ELISABETH

Att få besök av en präst

Det är ju sannerligen inte var dag man har en präst hemma i soffan, i alla fall inte hemma hos oss! Därför är jag den första att erkänna att jag var liiiite nervös innan det knackade på dörren, och svor ur mig ”fanjävlahelvetefanfanfanfan” innan.

Så kom hon in, satte sig i soffan, fick Åke i famnen och han log brett mot henne på ungefär tre sekunder och då var all spänning borta. ”Vår” präst har döpt många vänners barn och är så otroligt barnkär att det liksom lyser igenom alla ord hon säger. Leif och jag är kanske inte (som ungefär alla andra säger) så aktivt troende personer men gillar ändå på något sätt det här med att gifta sig och döpa. Fastän prästen vet att vi inte går i kyrkan varje söndag, försöker hon inte värva oss på något sätt, utan pratar med oss på vårt sätt och får oss att känna oss bekväma i vår typ av tro.

Hon är verkligen mer personlig än många andra i sitt yrke, Åke stoppade sina små fingrar mot hennes mun och hon bara gapade och lät honom vifta runt inne i hennes mun! Skulle ha vågat fota det.

Nu återstår bara lite städning av hemmet inför helgens besök av vår vän Terran från Umeå och Fredrik, som åker upp ÄNDA från Stockholm för dopet, samt inhandling av allehanda saker som kan behövas till att baka tårtor till 50 personer. Ska försöka hinna njuta också! Plus kanske smida lite planer med T inför en eventuell affärsidé…

DSCN1514

Ralf närmar sig Åke mer och mer, i takt med han blir lite mer medveten och ger något tillbaka. Det är fint att se! Ralf ska, om allt går som vi vill, få hänga hos våra snälla grannar på söndag när alla andra i hans familj är på dop. Det känns som en sån dag när en familjemedlem inte ska behöva sitta ensam hemma.

Jag kommer blogga under helgen men som ni förstår lite lättare och mindre än vanligt! Sen kommer massa bilder och om allt går som det ska, ett klipp från dagen D(OP).

Ha en underbar Valborg och tänk på att den här dagen är den värsta under hela året för våra stackars igelkottar, så ta det lugnt med brasorna! Kolla så att det inte ligger en massa söta kottar där inne innan ni tuttar på!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.