ELISABETH

Nya livet börjar…NU! (update)

Nu är det två veckor sedan jag skrev inlägget om mitt nya liv.  Jag skulle ändra lite små saker i livet för att må bättre. Hur har det gått då? Inte helt pjåkigt!

Jag har:

  • Inte köpt godis alls! Däremot ätit lite fika nästan varje dag…
  • Ätit nästan bara hårt bröd och endast grovt mjukt.
  • Ätit massa frukt!
  • Dragit ner på osten (TRÅKIGT)
  • Gått promenad de dagar det gått.
  • Druckit mer vatten! Har alltid en vattenflaska redo.

Däremot har jag inte varit bra på:

  • Äta mer regelbundet. Helt omöjligt att komma ihåg att äta!
  • Har inte tränat ett enda yogapass eller öppnat mammamage-appen. SKÄMMES!

Jag är ändå rätt nöjd, framför allt med det drastiska avbrottet från godis. Däremot är jag inte alls nöjd med hur min kropp mår. Känner mig svag och gillar inte när jag får nackspärr och inget funkar. Jag saknar mina muskler! Nu kör jag två veckor till nästa uppdatering och under den tiden ska jag försöka:

  • Träna någon övning varje dag från den fördömda appen. Jag behöver inte göra alla övningar utan bara en! Det tar typ tre minuter!
  • Ställa en påminnelse vid lunchtid om att det är dags för matpaus.
  • Försöka att stressa mindre och njuta av dagarna som bara svischar förbi!
  • KANSKE, om jag orkar och blir godkänd på dagens återbesök hos barnmorskan, träna lite yoga eller lätt styrka.

Hur går det för er andra? Har ni några bra tips på hur man ska äta mer regelbunden? Några goda/nyttiga snacks? Bra övningar för amningsnackar? HEJA OSS!

DSCN0484

Det jag ”unnar mig” varje dag är en ruta av denna underbart goda choklad till kaffet. MmmmmMMmmmmMMmmMMmmmmMmmm!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Kom på att även du är vegetarian så jag har ett till tips gällande middag…
    Bryn vitkål, blomkål, rödlök och gärna aubergine eller zuccini i lite olja (kan slänga i lite kikärtor eller vad som helst egentligen) och låt det koka ihop med lite creme fraiche.
    Blanda i t.ex kokad bönpasra (eller koka ex. Mathavre till).

    Så. Jäkla. Gott.
    Går superfort att tillaga, är nyttigt och kan varieras i oändlighet!
    Om kärestan vill ha något kött till kan jag rekommendera att steka lite bacon och slänga i. 🙂

  2. Sara

    Börja juica kanske? Vi kör en drink här hemma varje morgon och då får du snabbt i dig nyttigheter och blir piggare!
    Ex på sjuuuukt nyttig juice…
    3 dl vatten
    Halv citron
    1 morot
    1 selleristjälk
    2 äpplen
    En bit av den tjocka stammen på en broccoli
    En bit ingefära
    Kanske lite proteinpulver om du vill…

    En juicemaskin kostar ju lite men det har du tillbaka i att det går så sjukt gort att fixa en drink, supernyttigt, inget tillsatt socker osv…. Bara bra saker till dig och familjen. 🙂

    Ett annat bra tips är Pauluns Supergröt! Nyttigare än vanlig gröt och går snabbt att fixa…. Kan fungera som lunch eller mellanmål om du är stressad eller bara inte orkar laga mat till dig själv.

    Lycka till! 🙂

  3. Emma

    Hurra för dig, du e ju grym som lyckats säga nej till godis. Fokusera på det du ändå lyckats med!
    Jag började inte ordentligt med mammamage-appen förrän typ i april och kom inte igång ordentligt förrän i August. Tog en evighet innan jag blev färdig med alla stegen.
    Känner dock igen känslan med den svaga kroppen, har egentligen aldrig tränat ordentligt (bara korta perioder) men har aldrig känt mig svag eller i dödlig kondition innan, men efter graviditeten kändes det hemskt. Kände mig så svag!
    Nu drygt ett år senare är jag igång ordentligt och ska snart utmana mig själv genom att åka ett långlopp skidor. Började drömma om ett mål i höstas och början av januari bestämde jag mig för det.
    Låt det ta tid och mjukstarta. Snart är du där, starkare än någonsin!
    På efterkontrollen är det väldigt olika vad som görs och inte görs. Jag blev knappt erbjuden en gynundersökning men bad om en. Jag fick inte ”godkänt”, hade dåligt knip… Så KNIIIP

    1. Elisabeth Lindroth

      Så skönt att du börjar känna dig så i form! Avundas dig! Jag har tränat väldigt mycket innan jag blev gravid, framför allt innan jag blev gravid med tvillingarna, då var jag i mitt livs form. Innan Åke hann jag få tillbaka min kropp precis och tränade nästan varje dag efter missfallet och tills jag blev gravid igen. Därför spritter det så mycket i min kropp nu!
      Jag har ingen brådska alls, har ju ändå lite erfarenhet efter tvillingarna, hann ju vara gravid fem månader och det tog ungefär lika länge att komma ”tillbaka” så jag räknar med samma sak denna gång! Har ju mjukstartat och bara gått promenader och tränat knipövningar (tråkigt men effektivt) nu i två månader, så jag känner mig helt redo för liiite mer nu! Har köpt boken ”träning för nyblivna mammor” nu och testat mitt första pass. SÅ JOBBIGT! 🙂 Men skönt! Kram!

      1. Emma

        Köpte aldrig den boken men har bara hört bra om den.
        Låter som att du är bra på G och har rimliga förväntningar. Fast jag är inte förvånad. Du verkar ju med klok och jordnära än någon annan i bloggosfären

  4. Martina

    man kan ta vilka nötter som helst, för övrigt, bara de är naturella. Jag brukar köra på cashew nötter och kan gå i god för att det blir jävligt gott.

    1. Elisabeth Lindroth

      Det lät sjukt gott, förutom att jag är liiiite kräsen när det kommer till torkade frukter och dadlar… 🙂 Kanske kan skippa dom eller blir det ingen deg då?

      1. martina

        Det blir ingen deg då, haha. Men det smakar verkligen inte ”dadligt” utan gör bara själva konsistensen. Man kan ha i lite mer kakao om man verkligen vill försäkra sig om att dadelsmaken kamoufleras, framför allt ger dadlarna sötma.

  5. Martina

    Det här svinigt goda receptet på chokladbollar dör jag för:
    12 färska dadlar
    2dl nötter
    1 msk kokosfett
    2 msk kakao
    1 msk starkt kaffe
    kokosflingor

    mixa nötterna till ett fint mjöl. Lägg i dadlarna, kokosfettet, kakaon och kaffet. Mixa till en smet. Forma 12st bollar, rulla i kokos. Kyl i minst 1 timme. Håller upp till en vecka i kylen.