ELISABETH

Inskolning pågår!

Åke sover ju mellan oss i sängen just nu men på sikt har vi tänkt testa låta honom sova i vaggan som står i vårt sovrum. Kanske nu under påsklovet?

Han har ju också ett eget rum med en finfin spjälsäng som ännu ej är använd. Igår kom jag på att jag skulle träna honom på att ligga där så att han kanske kan börja vila där på dagarna!

DSCN0887Sagt och gjort, jag la ner honom, bullade upp med filtar och en handduk för att göra det extra mysigt.

IMG_4331

Åkes gudmor Jossan tipsade oss om att lägga något över huvudet och ögonen och det blev en riktig hit! Han blir så lugn, särskilt när det är ljust ute.

IMG_4332

Jag hade garderat mig med hans gamla vänner från köksbordet men han kollade knappt åt dom innan han somnade. Tog max fem minuter!

IMG_4335

Lite försiktigt vände jag hans huvud åt vänster när han sov, så att han inte alltid lutar åt höger. Tack för alla era kommentarer angående det förresten! Han har redan börjat vända sig mot vänster nu och när han ligger på rygg och mage kollar han ofta lika mycket åt båda hållen så jag kanske var lite överdrivet paranoid, hehe. I alla fall, han sov nästan en timme i spjälsängen! Vilken start! Jag hann städa hans rum och nästan hela vårt sovrum, plus bli lite rastlös över att han sov så länge, när han till slut vaknade!

Förresten! Kolla denna bild! Den är tagen den 19/1, Åke är alltså NIO dagar gammal/superung:

IMG_2677

VA?! Har han varit så liten?! Herregud, är det tänkt att det ska gå så här fort eller växer Åke snabbare än alla andra bebisar? Får panik och vill inte att han ska bli större men ser samtidigt fram emot allt som kommer så det är så himla schizofren känsla inombords. Älskade, älskade avkomma!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. M

  Men jag förstår precis! Precis lika mycket som jag saknar när barnet var nyfödd längtar jag efter nya åldrar OCH vill att han ska vara precis som han är just nu! Sån himla ambivalent känsla. Och heja Åke som sov i sin egen säng! Vi håller också på att träna men än så länge funkar vagnen 100ggr bättre att sova i på dagen, och det spelar ju inte någon större roll egentligen. (förutom att vi har köpt en svindyr säng som barnet knappt har sovit i)

  1. Elisabeth Lindroth

   Åke är helt tvärtom! Han sover bara i vagnen utomhus men inte inomhus när den står stilla! Men som du säger, bara dom sover är vi nöjda! 🙂

 2. Hanna

  Det går sådär fort! Jag och Johan kollade på varandra på förskolans gård i morse och undrade vart i herrens namn vår lilla bebis tog vägen när hon satte sig på ett cyckeltåg och vinkade hej då…