det rinner mjölk efter kroppen och en kanske luktar lite suspekt med en spaghetti i håret efter tvååring lekt Godzilla vid lunchen.

  Däremot blir det lite tråkigt för oss som följer/gillar/prenumererar att höra om de som inte gör det. spela roll om det är 5 eller 5000 som följer? Skit i dem som avföljer osv. Fundera på för vem/vilka ni gör detta för? Förhoppningsvis för er själva. 🙂 (och för oss som faktiskt gillar det ni gör).

  Kram på er!

 10. Maria (mawiia)

  Nej nej nej!!!! Det är endast för att ni är just ni som jag vill följa er både på youtube och i bloggen!!! Jag bor i Malmö som räknas som storstad men jag är så långt ifrån sugen på att se lyxiga barnrum som, precis som du säger, är vuxet inredda! Fy för sånt! Älskar färg och er humor är ju så fin och ni är kloka och allmänt fina människor! Får ont i kroppen av att du känner att det ni gör inte är tillräckligt coolt för youtube! Ni är SÅ coola och fina och roliga!
  Stor kram till er!

 11. Maria

  Kollar alltid era klipp och tycker det är supermysigt att följa er i ert helt vanliga liv!!! Hoppas ni orkar fortsätta!!!

 12. Linnea

  Eller så lägg ner filmandet för ett tag och fokusera endast på bloggen, det ska ju kännas kul för er att göra klippen och inte känna er nedstämda över antalet prenumeranter. Jag älskar klippen men för mig är det oftast lättast att läsa ett inlägg. Ibland hinner man inte se klart klippen men ett inlägg kan du lättare avbryta läsningen och fortsätta senare när tiden finns. Jag älskar din blogg, sluta inte skriv!

 13. Mika

  Gillar era klipp och det är skönt att se och höra er situation som ligger rätt nära min med min 5 månaders hemma. Fortsätt på det sätt som känns rätt! Ni är uppskattade! Särskilt utan vita filter!

 14. Camilla

  Neeej sluta inte!

  Det här är den första blogg som jag följer hela tiden, plus kommenterar ibland, (det har jag aldrig haft orken att göra tidigare) Jag älskar att följa er ”normala” vardag, och är otroligt less på det vita filter som alla försöker framhäva men som man egentligen BORDE veta inte stämmer, för alla har ju en vardag med ups and downs, oavsett om du bor i Stockholm eller Burträsk tänker jag, och du skulle kunna vinkla ditt liv så det verkade precis lika glammigt som alla dessa vita filter människor, om du skulle vilja, MEN vad hade varit intressant med det! NÄ, igenkännig och normala ”tråkiga” liv är i mitt tycke det allra roligaste och härligaste att följa, och man slipper dessutom ångesten efterråt!

  Så snälla sluta inte!!!

 15. Kajsa

  Det är just därför jag älskar att läsa din blogg och följa dig på både insta och youtube! För att ni inte är det här prettoparet där allt är finfint hela tiden och allt är helt perfekt, utan ni är genuina och verkligen visar er själva och eran vardag utan att förfina allt och göra något som inte känns äkta. Så snälla, sluta inte! Dina inlägg och era klipp är stora höjdpunkter i min vardag. Älskar att följa er! Ni är bara bäst, ni verkar vara så otroligt snälla, lättsamma och nere på jorden <3

  1. En annan Kajsa

   Kunde inte sagt det bättre själv!
   Om jag kunde prenumerera mer än en gång skulle jag göra det!

 16. Ylva

  Era klipp är de bästa på Youtube, jag tycker det är så härligt att se ett helt normalt mysigt bebisliv, där man faktiskt känner att ni är er själva – inte att ni spelar några roller eller försöker visa allt i ett rosa skimmer. Era klipp är verkligen mysiga, och man känner igen sig själv så mycket i dem! Älskar när ni filmar frukostar, promenader, visar runt på tomten och bara är. Gillar också när Leif smygfilmar dig när du busar med Åke, så gulligt! 🙂
  Fortsätt vlogga!

 17. maria

  Jag kollar varje gång det kommer ett nytt videoinlägg. Dock kan jag inte premiera då jag måste ha ett konto på Youtube och jag fattar inte hur jag skaffar det hehe. Men jag älskar att se era klipp!!

 18. amanda

  Så tråkigt att inte fler förstår det fantastiska och följer! Jag tycker ni är grymma och superhärliga att få följa. Även ett sånt klipp där det ”inte händer nåt”. Ni inspirerar till enkelt hemmafix som känns uppnåeligt för en ”vanlig” person. Det är inget som går en över huvudet, om du förstår hur jag menar. Och att nonintervention är från Sthlm är typ en av de bästa sakerna. Jag längtar norrut/hemåt när jag ser era klipp (kommer från Umeå men bor i Sthlm).

  Men målet kanske inte måste vara fler följare varje vecka? Är det inte ok att köra på eftersom du ju tycker att det är roligt. Allt måste inte leda till framgång, hela tiden. Även om jag förstås förstår att ni vill ha och tycker att ni förtjänar större uppskattning!

  Ni behövs på internet för att göra det mer färgglatt!
  Stor kram ❤️

 19. Marielle

  Det kan ju inte alltid gå uppåt!
  Tror att många förväntar sig vad man kanske såg i gravid vecka för vecka men ni vloggar ju, ni visar upp vardagslivet.
  Jag tycker mer om era sit-down videor. Men jag föredrar såna videor överlag. Och det är mest dem jag kollar på.
  På eran kanal så fastnar ni i vänsterspalten trots att jag refreshar sidan så brukar avfölja er och sedan följa er igen.

 20. L

  Jag måste erkänna, jag ser varje avsnitt ni lägger ut. Ibland är det sämre men oftast är de BRA! Dock följer jag den inte, dumt, jag ska skärpa mig och börja prenumerera direkt efter denna komentar.

  Jag ser även nått konto med ”vita filter”, de är också bra men jag ledsnar fortare på dem, byter till ett annat konto med ett annat vitt filter.
  BLi inte en i mängden, fortsätt göra det ni gör, visa vardagen, det bra och det dåliga! Få oss att känna igen oss!!

  Ny ska jag bums och börja prenumerera

 21. Cecilia

  Jag vet inte hur folk tänker och vad de vill se på youtube. Men själv har jag helt tröttnat på alla kanaler där människor visar upp sina perfekta städade hem och häftiga outfits. Jag älskar er kanal! Jag blir så himla glad när jag ser att ni lagt ut ett nytt klipp! Jag tycker ni verkar ha ett så himla mysigt hem och fantastiska omgivningar, jag älskar också att få följa er vardag och Jag hoppas verkligen att ni vill fortsätta spela in klipp och hoppas att ni vet att vi är många som uppskattar er kanal! Men det viktigaste är att det känns bra och att ni känner att ni har tid och lust. Hade det gått så hade jag blivit prenumerant flera gånger om!
  Kramar!!

 22. Sabina

  Gör de som känns bäst för er, i slutändan kommer de lysa igenom i vad ni än gör. Både i de verkliga livet och om ni väljer att fortsätta eller inte kanalen. Ja anser vill ni dela med er på youtube KÖR de som prenumererar finns där av en anledning för att ni är just ni!

 23. Erica Holmberg

  Det är just detta opretentiösa och normala (onormala i media och internetvärlden) som jag gillar med er och som får mig att slappna av och luta mig tillbaka och tänka ut ifrån mig själv att mitt liv här i just Burträsk duger,att jag inte behöver vara stylad i håret eller lägga ner flera timmar framför spegeln på att sminket ska vara perfekt, att jag duger,att VI duger. Jag tror på att det behövs mer av sånt här eftersom det finns så mycket krav på oss med allt man ska hinna och göra, hur man ska se ut och vad man ska ha äta för att bara nämna några exempel. Ni är ärliga och öppna och förmedlar på ett så fint sätt att ett ”vanligt liv” duger och ett vanigt liv är inte så bara,det är kanske det som håller på att bli det ovanliga!? Ni gör ett grymt jobb och hjälper många!
  Ha det så bra!:)