Vad vill ni veta? – ELISABETH

ELISABETH

Vad vill ni veta?

Jag ska strax påbörja mitt inlägg om förlossningen, måste ju skriva innan jag hunnit glömma/förtränga allt, hehe. För att få med så mycket som möjligt, tänkte jag höra med er vad ni tycker är intressant att veta? Tänkte också berätta om kroppen direkt efteråt och några veckor efter, så lämna gärna en kommentar med allt ni undrar och vill veta så kan jag försöka väva in allt i mina inlägg! Vill ju att det ska vara så ärligt och kanske informativt som möjligt. Jag vet i alla fall själv att när jag var gravid ville jag grotta ner mig i sånt!

IMG_2718

JO! När jag ändå håller på att fråga och be er om saker, vad tycker ni om att se när det kommer till Åke? Vill ni typ se vad han har för kläder eller mer bara sjukt söta bilder då och då? Och för övrigt? Vill ni se prylar vi använder till bebis? Presenter? Tell me everything!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carina Anklew

  Din ärlighet och frimodighet att berätta är helt underbar! Fortsätt så och det är så intressant att läsa kommentarerna du får! Tack för alla stunder av båda skratt, tårar och igenkännande!!! Love you! <3
  Kram på er alla fyra! <3

 2. linda_tw

  Håller med föregående skribetter – allt! Speciellt kanske hur förlossningen var vs hur du förväntat dig den. Jag blev rätt besviken på mig själv direkt efter och var lite nere för att jag tappade kontrollen (pga smärtan). Det gick dock över snabbt, hur känner du inför en eventuell andra förlossning så här när det inte gått så lång tid sen Åke kom?

 3. Jen

  Hej och Grattis till er fina lilla son! Så söt!

  Jag vill nog också veta allt! 🙂 Är själv i tankarna på att skaffa barn (är 26 år) och känner att tiden bara springer iväg. Har alltid varit rädd för ALLT som har med förlossning och smärta att göra, och jag tror det är det som hindrat mig från att verkligen våga sätta igång. Jag blir panikslagen med tanken på att inte veta hur ont det faktiskt gör, och kommer JAG att klara av det?

  Hur var din förlossningsupplevelse? Blir man nervös och stressar upp sig innan i onödan tycker du? Hann du få någon bedövning?

  Nu vet jag ju också att upplevelsen är väldigt olika för oss alla och att man inte riktigt kan jämföra med andra men jag är nyfiken på din upplevelse! Spara inte på några detaljer! 😉

  Kram till dig och din familj! // Rädd men STOR längtan efter liten bebis

 4. Camilla

  Åh vad kul!!

  Jag vet veta ALLT 🙂 vad han har för kläder till vad ni fått i present och vad ni använder! kommer man snabbt in i rollen som mamma, eller känns de kanske fortfarande onaturligt?

  Är så nyfiken, är bara i vecka 20!

  Kramkram

 5. Josse

  Det jag har funderat mycket på är vad som händer efteråt. Det är inte många som pratar om det och i filmer mm får man aldrig se vad som händer efter bebis har kommit. Gör det ont att få ut moderkakan och allt? Hur lång tid efter man fött sker allt det? 10 min? En timme? Allt sånt skrämmer mig lite eftersom ingen någonsin pratar om det…

  Vi försöker dock få barn just nu så med lite tur får jag veta inom ett år själv hur det känns och vad som händer 🙂

 6. Emelie

  Hej familjen Lindroth !

  Jag villga helt random bilder på Åke.

  När du nu ska skriva om förlossningen, skriv gärna hur du kände på dig att det var på G. Vad var det som hände ? Gick vattnet först? Slemproppen först?
  Hur långt förvärksarbete hade du? Blev det hjälpmedel så som sugklocka? Klipp? Hur långt krystarbete? Vilken bedövning fick du? Hur mycket fick sys? Ville du/ fick su se moderkakan? Födde du sittande, liggande, på alla4? Har du haft problem att sitta efteråt? Hur gick det första gången du skulle höra nr2?
  Sover han i er säng eller egen?
  Listan kan ju göras såååå lång, men här har dj några punkter jag tycker vore intressant att få höra om.

  Roligt att få se och höra att ni verkar må bra alla 4!
  Tack för att du skrivet ärligt och rakt.
  Tråkigt att det inte pratas mer om negativa sidor, att man faktiskt kan tycka det är jobbigt att vara gravid. Väldigt uppfriskande med din ärlighet , fortsätt med det !
  Jag och säkert många andra behöver få höra det.

  Kram

 7. Emelie_granberg@hotmail.com

  Skulle vara kul att höra vad era bästa babyprylar är än så länge, alla har så himla olika favorit saker 🙂

 8. Julia Ivarsson

  Måste börja med att skriva hur grymt rörd jag blev av att se er fyra i GVFV.

  Jag skulle vilja veta om hur det egentligen ÄR att föda. Är det så himla hemskt som “alla” säger? Och såklart fler bilder på Åke ock en titt på hans garderob. 🙂

  Ps. Aco har mycket vårdande och bra babyprodukter. Weleda och Estelle & Thild har dessutom ett ekologiskt sortiment av baby-, schampo, krämer och oljor. En sajt där jag handlade en gång till en vän som hade fått barn: http://www.clearlife.se

  KRAM!!

 9. Sonia

  Åh, vad roligt! Nedan kommer lite frågeställningar jag hoppas läsa mer om i kommande inlägg:

  1) Hur var förlossningen, i relation till hur du trodde att den skulle vara? Fanns det exempelvis något som överraskade dig, som var precis som du tänkt dig, som var läskigare/mindre läskigt än du trott?

  2) Hur kändes det? Förstår att det gör ont, liksom, men… Så svårt att föreställa sig! Och antagligen svårt att beskriva med ord antar jag, men om du känner att du kan beskriva hur det känns och gör ont på ett någorlunda sätt så gör gärna det. :$

  3) Har du några starka minnen från förlossningen? Något/några särskilt/särskilda ögonblick som etsat sig fast?

  4) Hur är det efteråt? Har förstått att man blöder mycket och sådär, men om du skulle vilja berätta lite mer hur kroppen är och mår efter förlossningen vore det också bra.

  Okej jag vill typ veta allt :$ Så jag stannar här! Haha. Angående Åke så vill jag gärna se bilder på kläder, tycker ni klär honom så gulligt. Har sett att andra mammor gjort typ månatliga uppdateringar på sina bebisar, så det kanske skulle kunna vara nåt för dig? Kan du ju göra i videoform också om du skulle vilja. Typ där du går igenom hur han utvecklats sen månaden innan; hur han äter, sover, om han börjar krypa osv osv. Sådana uppdateringar är nog roliga att se tillbaka på också för att följa utvecklingen! Finns massa bloggar och vloggar på YouTube också om du söker på t ex “Baby Monthly Update” för att få lite inspiration. 🙂

 10. Klara

  Gör din grej, du är väldigt ärlig och öppen när du skriver och berättar. Men det skulle vara intressant om du möttes av några myter eller av något som ingen hade förberett eller berättat för dig som hände före/under/efter förlossningen. Vad gjorde dig mest förvånad? Hur teamade du och Leif under förlossningen?
  Kommer bli jättespännande att få läsa din berättelse.
  Många kramar ❤️

 11. Anna

  Skulle gärna vilja veta hur det hela startade, hur de kändes i kroppen mm. Väldigt gärna detaljer hur de kändes i kroppen under förlossningens olika delar. Har ca 3 v kvar så grottar mer än gärna ned mig i allt jag får tag i 🙂

  Å kul att läsa allt om Åke, spec hur första tiden hemma är med bla rutiner. Å gärna tips på vad som ni hade användning för i BB väskan å vilka saker ni har mkt användning för hemma.

  Så kul å läsa hur de går för er, är så glad för er skull å önskar er all lycka <3

 12. Karin

  Jag är i vecka 38, och är i den perioden som du var i för ett tag sen där man är sjukt less på alla som säger “du kommer veta när det sätter igång”. Vilket jag iof inte har tvivel på. Men var det något tecken som du specifikt kände av? Flertal toalettbesök, annan typ av värk, mindre rörelse i magen ifrån Åke, eller ja. Vad som! Mitt första barn och jag har ingen aning om vad det är jag går och väntar på. Har haft smärtsamma sammandragningar sedan vecka 32 och som knivhugg nere vid mumlan då hon rör på huvudet och klämmer åt nerver. Extremt obehagligt. Kram och grattis! Underbart söt pöjk.

 13. Ell

  Hej!
  Ska bli så himla roligt att följa er här! 🙂
  Jag väntar mitt första barn i sommar och håller på att googla sönder mig om allt som har med bäbis att göra. Jag skulle bara vilja ha en ärlig förlossningberättelse, den får gärna inkludera detaljer som du själv saknade när du läste sådana på andra bloggar osv. Var det något som du inte var beredd på exempelvis? Och gärna hur det är/känns efteråt, detta är det tyvärr svårt att få information om..

  Tack! 🙂

 14. mulle

  Är absolut livrädd för förlossning har har därför inte vågar skaffa barn fast det är de enda jag tänker på dag som natt. Fått missfall i vecka 20. Var hemskt (fick inte ens smärtstillande) och har efter det fått som ungefär som kronisk urinvägsinfektion (uretrit) och haft så nu i över 3 år. Kommer inte ut pga det. Hur kändes förlossning för dig? Smärta efteråt?

 15. elina2

  Hejsan! Angående inlägget.. De hade varit intressant och veta hur det kändes när allting satt igång hemma. Hur det började kännas till att bli mer intensivt och vad man skulle kunna jämföra de med. ( typ mens värk eller nå?) Har bf om 5 veckor och går och funderar uti hur allting kommer kännas när de sätter igång och hur värkarna känns på förlossningen.
  Kram

 16. Elina

  Hej. Såg ert senaste Youtube-klipp och vill bara rekomendera rapsolja. Jag har nanvänt vanlig ekologisk svensk rapsolja på min flicka. När jag gjort rent på rumpan (haft en skål med vatten och rapsolja och doppat trasorna i), i badet och smörjt in henne när hon varit torr. Funkar till allt, typ det enda man behöver. Kramp