ELISABETH

Det vi visar/inte visar OBS! Nakenchock!

Jag vet inte hur det är med er men sedan jag fått barn har jag börjat se på min kropp som en sjukt cool pryl. Tänk vad den åstadkommit! Efter Åke fötts har den ju också börjat återfå lite ork och smidighet fastän den inte ser likadan ut som tidigare.

Jag har efter jag blivit mamma insett att jag inte bryr mig exakt hur min kropp ser ut, bara den mår bra. Nu mår den bra men har mycket värk så jag måste komma igång och träna (nya livet börjar på måndag eller hur var det?)! 

Min kropp har blivit härligt avsexualiserad på ett sätt och äntligen ser jag den även som ett redskap och det får mig att uppskatta den ännu mer. Den ska föra mig framåt, ge näring till alla organ och nu även till Åke. Så. Jävla. Coolt. 

Jag känner alltså ingen kroppshets what so ever och vill absolut inte bidra till någon sådan med detta inlägg! Jag vill bara visa hur en kropp kan se olika ut och faktiskt visa både den lite tillfuskade ytan och den sanna bilden. 

Tyvärr är det ju den fuskade ytan vi ser på diverse sociala medier och det är ju så himla svårt att inte jämföra sig! 

Idag ser min kropp ut så här: 

 I ett par byxor med hög midja (som jag lånat av min snälla mor) göms den ”största” biten av magen undan. Jag hade dessutom nyss klivit upp, varit på toa, inte ätit eller druckit. Bara ammat. Därtill står jag höftbrett isär, rak i ryggen och spänner varje liten muskel jag kan hitta (ni ser ju knytnäven!). 

Nästa bild då:

 Va?! Här är den höga midjan på byxorna lägre, frukost intagen och varje por i min kropp avslappnad. Ryggen är dessutom böjd lik en ostkrok (mums!). Så här ser jag ut, i min sjukt coola kropp, varje dag! 

Tänk på det nästa gång du ser en filtrerad bild av någons kropp där du sitter böjd över mobilen i soffan! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Du är en sådan fantastisk förebild Elisabeth! En otroligt klok och jordnära människa som även till ytan är en skönhet! Jag tycker att detta inlägg (som de flesta andra du gör) var så underbart att få ta del av! Jag är en 21 årig tjej som varit väldigt osäker på mig själv. Trots att jag och min pojkvän inte funderar på att skaffa barn på de närmaste åren kan jag inte låta bli att både längta såklart men även vara rädd. Rädd för att jag ska bli (vad samhället kategoriserar som) ful, tjock och äcklig när jag fått barn. Men med detta inlägg fick du mig lugn. Jag vet att vi alla är olika och att våra kroppar fungerar på helt skilda sätt- men sättet du beskriver din syn på din kropp gör mig lugn! Du ser helt fantastisk ut! Wow säger jag bara! Heja dig och dina fina värderingar. Jag hoppas jag kan se på mig själv på samma sätt! Du är grym!

 2. linda_tw

  Jaaaa! Vi måste fan tillåta oss själva att vara nöjda i vår kropp i alla situationer. Vi ska tiltillbringa all vår tid i den, låtom oss avdramatisera den medan vi såklart tar hand om den också. Den är ju fantastisk!

 3. Sofia

  Åh haha så skön du är! Hatar verkligen all kroppshets, speciellt när man är mamma och har sååå mycket viktigare saker att tänka på!

 4. Emma

  Hurra för dig!
  Så jäkla sant:)
  Jädrans vilken bra kropp man har, bygga bebisar är ju asfräckt!
  Kram

 5. Alexandra

  Så jäkla underbart att se naturliga bilder på en sjukt vacker häftig mamma kropp. Min ser ungefär likadan ut nu 8 v. efter förlossning och jag måste erkänna att jag inte känner mig superbekväm ibland men så påminner jag mig själv att jag har tillverkat och fött ut ett BARN!!! och nu kan amma och ge han mat. Så jäkla coolt!

 6. Emma

  Hurra för ett underbart inlägg! På något plan VET man ju att det är såhär, men vissa dagar är det så himla lätt att tränga bort den kunskapen. Och JAA, visst är kvinnokroppen superhjälte-cool!

 7. Maria Jönsson

  Du är så himla bra, Elisabeth! Så ärlig, varm & väldigt fin. Tack för att du vill dela med dig! Stor kram!!

 8. My

  Oj vad jag gillar dig!
  Du är helt fantastiskt duktig på att skriva, det är så lätt att känna igen tankar och funderingar du delar med dig av.
  Du förmedlar humor, kärlek, sorg och allt det där vi alla lever med.
  En blogg att se fram emot att läsa varje dag

 9. Kajsa Andersson

  Brukar i princip aldrig kommentera men måste bara säga hur underbart det är att läsa din blogg och följa dig på youtube! Du ska veta att du är en grym förebild! Tack för att du delar med dig av dig och din familjs liv, ni är så fina och verkar supertrevliga och har fötterna på jorden.
  Kramar

 10. Anna

  Vilket fantastiskt blogginlägg och vilken förebild du är! Tack för peppen till ens egen nyförlösta kropp ☺️

 11. Jenny

  Tack för att du visar hur verkligheten faktiskt ser ut!! En riktig förebild för en snart förstagångsmamma! 🙂

 12. Sofie

  Riktigt bra skrivet! Tåls att tänkas på. Det är lätt att bli avundsjuk på andra som äter perfekt mat och är vältränade, enligt instagram och Facebook. Men som du säger visas alltid bara de ”bra” sakerna upp och aldrig en svullen mage , lår som går ihop eller en uppäten chipspåse… Synd att vårt samhälle har blivit som det blivit!

 13. Emelie

  Kvinnokroppen är fantastisk!
  Likaså du!
  Vilken fantastisk förebild du är för alla kvinnor och främst nyförlösta mammor.

  Tack för att du delar med dig !

 14. Linn

  Fy fan vad bra du är! Här sitter jag med en bebis på 7månader och med 13 kilo ”kvar” men orkar bry mig! Jag mår bra och jag njuter av min son och vår ledighet tillsammans! Så det så! 😀

 15. Nathalie

  Så himla bra du är, haha! Håller med, bryr mig faktiskt inte ett dugg längre om hur min kropp ser ut. Viktigaste är att den mår bra. Och det är det väl sådär med, den ser smal ut och frisk ut och hälsosam, och det är den väl också. Men alltså, har varit mammaledig i ett år nu och fikar typ varje dag……. Inte själv men antingen blir man bjuden hos nån eller så bjuder man själv.. Inte bra. Känner mig halvt äcklad ibland. Men sen andra stunden tänker jag att jag ska passa på att njuta när jag är hemma.. Svårt dedär.

 16. Sofia

  Ja absolut alldeles underbara är mammakropparna, var och en unik i sig.

  Har inte sagt det förr men TACK för en härlig och ärlig blogg!! 🙂

 17. Emilia

  Ja alltså, all heder åt kvinnokroppen! I alla dess former. Helt fantastiskt va den kan klara av! Detta inlägg gjorde min dag 🙂

 18. Kajsa

  Du är bäst!
  Jag känner precis likadant. Tänk att våra kroppar tillverkat och jobbat ut en helt ny människa och dessutom nu bär den människan på utsidan samt tillverkar mat. COOLT!
  Men visst kommer det stunder när jag ”glömmer bort” det och ser bristningar istället för tigerränder, fettvalkar istället för ett litet hus till mammamage och påsarna under ögonen istället för lyckognistret i ögonen.

  Heja oss och heja kvinnokroppen!