Hjälp mig! – ELISABETH

ELISABETH

Hjälp mig!

Älskade, kära, fina ni!

Jag verkligen älskar att blogga. Jag älskar att skriva, få ur mig saker jag funderar på, få tips och råd och komma i kontakt med alla underbara personer som läser.

MEN. Jag tycks ha dåligt med fantasi just nu. Därför efterlyser jag lite hjälp! Kan ni ge mig tips på vad jag ska skriva om?

Ni kan ge exempel på en rubrik jag kan använda, eller något ämne jag borde ta upp! Ska det vara fler bilder? Färre bilder? Mer bilder på Åke? Går det ens? Allt är välkommet!

DSC_0010

Tills vidare kollar vi på vår soldränkta altan från en underbar kväll i somras. Snart är det dags igen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej!

  Jag skulle vilja höra lite om motgångarna också. Om oron som säkert finns, om konflikterna som blir, om det jobbiga liksom. Låter kanske konstigt men det kan lätt bli tråkigt med för gulligt. Livet är ju ofta rätt nyanserat och det hade varit intressant att höra vilka kval som ni som har en liten bebis ställs inför. Gärna mer tankar rent generellt, texter som kan provocera (igen, annars blir det lätt tråkigt).

  Tack!!

  1. Elisabeth Lindroth

   Hej och tack för din kommentar!

   Skrev ju ett inlägg så sent som förra veckan om min oro och även om min stora irritation mot Leif nu för tiden. Försöker verkligen få med alla “verkliga” sidor också fastän det är lättare att skriva om det gulliga så klart. 🙂

   Försöker mixa högt och lågt, hoppas du gillar det! Kram!

 2. Emmy

  Ett väldigt intressant ämne är ju sex för vs. efter förlossningen. Men det är ju såklart inte alla som vill skriva om det helt öppet på en blogg….och det är väl därför man inte hör så mycket om det heller.

  1. Elisabeth Lindroth

   heheheheh, både mamma och svärmor läser här så det är nog kanske det enda ämne jag inte riktigt känner mig bekväm att skriva om.. 🙂

 3. Annica

  Jag tycker det är svårt att skriva detta utan att känna mig nyfiken och så men med egna erfarenheter så skulle jag, om du känner för det, tycka det vore fint att läsa om era tvillingar och vad som hände?

  1. Elisabeth Lindroth

   Jag har skrivit ett inlägg om tvillingarna, det kommer upp imorgon (måndag) förmiddag. Stor kram!

 4. K

  Kan du inte skriva lite mer om amning? Ex. dina erfarenheter, dina åsikter kring offentlig amning (och har dom ändrats sen du fick barn?) vad din omgivning har för inställning, prylar som är bra m.m. Och typ amningskläder, hiss eller diss?!

  Sen tycker jag det är roligt när du recenserar produkter som är av intresse för oss småbarnsföräldrar. Och när du listar olika saker som du retar dig på

 5. Sonia

  Saker jag skulle vilja läsa om i bloggen är: tvillingarna (vad som hände, hur du och Leif hanterade det osv), hur det varit att växa upp utan pappa, dina tatueringar, politik (fast jag förstår om det är känsligt, så klart!), dina framtidsplaner, mat, hur det är att bo i Burträsk (i jämförelse med t ex när du bodde i Göteborg), din klädstil t ex vart du brukar köpa kläder osv (tycker du klär dig så läckert!), vardagliga tankar och funderingar, saker du ångrar, saker du är tacksam över, fina minnen och massor av fler saker! Tips kan vara att kolla igenom dina kommentarer du fått på klippet inför frågestunden eller här på bloggen för att se vad folk undrar över, kanske hittar du inspiration där? 🙂 Eller så kan du också kika in andra bloggare, jag brukar ofta bli inspirerad att skriva när jag läser bra bloggar!

  KRAM <3

  1. Elisabeth Lindroth

   Kommer ett inlägg om tvillingarna imorgon. <3

   I övrigt, superbra grejer du kommer med, i vanlig ordning. 🙂

 6. Sarah

  Kom på en till. “Åke 2 månader”, “Åke 3 månader” osv. Vad han lärt sig, vad ni gjort, hur månaden har varit helt enkelt.

 7. Sarah

  Okej, first things first: det kan ej bli för mycket av Åke.

  Personligen tycker jag det är intressant att läsa om er vardag, oavsett vad ni gör!

  Men annars. Exempel på blogginlägg jag tycker vore intressanta:
  – om du får drömma helt fritt, hur skulle du vilja att ditt liv såg ut om 1, 3, 5, 10, 30 år?
  – träning post preggo
  – tankar kring uppfostran (vet att det är ett ämne som kan generera sjuka kommentarstrådar men vore jätteintressant att läsa dina/era tankar kring det)
  – boktips/filmtips/poddtips/serietips/bloggtips
  – vad är feminism/jämställdhet för dig?
  – egenskaper som du hoppas att Åke ärver från dig resp egenskaper han inte nödvändigtvis behöver ärva 🙂
  – dina tankar kring självförtroende/självkänsla
  – saker du vill lära Åke
  – drömjobbet
  – värsta och bästa reseminnet

  Trevlig helg 🙂

 8. Cecilia ( @ceciliamedhundarna )

  Jag gillar att följa dig via bloggen och instagram. Du (& Leif, Åke & Ralf) är så härliga och inspirerande! Jag skulle gärna vilja läsa mer om ämnet “barn & hund”. Hur tänkte ni kring ämnet när ni blev gravida? När bebisen kom? Å nu? Vad det nått som blev annorlunda än vad ni tänkte?

  //Cecilia (instagram: @ceciliamedhundarna )

 9. maria

  Känner igen mig om att inte Vet vad man ska skriva ännu svårare är man inte har så där jätte många läsare. Jag tycker om din blogg då den är så äkta. Inga sponsorinlägg och en massa fejkade lyckliga inlägg. Du är ärlig:). Jag tycker om.när du skriver om Åke. Vad ni gör om dagarna och era videoinlägg är så Härliga att titta på:)

 10. Ida

  Hmmm! Det skulle vara kul med någon slags lista eller allmänt lite udda info om dig som man kanske inte bara nämner sådär spontant. Typ vad för musik du lyssnar på, vad du har för favoritfilmer, vad du har för favoritserier, hur din skolgång gick, hur du var som barn eller något annat i den stilen.

  En annan grej som också skulle vara kul vad du hade förväntningar på graviditeten vs. hur det egentligen blev och förväntningar på att vara mamma vs. hur det blev i verkligheten.

  Och som någon sa här tidigare, det kan aldrig bli för mycket Åke! 😀

  /Ida

   1. Mikaela

    ameh! nu inser jag ju att jag läste det när du först publicerade det. minnet alltså…herregud 🙂

 11. Hillevi

  Jag blir så Hilma glad varje dag när jag får se en ny bild på Åke eller er. Jag känner mig inte så ensam då 🙂 (det är lätt att känna sig lite ensam i föräldraskapet när man inte har vänner som också har småbarn känns det som)
  Nu när vabbruari är över tänkte jag våga mig på en tur till öppna förskolan. Är det något du tänkt gå på? I så fall kanske du kan skriva om hur det var?
  Har du sett någon bra tv-serie nu när du är Åkes egen matproducenter? Jag kan tipsa om outlander som är riktigt bra serie!
  Är det något du verkligen känner var ett bra köp till Åke?
  Tack för att du skriver!

 12. Klara

  Älskar att läsa om dina synpunkter! Du är så ärlig och öppen och det får (iaf inte jag) man inte nog av. Tycker det är superintressant att höra vad du tycker och sen se hur alla andra följare kommenterar och tycker till.

 13. Emma

  Mat! Jobbigaste frågan är ju ständigt “Vad ska vi äta ikväll?” Är alltid guld värt att få lite inspiration och behöver absolut inte vara pretentiöst på något sätt.

  Och nej, det kan inte bli för många bilder på Åke! Vore roligt att se bilder på dig och Leif från spädistiden och jämföra lite drag 🙂

 14. Maria

  Jag skulle önska att du skriver lite mer praktisk information om att få barn. Vad man behöver tänka på, planera inför, hur livet har förändrats, hur ert förhållande har förändrats etc. Tex när du skrev om bbväskan dels vad du packade och sen gjorde en utvärdering, de va jättebra.
  Jag och min man planerar nämligen barn inom snar framtid så för mig personligen skulle det vara väldigt givande. Dessutom tror jag det är fler än jag som tex följer gravid vecka för vecka och gravidbloggar som inte har barn och som är osäkra.

 15. Johanna

  Jag skulle gärna läsa mer om ert hus! Gillade inlägget om er framtida köksrenovering med inspirationsbilder och tankar. Har ni andra projekt som ni drömmer om att göra i framtiden? Bor ni i ert drömhus nu eller är ni sugna på att flytta?

  Hoppas ni får en härlig helg!

 16. Nathalie

  Alltså en mindre rolig rubrik, men ändå, är döden. Jag har sjukt jobbiga tankar kring detta sen vår pojke kom för ett år sen. Så himla rädd, inte bara gällande honom utan mig och alla andra nära också. Ältar det varje kväll.. Kanske ett lite djupt ämne och du gör som du vill. Men jag tycker jämt att det brukar kännas lite enklare när man hör någon annans synvinkel. Är du liksom rädd för döden? Tänker du på den ofta? Vad tror du händer? Sambon tänker typ aldrig på det, vilket måste va otroligt skönt, men man känner sig så ensam om det eftersom att det inte direkt är något man pratar med allt och alla om dagligen.

  Som sagt du behöver självklart inte skriva om det om det känns för privat!

 17. Marielle

  Hej!
  Supermysigt att följa dig, här och på youtube.
  Jag skulle önska att du berättade lite om hur du bollar Åke och Ralf om dagarna när du är ensam hemma. På måndag börjar min sambo jobba igen efter sina tio dagar och jag har inte nån aning om hur jag ska bolla bebis och hund. Vi bor i lägenhet på andra våningen utan hiss och hunden är tolv år gammal, vilket gör att saker och ting känns lite knepigt.. 🙂

  1. Elisabeth Lindroth

   Tack för kommentaren! Det är lite knivigt med hund och bebis, det är nästan lite som att ha ett äldre syskon som inte går prata med. 🙂

   Vilka tider jobbar din sambo? Hur ofta måste din hund gå ut? Det är dom viktigaste frågorna. Vi försöker ta oss ut kring 12-tiden varje dag på en längre sväng och det är rätt nyttigt att ha en ungefärlig tid att sträva efter, då får man så smått träna på att få bebisen klar under låtsas-tidspress!

   Vissa dagar, när det typ snöar eller blåser storm, har jag försökt få hjälp med rastningen på något sätt och hittills har det gått bra. Vi har ju tur som har hjälp nära, plus att Leif jobbar nära så han kan komma hem på lunchen om det behövs!

   Lycka till imorgon, det kommer gå strålande! Kram!