ELISABETH

Förslag från en läsare – vad tycker ni?

Jag fick ett mail av en supergullig läsare idag. Hon skrev bland annat så här:

Jag och så många andra har så mycket funderingar, det här funkar för oss , tips, big time hjälp. Och då tänkte jag att du kanske skulle kunna ha någon typ av ” veckans ämne ” . tex, sömn, sova på dagen, natten tips och trix hur vi alla gör och vad som funkar för var och en , inget är ju rätt eller fel ( alltså ett ämne sen får alla som vill kommentera ) och så kanske du kan sammanställa en liten kortis om vad alla tyckt osv. Jag själv som inte ammar :(, har massa funderingar om ersättning och det är så skönt att få höra andra, det här funka för oss osv.

Vad tror ni andra om detta? Jag tycker det verkar vara en strålande idé! Ett av mina mål med denna blogg är ju inte bara att JAG ska få era supertips utan att vi alla ska kunna peppa och hjälpa varandra i föräldraskapet och livet i allmänhet.

Så om vi säger att varje måndag innebär ett nytt inlägg som heter Veckans ämne, och så kan ni kommentera och diskutera under veckan och sedan sammanställer jag lite av alla era kloka ord.

VAD TROR NI?! Hiss eller diss? Och om ni gillar idén, bomba mig med intressanta ämnen i kommentarsfältet!

DSCN1323
Åke hälsar!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elina

    Jag är mammaledig. Har 2 barn, så jag skulle vilja ha lite ekonomitips och spar, budget-tips för småbarnsfamiljer.

    Eller andra ämnen värda diskutera om:
    barnvakt första gången
    Hur relationen mellan er partner och er blivit efter ni fått barn.

  2. Victoria

    Ja va roligt att det var ett uppskattat förslag. Hehe håll i er , nu kommer mina funderingar.
    – rutiner som sova tider ( när kan man börja, hur ”ihärdig” ska man vara för att få någon typ av så småningom koll under dagen när bebis sover )
    – ersättning. mitt barn kräks ohejdat efter varje måltid, är det okej att bara byta ersättning eller ska man smyga in för att se om kräkningarna blir bättre, kan det ens bli bättre om man byter ersättning?
    – hjälp i vardagen, som tex ” efter vi köpte vårt Babygym så kan han ligga själv i 10 min och han stimuleras och har roligt ” mer såna prytlar som man kan få tips om.

    Det kommer fler en annan dag 🙂

  3. maria b

    Superbra ämne 🙂 jag har en 4 månaders. Ämnen jag skulle vilja att du skrev om:

    Välling, barnmat..skräckhistorier överallt om tungmetaller och arsenik. Vågar man handla färdig mat till sitt barn?

    Om mammavärlden. allas åsikter. Hur vissa mammor blir mamma-poliser och ska berätta hur man ska göra och vara. Men framförallt alla dessa råd man får höra man inte bett om (hade inte någon aning om hur det var innan jag hamnade här)

    Napp eller inte fördelar med och nackdelar. Min son tar inte napp och det är frustrerande :/ skulle vilja höra peppande ord från andra läsare som kanske ser det positivt med nappvägrande-barn. Eller kanske solskenshistorier ”-mitt barn tog napp plötsligt när han va 6 mån”

    Göra egen bebismat.

    Hur relationer påverkas när man blivit föräldrar. .till sin partner…vänner och framförallt sina egna föräldrar.

    Keep up the good work :)))

    1. Nathalie

      De va en glad smiley med men den försvann. Det är så intressant och bra att få tips som förälder 🙂

  4. Amela

    Fortsättning från ovan..
    Mammalediga som mig själv som kämpar för att ställa om vanorna efter den förändrade ekonomiska situationen, men det känns relevant för alla för vem vill inte spara pengar? Annars skulle jag vilja veta mer om hur folk inkorporerar miljötänk i vardagen, samliv efter man fått barn, tips om barnkläder och saker man kan göra/pyssla vilket kan vara barnrelaterat men inte nödvändigtvis.. Jag har påbörjat en egen ”mitt första år” bok och har verkligen fått mersmak för pyssel!

    Kram Amela

  5. Amela

    Tycker det är en jätte bra idé! Jag skulle vilja ha bra besparingstips i vardagen, tänker att det passar perfekt för

  6. Marie

    Verkligen tummen upp på det här!
    Tips på ämnen: Beslutet att skaffa barn, förlossningen, samsovning/sova i egen säng, relationen till pappan/partnern, smakportioner, amning/ersättning, utveckling, vad gör man när man är föräldraledig…
    Tack för en toppenbra blogg/youtube-kanal!

  7. Maria

    Hej, jag kanske är lite negativ nu och jag vet att det är din blogg, du skriver vad du vill osv osv men känns som att det mer och mer bara handlar om barn och allt relaterat till det. Som du skrev för några dagar sen så är du ju mycket mer än bara mamma. Jag skulle isåfall önska ett valfritt ämne men varför måste det bara handla om barn? Vi som inte har barn kan aldrig vara med i någon diskussion.

    1. Nathalie

      Det blir väl så när majoriteten av läsarna troligtvis har barn och som förälder vill man gärna diskutera och bolla tankar med andra 🙂 och då blir ju liksom det huvudgrejen då dom flesta har det gemensamt

  8. Fanny

    Jättebra idé!!! Jag som ännu inte har barn skulle gärna veta lite mer kring hur beslutet att skaffa barn gick till för alla. Var det planerat sedan länge och hur resonerade alla för att tillsist landa i att ”nu kör vi!”.

  9. Emilia

    Hiss!! Nu är ju min lilla grabb snart ett halvår och vi har precis börjat med smakisarna (som mottages med väldigt mkt skeptism från min kille). Skulle va intressant att diskutera bebisar och mat! Tips på mat, välling eller inte, blw osv 🙂

  10. Monika

    Superbra ide!!

    Ämnen jag funderar över är när ska man låta bebisen sova i eget rum?
    När börja med smakis – alla ger olika rekommendationer?

    Tack för en underbar blogg och youtubekanal!! U rock!

  11. K

    Tummen upp!!

    Jag tycker att det någon vecka ska handla om barnkläder, att vi ska ge varandra tips på sådana som håller bra kvalitet (och gärna är billiga/prisvärda!). Det känns nästan lite som ett lotteri när man handlar kläder. Vissa har superbra kvalitet medan andra blir noppiga och urblekta på nolltid. Och det här med storlekar…en del märken gör sina kläder mindre/större än genomsnittet. Dela med er av era erfarenheter och visdomsord!!