På banan igen! – ELISABETH

ELISABETH

På banan igen!

OBS! Med detta inlägg vill jag absolut inte bidra till någon typ av vikt- eller träningshets, jag utgår endast från mig själv och det som får mig att må bra!

När vi förlorade tvillingarna var jag sjukskriven nästan två månader. Jag stod där med en post-gravidkropp och inga barn i belöning. Det är stor skillnad på att ha en sån kropp nu när jag har den vackraste bebisen och behöver mina extra kilon för att orka ge honom mat. Men då var min kropp bara ett hån, en ständig påminnelse om vad jag förlorat. Därför bestämde både Leif och jag oss för att vi skulle försöka komma i så bra form som möjligt innan nästa graviditet. Sagt och gjort, vi köpte ett löpband som fick plats i källaren och jag började även yoga. När så Åke blev till någon gång i april, fem månader senare, var min kropp faktiskt tillbaka i sin gamla form! Självklart blir den aldrig exakt likadan men jag kunde i alla fall ha mina vanliga kläder.

Nu, när jag har min fina belöning gör det mig absolut ingenting att min kropp är mjuk och annorlunda. Jag har ingen brådska att komma i några kläder utan njuter till fullo av livet som det är nu. Tänk att min kropp burit fram Åke, fött honom och nu förser honom med mat som gör att han överlever varje dag? Så fräsigt!

Däremot märker jag att mitt humör tar stryk av att ständigt sitta stilla. Därför tog jag idag på mig mina träningsskor, pluggade in en pod i öronen och ställde mig på bandet. Det handlade inte alls om att springa, jag gick i sakta mak men känslan efter 30 minuter ensam och att få svettas lite av fysisk ansträngning, gjorde så otroligt mycket! Detta ska nu bli en ny rutin, några gånger i veckan! Om några månader kanske jag vågar börja träna igen men fram tills dess fortsätter jag njuta av livet!

IMG_2962

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fröken Lindströn

  Åh ja det är värt att ge sig själv lite tid med sina tankar (eller att bara få stänga av dem en stund) så är det lättare att dela med sig av kropp och själ 24/7 till resten av familjen också!

 2. Caroline Stoltz

  Härligt att du känner dig avslappnad med tillvaron och kroppen, men jag förstår änfå känslan att få röra på sig lite i kontrast mot all tid i soffan med en bebis vid bröstet.
  Jag går och sneglar på träningskläder så fort vi är inne i en affär, är så sjukt peppad på att få träna igen! Har idag 48 dagar kvar till beräknad leverand och jag vet ju att det kommer dröja några veckor efter förlossningen innan jag kan börja träna, men ändå 🙂

 3. M

  Åh, älskar din lilla obs text längst upp… Då kan man liksom läsa vidare utan att känna massvis med prestationsångest 🙂 känns som en tävling vem som kmr igång snabbast efter förlossningen, då är man minsann duktig. Tkr det är lite synd, man är ju så olika och som du säger man måste utgå från sig sj och vad man mår bra av.
  Din blogg är fantastiskt tkr jag, och stort grattis till er fina son! Önskar er allt gott

 4. Micaela

  Du är så otroligt sund, en fantastisk förebild! Ser upp till dig väldigt mycket, trots att jag inte har några barn och därav kanske inte har användning av åkpåse-tips, även om de är roligt att läsa om. Du har en så sund inställning till livet!