ELISABETH

Prima måndag!

Efter en minst sagt fullspäckad helg var det nästan skönt med måndag idag. Gårdagen handlade till 87% om att få till klippet som skulle ut, det krånglade HELA TIDEN och tog flera, flera timmar att få ut på Youtube. Det må vara en piece of kaka att filma men att klippa, få in massa ljudfiler och lyckas ladda upp det rätt tar sin lilla tid. Övning ger färdighet! Kul att så många kommer med glada tillrop i alla fall, det värmer!

Hur som helst, dagen började med att Åke var nöjd. Det är oftast det bästa av tecken, vaknar han med gråt, blir dagen lite längre. Idag var det bara leenden hela tiden och nästan precis hela dagen! Sen fick vi besök av Jossan, en sovande Lisen och en hungrig Pyssla (hund). Jossan hade med sig två amningslinnen och en supergod mazarinkaka(hejdå nyttiga veckan, men det var det värt!). Vi pratade barn, bebisar och hur förhållanden påverkas av barnaskaffande tills hon vandrade hemåt.

Hann bara amma innan mamma kom och Åke blev så glad! Han charmade henne totalt i vanlig ordning, dom har också ett så himla fint band, det ser man! Hade så klart inte framme kameran en enda gång under dessa timmar men efter en promenad och ännu en amning började jag fota frenetiskt!

Jag har bestämt mig för att inte stressa på dagarna i den mån det går. Tycker inte att jag känner mig mamma”ledig” då. Därför tog vi det superlugnt på eftermiddagen, jag testade placera Åke på lite nya ställen, kan ju lätt bli trist att ligga på ett köksbord…

DSCN0470Vi hängde i Åkes rum och jag bullade upp med massa mysiga filtar och lite saker över huvudet.

DSCN0472

Och ganska snart sov han riktigt djupt! Då fick jag chansen att lyssna på pod, vika tvätt(som typ är kul nu?), surfa lite on the internet och lägga undan alla kläder han växt ur i en låda. Ska spara till eventuellt syskon, plus att mycket ju är lånat och personen kanske vill ha tillbaka det? Vem veeeet?

Det har ju varit ännu en solig dag, vilket jag självklart är glad för. Tyvärr bidrar det också till något lite mer negativt, nämligen…

DSCN0474

Det blir så helvetiskt varmt i vårt hus!!! Ralf flyter ut över soffan och andas knappt.

DSCN0475

Vår baksida har sol ungefär hela dygnet och vi har fyra fönster i vardagsrummet. Förra året köpte vi en markis som är superbra men eftersom det oftast blåser kraftigt nu för tiden vågar vi inte ha den ute. Vi måste alltså införskaffa någon typ av persienner/rullgardiner till detta rum. Hissgardiner har jag också funderat på men jag vet att jag är för lat för att knyta upp dom, därför skulle dom säkert alltid hänga nere och det blir ju deppigt. Har ni något bra tips på någon snygg lösning? Min hormonsvettning vet inga gränser, särskilt när jag ammar!

Hur som helst, till sist kom Leif hem och Åke skuttade till hans famn och tränade nacken i vanlig ordning.

DSCN0481

Det var den måndagen, inte alls så pjåkig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cia

    Vi köpte lamellgardiner från Bauhaus. Stänger inte ute dagsljuset, men det mesta av bländande sol och värmen. Billiga är de dessutom!

  2. ida

    Åke är så söt!!!

    När arga snickaren gjorde om hemma hos markolioo så hade han en hel glasvägg o dem kunde få upp emot typ 50 grader inne på sommaren. Då satte dem upp någon solfilm på utsidan som var genomskinlig. Den skulle typ skydda mot värmen o sänka med typ 15 grader så dem ”bara” hade 35 grader inne haha. Vet inte exakt vad det hette men googla på typ solfilm fönster eller något 🙂
    persienner/rullgardin hjälper tyvärr inte mot värmen. Iaf inte hemma hos oss 🙂