ELISABETH

Hårtips – så får du en längre svans utan löshår!

Jag gillar ju, som ni vet, hår. För tillfället har jag inte så mycket tid eller ork för utföra några stordåd men jag får inspiration titt som tätt ändå, framför allt via den kopiösa mängd tv jag konsumerar. För ett par dagar sedan kollade min vän Terran och jag på vad vi tror var allra sista avsnittet av den härligt ytliga serien ”Hart of Dixie” och fick då se en frisyr som kändes möjlig att testa!

Har gjort några små varianter och tycker det blir riktigt bra! Märk väl att jag inte vet exakt hur frisyren i serien är gjord men detta är en fri tolkning:

Så, utan vidare omsvep, här kommer en guide till en svans som ser ut som att den är längre än ditt hår egentligen är!

34

1. Du bör ha ett hår som är långt nog att sätta ihop. Mitt måste verkligen klippas, det är smärtsamt uppenbart när jag ser denna bild.
2. Sätt upp ungefär hälften av håret i en svans som på bilden till höger.

collage67

3. Sätt bort den övre svansen med en klämma. Dela in det undre håret i en ganska bred sektion precis under den övre svansen. Det ska ändå vara en rätt bra bit hår i den sektionen, men det går gå tillbaka och ta in lite till sen om den känns för tunn.
4. Sätt upp den undre sektionen med en klämma eller i mitt fall, ett hårband.

collage65

5. Sätt upp håret som blir över från sidorna in i den övre svansen. (Här kan ni se på bilden till vänster hur kort min svans är i vanliga fall.)

collage0

6. Släpp ut sektionen i underhåret.

DSCN1046

7. Låt den övre svansen hänga över den löst hängande sektionen av hår under. Här kan du, om du känner att den undre sektionen känns för bred eller för tunn, passa på att ta bort lite hår och sätta in i den övre svansen eller ta ut lite från den och låta det hänga löst.

DSCN1048

8. Använd locktång eller plattång för att försöka jobba ihop det övre håret med det undre. Jag valde att böja topparna lite för att det ska se mer harmoniskt ut. Jag tog även en liten sektion av den löst hängande håret allra längst ned och tvinnade runt hårbandet och fäste med en klämma!

DSCN1058

Voilà, hips vips har du värsta långa svansen! Tack Hart of Dixie! (Se serien om du inte vill tänka, gillar att se blanka hår och folk som inte jobbar men ändå är rika.)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.