Första natten med nya rutiner. – ELISABETH

ELISABETH

Första natten med nya rutiner.

SÅÅ, hur gick första natten då? Helt okej!

Åke somnade till slut i sin vagga. Vi hade babyvakten i vardagsrummet och lyckades till och med se ett avsnitt av en rolig serie, utan att springa och kolla på honom! Dock kutade jag dit både före och efter avsnittet. Han andades så lugnt och skönt och låg så utfläkt med benen, som han inte kan göra varken i babynestet eller röda vaggan, så han kanske njuter lite av mer utrymme?

Vi gick och la oss vid 22.30, Åke vaknade kring halv ett. Han är ju van att äta sista målet vid 23, så det sitter väl lite i ryggraden. Leif hade vaggan på sin sida och försökte trösta och lugna (vi resonerar så att Leif får ta första passet så slipper Åke bli frestad av min OTROLIGT goda mjölkdoftande barm), men till slut, vid ett ungefär insåg vi att han verkligen var hungrig. Han åt riktigt glupskt i över tjugo minuter och sen däckade han i babynestet mellan oss och sov till 6. Då åt han igen och sen sov vi till 9.

Slutsats? Jo men jag är så himla nöjd att han sov så gott i vaggan! Det var fysiskt och psykiskt jobbigt att inte ha honom i mitt synfält hela tiden men jag måste ju vänja mig. Gillar tänket att han får sova mellan oss andra passet, i alla fall så här första tiden. Dessutom kommer vi köra en liten light-variant nu över helgen eftersom vi ska ha två gäster här och vårt hus är både litet och lyhört och därför känns en timmes vaggande av skrikig Åke mitt i natten ej aktuellt.

Men vi är på god väg och det känns bra! Ett snäpp upp i föräldrasjälvförtroendet och stolthet över vårt alldeles perfekta barn.

IMG_4792

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Victoria Björkstrand

    Vi har liknande rutiner för Frans och *peppar peppar* så har dom hållt i länge och det blir smidigare för var dag. Mellan kl 19.-20.är det pyjamas påtagning och matning antingen framför tvn eller i lugn och ro i sovrummet (beror på hur aktiv vi vart på eftermiddagen, mycket folk vi träffat = lugn och ro i sovrum ) när han är sådär jättetrött att han inte orkar riktigt hålla ögonen öppna men samtidigt inte sover så lägger jag ner han i spjälsängen så får han somna in tungt där ( vill gärna att han lär sig somna in själv ) och sedan sover han till ca 02. äter och vaknar kl 06 och är redo för en ny dag. Och där vid 02. brukar jag strunta i att lägga över han i spjälsängen igen , då behöver jag mitt bebisgoseri. Lycka till

  2. nathalie

    Wille äter sista gången runt 8 och sen somnar han på nån utav oss här i soffan..dock får han oftast ligga kvar där, vi måste bli modigare på att lägga ifrån oss honom på kvällarna..man vill ju inte väcka dom när dom sover så gott haha! Runt 22 går vi upp och då lägger vi honom i hans säng där han sover till ca 3-4, då blir de mat och sen somnar han om antingen i sin säng eller bredvid mig beroende på hur han är. Sen vaknar han runt 6-7 och då går vi upp för han vill inte sova efter den matningen. Så ser större delen av våra kvällar/nätter ut. Sen kommer de självklart kvällar eller nätter där rutinerna rubbas, typ som igår när han fick sista maten och såg jättetrött ut..10 min senare hade han ätit klart och va pigg som en lärka och vi fattade ingenting för han va jättepigg ända till kl 22 haha! 🙂

    Det är härligt när man börjar hitta rutinerna, men ja tror det är viktigt att ta en dag i taget när dom är så små för någonting som funkar två veckor kanske inte funkar den tredje..annars blir man för uppgiven och frustrerad när det man tycker ska funka inte gör det. Det är min erfarenhet iaf 🙂 ibland behövs det justeras lite 🙂