ELISABETH

Recension av min BB-väska!

I efterhand är det ju lätt att vara efterklok, och det är exakt det jag tänker vara nu! Jag kommer nu att publicera exakt den listan jag skrev i inlägget ”What’s in the bag?” och lägga till lite kommentarer efter. Vissa grejer var nämligen lite onödiga att packa med och vissa grejer saknade jag helt! Är ni med? Då kör vi!

Vi börjar med det jag hade med mig till mig själv:

  • Tofflor (som man ser på bilden är det ett par snedtrampade och välanvända rackare, men jag tänker att man kanske inte vill ha med sig sina gyllene skor till BB?) Superbra att ha när jag gick till och från matsalen. Inne på rummet var jag alldeles för svettig för tofflor.
  • Mjuka byxor som ändå är lite snygga. Ville inte ta med mig några gamla, noppriga varianter, har gått runt i dom flera månader i sträck nu! Vill känna mig lite ”fin”. Köpte dessaHade de vackra kläderna från landstinget första dygnet, sen var det faktiskt skönt med egna kläder. Tänk på att ha med lite rymliga plagg eftersom blöjan/bindan tar sin plats. 🙂
  • Två amnings-behåar. Har den här och den här.  Om det funkar att amma kanske jag köper några fler! Har även med mig varma ull-inlägg till brösten för hemfärden! Det tog någon dag innan mjölken ”rann till”, så i början körde jag bh-löst. Resterande tid använde jag den ljusblå bh’n från glammom. Den är underbar, särskilt nattetid men eftersom den inte riktigt täcker hela booben använder jag hellre den grå (som jag ÄLSKAR!) på dagtid för att hålla juvren varma. 
  • En amningstshirt och en amninströja från Boob, som jag fått av en en snäll person. Använde faktiskt inga amningsplagg på BB, det har kommit mer sen, när man haft besök hemma och inte vill dra fram hela magen. På BB levde jag i en stor gammal t-shirt från Acne som funkade precis lika bra!
  • Trosor (stora), ett par stödstrumpor och vanliga strumpor. Använde nättrosorna första dagen, orkade liksom inget annat men dag två drog jag ett par trosor över, tycker inte att nättrosan håller den gigantiska bindan på plats, kändes som att den hängde ned till knäna. Efter kanske två dagar övergick jag till sköna boxers som jag hade köpt en storlek för stora, helt perfekt! Stödstrumporna kom också till användning eftersom mina fötter svällde upp lite första dagarna. Vanliga strumpor hade jag endast på hemfärden! 
  • Handduk Skönt att ha sin egen handduk till håret till exempel, annars använde jag landstingets.
  • En lång, mysig kofta som jag lovat av mammis. Jag är en otroligt varm person, särskilt med alla hormoner i kroppen. Tyckte därför att koftan liksom kvävde mig. Jag förstår grejen att man vill ha något långt över rumpan för att dölja blöjbaken och eventuellt läckage men jag röstar då på en längre t-shirt i skönt material och en luvtröja som du kan ha över! 
  • På denna bild råkade också ekologiska våtservetter komma med. Använde våtservetterna vi fick i diverse presentväskor från Libero och Pampers!

085blå_bigDenna underbara BH från glammom.se rekommenderas verkligen! Det är faktiskt skillnad från andra jag testat, ska göra ett inlägg om det också!

Då har vi kommit till listan med vad jag hade i necessären:

  • Tandborstar + tandkräm
  • Purelan (till bröstvårtorna)
  • Duschkräm, deo, shampo, balsam och hudcreme utan parfym
  • Cerat (hört att läpparna blir väldigt torra under förlossningen!)
  • Babyolja
  • Amningsinlägg
  • Mjukt toapapper
  • Hårsnoddar, klämmor

Allt på denna lista var jättebra att ha med! Jag duschade flera gånger om dagen i början och hudcreme var väldigt skönt! Babyolja fanns faktiskt på BB men vi använde vår egna också. 

Här är listan med vad vi packat till Åke:

  • Två filtar Vi använde mest en lite tunnare, vi hade så varmt på vårt rum men om man får en kräkis är det nog bra med två filtar! 
  • Snuttekaninen som vi sovit med Än så länge har inte Åke hängt så mycket med kaninen men den gjorde säkert lite nytta på BB ändå! 
  • Overall för hemfärd
  • Babynest+ kudde Kudden använde vi aldrig, dock var babynestet underbart! 
  • Babyskydd
  • Pyjamas i två storlekar
  • Några bodys i 50+56
  • Byxor i storlek 50+56

Eftersom det är omöjligt att veta hur stort barn man ska få så är det ju väldigt svårt att packa rätt kläder. Vi hade packat fel tyvärr eftersom Åke nästan inte kunnat ha något plagg i storlek 50. Något jag också vill tipsa om som vi absolut inte hade tänkt på som totalt barnrookies, är att det är otroligt smidigt med pyjamas! Bara ett plagg att ta av/på och lätt att kolla blöjan, i stället för att slita av byxor och knäppa upp bodys som man nästan måste ha instruktionsbok till i början! Jag tror att om jag fått göra det igen hade jag bara packat pyjamas, kanske en body och ett par byxor till hemfärden. Man är ju otroligt peppad på att testa alla söta små kläder man köpt eller fått men det kommer finnas tid för det, tro mig! Åke har ibland tre kostymbyten per dag! 🙂 Vi fick hur som helst återanvända några plagg som inte var så smutsiga för att vi hade för få, så ta hellre lite för mycket än för lite! Man vet ju aldrig hur länge man ska stanna heller! 

20150112_163628

Till sist listan som jag hade döpt till övrigt:

  • Id-kort  ( Visade nog aldrig mitt men det är nog säkert att ha med! )
  • Kläder till Leif (Också bra att ha! Mycket sköna plagg!)
  • Mat till Leif (hoppas det blir över lite julmat!) (Väldigt bra! Vi köpte pizza en kväll men annars åt Leif julens överblivna köttbullar mest hela tiden.)
  • Handduk till Leif
  • Energidrycker till Leif
  • Några proteinbars + godis (Allt ätbart var superbra att ha till dagarna efteråt, under förlossningen fanns ingen tid!)
  • Vattenflaska (Vad hade jag gjort utan den?!)
  • Mobilladdare
  • Kamera (Hann inte ta en enda bild under förlossningen och resten av bilderna har vi tagit med mobilen…)

Någon tipsade mig om att packa med Läkerol eller liknande till efter förlossningen eftersom man i princip torkar ut av lustgasen. Tack för det tipset, gud vad jag tuggade på dessa pastiller! 

Hoppas inte att detta inlägg blev för rörigt, jag känner mig allmänt rörig i hjärnan nu! Innan jag avslutar vill jag lägga till några grejer som jag önskar att jag hade packat med:

Amningskudden! Varför tog jag inte med denna underbara uppfinning?! I stället satt jag i en knakig säng, vars huvudända gick fälla upp men som långsamt sjönk ihop när jag lutade mig mot den, och pallade upp Åke med landstingets plastinklädda kuddar. Ryggen värkte, Åke hängde i luften och jag kände typ, ska det vara så här nu? När vi kom hem och jag testade amningskudden dog jag av belåtenhet. Så jävla skönt på alla sätt och vis och när bebisen ätit klart så kan han bara somna på kudden och snarka på! Ta med den om ni som jag är lite bekväma!

En härlig sjal! Man är ju konstant rädd för mjölkstockning och även lite öm om brösten. Jag hade dessutom en tröja som var lite urringad, plus att jag har lätt att svettas men också kan bli lite huttrig kring halsen. Hade varit underbart att kunna svepa in sig i en sjal eller en poncho kanske?

Det var nog allt, fråga gärna om det är nåt ni undrar eller som verkar rörigt. 🙂 OBS! Kom ihåg att detta är vad JAG tycker, alla är vi olika!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. V

    Ja förlåt, glömde skriva det, Lush finns på nätet!
    Och så är det någon butik uppe i norr, minns inte var bara, men det skall stå på hemsidan! Jättefint inlägg om din pappa förresten!
    Kram!

  2. Carina Anklew

    Imponerad av din ork!!!? Du har ett stort hjärta och brinner verkligen för att sprida ljus över ämnet Graviditet och allt som hör till!!!
    Kul att läsa alla kommentarer också!
    Stora kramar till Dig!!! <3

    1. Elisabeth Lindroth

      ORK?! Haha, har inget av den varan! Men att sitta och blogga kan man ju göra i princip när som helst, till exempel när man ammar! Dessutom går det tidsinställa inlägg, så när jag väl sitter vid datorn kan jag skriva inlägg för två dagar framöver och sen är jag ”ledig”. 🙂 Smart va?! Kram!

  3. Ella, från föräldragruppen :)

    Thank you! Jag har nojjat som fan över vad man ska packa i bb-väskan, superbra med en recension! GRATTIS igen till lilla Åke och hoppas vi ses snart (ska bara föda först,haha) 🙂

    1. Elisabeth Lindroth

      MEN HEJ! Har du hittat hit?! Hur då? 🙂 Så kul! Och heja heja, när är det dags egentligen? Ni börjar väl vara dom sista kvar? Alltså, så sjukt häftigt det är att få barn, du har så mycket häftigt att se fram emot! Sen får vi styra upp en träff med alla tycker jag! Stor kram och lycka till när det är dags!

  4. Therese

    Tack för bra tips ang BB-väskan. Ska se över min ännu en gång. En vecka kvar till BF. Har också köpt nattbh från Glammom i grått. Har hört mycket bra om den

    1. Elisabeth Lindroth

      Ja, dom är superbra! Önskar man var gjord av pengar så man kunde köpa flera! Lycka till när det är dags! 🙂 Kram!

  5. V

    Bra inlägg med recension av BB-väskan, uppskattas nog av blivande mödrar!
    Jag tänkte kommentera här angående vad du undrade om på youtube-klippet. Det vill säga skötgrejer till barnet. Hudvård och sånt.
    Jag är lite partisk, men jag jobbar på ett företag som heter Lush, som gör bland annat hudvård. Allt är gjort på färska, naturliga ingredienser och allt är handgjort. Mycket är även ekologiskt. Jag har använt deras ”Dream Cream” jättemycket till min femmånaders. Både när han varit torr efter badet, när han är röd i rumpan (har även använt inotyol eller hur det stavas, när det har varit lite värre och han har behövt något som en skyddande barriär). Den finns utan konserveringsmedel också och alla ingredienser är väldigt lugnande och jag har haft huuur många kunder som helst som säger att den har gjort under för både eksem och psoriasis. Jag älskar den i alla fall! Jag har den som body lotion också, men just nu mest som handkräm och till bebben.
    Annars använder vi weleda baby badolja när han badar eller badolja i fast form från Lush. Jag undviker saker med tensider helt och hållet, känns så onödigt på de små, de svettas ju inte och är inte smutsiga. Om jag behöver tvätta så gör jag det med mandelolja eller baby badoljan. När det har luktat surt (tåbira) från hans händer för att de bara ligger hopknipta och aldrig öppnas så har jag tvättat dem med min ansiktstvål från Lush, Movis heter den och är väldigt väldigt mild. Vi har aldrig tvättat hans hår med schampo eller nåt sånt. När han hade skorv gnuggade jag med olja och vatten med blöt handduk i badet och efter badet kammade jag försiktigt försiktigt och efter några gånger var det borta. Hoppas du fick ut nåt av mina tips! Han är gudomligt söt din lilla Åke! Lycka till med allt!

    1. Elisabeth Lindroth

      Hej! Superbra tips du kommer med! Kan man beställa lush på internet? Tror inte den affären har kommit till oss här uppe! 🙂

  6. m

    Jag googlade ”bb-väska” som en tok redan i vecka 25 och packade det som gick att packa redan i vecka 35 men nu i efterhand känner jag att typ allt (utom kläder att åka hem i) var onödigt. Första dygnet hade jag landstingets skjorta (pga ville inte bloda ner mina egna kläder) och bebisen hade bara blöja + filt (pga ville ligga hud mot hud). Snacks och sånt kan man ju köpa på sjukhuset och på vårt bb får partnern också mat plus att man har eget badrum i rummet och eget kök (där maten serveras) precis utanför rummet så jag behövde aldrig klä på mig för att gå runt bland folk. Tiden på BB var så himla mysig! Hoppas att ni också hade en fin vistelse med bra barnmorskor <3

    1. Elisabeth Lindroth

      Ja man är ju så olika, tyckte skjortan var så himla lång och jobbig att skrida runt i men jag håller med om att man inte ville blöda genom sina kläder. Jag är glad att vi tog med snacks eftersom vi fick Åke en lördag och allt på sjukhuset i Skellefteå är stängt under helgen. Annars hade jag gått under! 🙂

      Tiden på BB var verkligen härlig och barnmorskorna var underbara! 🙂

  7. Alexandra

    Herregud vad härlig du är! Blir så glad av dina youtube-klipp och blogginlägg 😀 Du verkar vara en så fin människa med båda fötterna på jorden. Själv har jag inga barn än men hoppas verkligen ha tillgång till dina smarta tips när (om) den tiden är här. Grattis till Åke också ♡ Följt dig länge men inte skrivit förrän nu. All lycka till er 🙂

    1. Elisabeth Lindroth

      ÅH! Tack! Att få en sån kommentar när man känner sig allmänt svettig och mjölkig betyder så mycket! Stor kram till dig från mig och Åke!