ELISABETH

Nya livet börjar…NU! (del 43575839)

Varje måndag i ungefär hela mitt liv har inneburit att det är dags för ett nytt liv. Vilka känner igen sig? Igår var inget undantag. Nu är det dock lite på riktigt, för jag kan inte fortsätta leva så här! Nu handlar det återigen inte om att jag vill gå ner i vikt utan om att jag vill må bra. När man fått barn blir det ju flera veckor, till och med månader av besök och fika. Det kan jag köpa och det är härligt men utöver det behöver jag inte äta godis, chips och kilovis med ost. Natten mot söndag vaknade jag upp med HALSBRÄNNA! Något jag inte haft sedan Åke bodde i min livmoder och något jag trodde jag skulle få slippa. Tror att orsaken till halsbrännan är detta:

IMG_3566

Helena och Alexander som hälsade på oss i helgen hade gulligt nog med sig lite fina gåvor, bland annat chokladasken på bilden ovan. Tro nu inte att vi öppnade den och bjöd under tiden det var folk här i huset, NEJ, vi öppnade den på kvällen och vräkte i oss den. Sparade dessa två stackare som vi var tvungna att förbarma oss över igår men efter dem måste det bli lite paus på sockerintaget. Pallar inte mer halsbränna!

Så här tänker jag mig att mitt nya liv ska se ut till att börja med:

  • Endast äta socker och fika om det bjuds och kanske lite på lördagar.
  • Undvika kritvitt bröd och försöka äta lite mer hårt bröd med mycket fibrer.
  • Äta mer frukt!
  • Äta mer regelbundet och försöka hinna med ordentliga mål för att orka amma.
  • Ta en ostskiva på mackan men skippa de åtta stycken jag stoppar direkt i munnen varje gång.
  • Försöka gå en promenad per dag.
  • Börja lite försiktigt med yoga och kämpa vidare med den fruktansvärt tråkiga men effektiva träningen på appen ”Mammamage”.
  • Dricka mer sprit. NÄÄÄÄÄÄÄ, menar vatten så klart! Massa mer vatten!

Är ni med mig? Ska vi försöka äta rätt och slippa halsbränna, noll energi och plötsliga raserianfall (stackars Leif och stackars Ralf)? NUUUUUU kööööööör VIIIII!

Dagar överlevda: 1
Sockersug: Enormt (har tänkt göra en sockerkakssmet och äta upp hela flera gånger hittills.)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sonia

    Tänkte kommentera att ”JAG ÄR MED!!” igår men någon timme senare delade jag på en blåbärspaj med en kompis på ett café. :'( Uhuhuh. Men nu skriver jag det: JAG ÄR MED! Ska åtminstone klara NÅGRA dagar av sunda vanor… Haha!

  2. Frida

    Jag är på, vill oxå bli nyttigare. Man har ju frossat lite mycket i allt under graviditeten. Tänker att jag introducerar en ny grej varje vecka. Förra veckan plockade jag fram en fruktskål att ha på soffbordet. Då är det lättare att ta en frukt på kvällen ist för att gå ut i köket och hämta något onyttigt. Denna veckan kör vi med minst en promenad varannan dag 🙂 Det får inte vara för jobbiga eller svåra saker för då blir det inte att man fortsätter, tror mer på dem små men så effektiva förändringarna.

    1. Elisabeth Lindroth

      Jättebra idé! Man ska inte gå ut för hårt, en ny grej varje vecka är ju super! Promenad varannan dag är helt perfekt, jag måste ofta ut minst en gång per dag pga hundsituationen, annars känner jag ibland att kroppen skulle må bra av att vila någon dag.

  3. SpeLinnea

    ”Ta en ostskiva på mackan men skippa de åtta stycken jag stoppar direkt i munnen varje gång.”
    Hahahaah, fan vad igenkännande. Mitt bästa är att ha färdigjorda smoothies i kylskåpet, och små burkar med färdighackade morotsbitar och lite oliver. Om man orkar eller har tid. Det går också bra att ta oliver direkt från burken. 😀 Men jag själv får akta mig så det inte blir ost-situationen all over again med att ta asmånga.

  4. Carina Anklew

    Du är på rätt spår!!! Passar perfekt in på Salut satsningen som Västerbottens läns landsting har nu! Gå in på deras hemsida vll.se och läs om Salut!
    Massor av bra tips! Vi ska bli Världens friskaste befolkning år 2020!
    Sååååå, keep up the good work!
    Själv passar jag på att halvfasta nu när vi är i faste tid, dvs undviker allt fika, godis, chips, söta drycker, vitt mjöl och vanligt kaffe. Värst är kaffe abstinensen (huvudvärk!) men den går över efter 4-5 dagar. Dricker grönt te och kaffesurrogat gjort på korn.
    Bra snacks är torrostade mandlar och andra nötter, frökex och någon frukt eller grönsaksbitar. Redig mat tre gånger om dagen håller suget borta!
    Hejja dig!!! Stora kramar!!! <3

  5. Sarah

    Ja! Jag är med! Problemet är att jag är VRÅLHUNGRIG 24/7 och nöden har ingen lag osv. Så när bebis skriker och värsta hungern slår till, då stoppar jag i mig det som finns och går att äta med en hand (=choklad). Behöver fylla upp skafferiet med smarta, snabba, mättande, praktiska och näringsrika mellanmål. Frågan är bara vad?

    1. Elisabeth Lindroth

      Ja, håller med! Man måste verkligen vara förutseende och ha rätt saker inom armlängds avstånd! Ska be om tips i det ämnet!

      Förresten, SÅ JÄVLA söt bebis du har! Om Åke och hon får en heterosexuell läggning båda två ska jag försöka fixa ihop dom, bara så att du vet! 🙂

  6. Viktoria

    Jag brukar tänka när jag får mina sug att min bebis får det jag äter allt går ju över i bröstmölken. Min äldre son får aldrig kakor,godis osv så varför skulle jag ge min lilla bebis det . Menar såklart inget illa utan så brukar jag tänka och då känns det inte så svårt att låta bli:)