När det liksom tar emot. – ELISABETH

ELISABETH

När det liksom tar emot.

Jag ska erkänna för er, fina människor som kikar in här, att det är lite tungt just nu. Det känns som att direkt jag inte uppdaterar på Instagram eller bloggen på ett visst antal timmar, börjar alla utgå från att jag ligger på förlossningen. Dessutom vet jag att mina grannar titt som tätt håller koll på om vår bil står på garageuppfarten och jag ser att folk som går förbi tittar in lite extra i vårt hus.

JAG HAR INTE FÅTT BARN ÄN. Min natt var värdelös, somnade kring fyra efter att ha legat några timmar i vardagsrummet och försökt bli kvitt alla vidriga uppstötningar. Sen har jag sovit några timmar idag, städat lite och sen gått en minipromenad. Det är också allt. Inget att inspireras av och inget som ger mig uppslag till roliga blogginlägg och absolut inget att ta en bild på och lägga ut på Instagram. SORRY!

Angående hur jag ska göra när det börjar vara på gång, så vet jag inte riktigt än. Allt beror ju på hur förloppet ser ut, har jag 24 timmars värkar kanske jag hinner lägga ut lite info men jag kan helt enkelt inte lova något och jag måste försöka släppa pressen jag känner att hela tiden vara uppdaterad och tillgänglig. Sen har jag ju mina vänner och familj som också hör av sig och kollar av läget och det är ju till dom jag först kommer att informera om några nyheter.

Det jag vill ha sagt egentligen är att det händer noll just nu, jag har ingen fantasi och ärligt talat ett rätt risigt humör, så förvänta er inga konstanta uppdateringar just nu. Nu måste jag få försöka vila och ladda. Ni är fantastiska som bryr er så mycket, det betyder massor! Puss på er!

DSC_0006

Avslutar med en snart fem(!!!!!!) år gammal bild på min guddotter Kerstin. Sedan denna bild togs har hon fått en liten syster, Lisen, som också fått äran att få mig som gudmor. Självklart kommer dessa flickors mamma få bli gudmor åt vår lilla bebis! Kommer bli så underbart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. lisa

  Det är ju detta som är så himla fint med dig! Inga krystade nästan fantom-hitta-påade grejer, bara ren & skär ärlighet! & angående bebisens ankomst, Hallå, vem skulle vilja byta ut ett varmt & göttit ”bad” så nära mamma det bara går mot ett rätt kallt & fortfarande mörkt januari? Någon? Inte?

  Jag hade hållt mig inne så länge som möjligt (trots att denna tiden inte är så uppskattad när man är bäraren 🙂 gick över 6 dagar med min första dotter som var beräknad 14/11 trodde helt ärligt att jag hade blivit lurad! stängde av mobil & loggade ut från alla sociala medier i ren trots. ) hursom kom hon ju tillslut & vips så hade man glömt hur jobbiga dessa 6 föregående dagar hade vart 🙂

  Hoppas att allt går finfint när det är dags, stor kram!

  1. Elisabeth Lindroth

   Tack, så glad jag blir av att läsa! Ska försöka njuta av dessa dagar och tänka att även om det känns omöjligt nu, så kommer det ett barn till slut! 🙂

   kram!!

 2. Jenny

  Ha absolut inte dåligt samvete om ni gömmer er lite från omvärlden dessa dagar! Passa på att göra inget och dröm om hur det kommer vara att komma hem med er bebis. För snart är det dags! Jag gick över 14 dagar med vår tjej i oktober och förstår precis vad du menar med allas frågor. Det är välmenat men blir till slut påfrestande. Ta hand om er och bry er inte om någon annan

  1. Elisabeth Lindroth

   14 dagar? Fy så jobbigt. och jag som klagar på fyra dagar! 🙂 Tack för din kommentar, stor kram!

 3. Maria

  Härliga du, jag önskar att du inte kände nån press från omvärlden! Det här är ju ER tid, inte vår eller nån annans. Vi vet ju att det kommer ett barn när det kommer, och mer än så behövs ju inte ”annonseras” om förrän ni känner för det 🙂 Det finns inget krav att underhålla publiken under er tid 🙂 Stor kram till er!

 4. Mia

  Du är inte mer än människa! Tänk enbart på dig själv och din familj just nu. Vill du dra nått gammalt över dig tills bebisen kommit, så gör det!! 🙂 Sätt dig själv i första hand! Vi finns kvar här, med eller utan uppdateringar (i alla fall jag!)
  Lycka till nu härliga du!

 5. Amanda Sahlin

  Jag förstår verkligen att det börjar kännas otåligt och tröttsamt just nu. Jag minns alltför väl hur det var dom där dagarna över tiden. Man förstår ju att folk är nyfikna men vad jobbigt det var med alla frågor hela tiden! Jag tyckte folk började tjata nästan tre veckor innan bebis ankomst om det inte var dags snart och om man kände nåt:-/ Det blev jag irriterad på minns jag! Du gör aldeless rätt i att bara vila och ladda nu så du är utvilad inför förlossningen. Försök att stänga ute omvärlden så gott det går tycker jag och strunta i att blogga om det inte känns bra. Jag kommer ihåg att jag skrev på min blogg bara för att folk skulle få reda på om det hade kommit nån bebis eller inte och det kändes bara dumt. Då får folk tåla sig tills ni är redo att berätta:-) Jag vill önska er ett stort lycka till och hoppas att ni får en fin första tid tillsammans i familjen:-) Kram!

 6. amanda

  Hej!
  Så klart du ska ta det lugnt och strunta i uppdateringar. Fullt förståeligt att inte uppdatera från värkarbete eller soffläge eller vad som helst. Ingen press från oss inte 🙂 du är så klok och ärlig! Uppskattar det 🙂
  Kram och lycka till!

 7. Melissa

  Känn ingen press kära du. Är i samma sits som du så känner verkligen med dig. (Och ändå har såklart tanken slått mig idag att ”hon kanske är på förlossningen just nu?!” Jag tror det är så att jag verkligen vill vara med dig i tankarna på något vis) Om du inte skriver i bloggen nu på ett tag så gör det inget, vi finns kvar här sen ändå. Bara vila, kolla serier och ladda. Lilla Åke kommer snart. Och inte behöver du uppdatera något när det sätter igång! Herregud, det förväntas inte av dig vill jag lova. Då ska du bara fokusera på förlossningen. Vi får veta när vi får veta helt enkelt. Stor kram

 8. Carina Anklew

  Jaaa! Lägg ner hela uppdateringscirkusen och var i er egen lilla bubbla!!!
  Stora kramar till er alla!
  <3 <3 <3 å Ralf! 🙂

 9. Emilia

  Det finns ju ingen som är mer viktigt i ditt liv än dig och din lilla bebis! Försök koppla bort oss jobbiga människor som väntar och tror att ”NU” är det nog på gång. Vi finns kvar även om du lämnar oss ett tag :). Stort lycka till, när det än är dags!

 10. Aurora Gabrielsson

  Det finns inga måsten!! Vi kikar in här för att vi bryr oss och är nyfikna. Men lägg dina behov och känslor först. Ta vara på de här dagarna och känn ingen press. Jag laddade med mysiga filmer, god mat, härligt lyxbad, föda barn bok och kanske en fotmassage från mannen… Jag vet att det är väldigt tungt i slutet, man sover dåligt och har ont lite här och var. Men jag kände efteråt att det var lite som en förberedelse på att klara smärtan, vakna och byta blöja på nätterna och såvidare.. Önskar dig det bästa! ; )

  1. Elisabeth Lindroth

   ÅHHH jag vill ha lyxbad!!! Hade kunnat ge alla mina ynka pengar för att få bada nu! Jäkla dusch alltså. 🙂 Jag försöker se det som förberedelser och man hinner verkligen känna att man är redo, så det är ju bra. 🙂

   Kram!

 11. Therese

  Hej fina och ärliga du!
  Se till att bara vila och ha det fint nu. Känn ingen press att uppdatera. Press är det sista du behöver nu. Förstår att det känns lite tungt och tröttsamt. Är själv i samma situation.
  Stort lycka till när det är dags!
  Många kramar

 12. Simone

  Känner så igen mig i det du skriver!
  Jag gick över tiden och var så less på alla som ständigt frågade om jag ”kände något”, som alla redan gjort sedan vecka 37 typ. När det sedan var dags stängde vi av telefonerna och åkte in, de timmarna vi sedan hade tillsammans under förlossningen och efteråt med Elliot var så himla fina. Vetskapen om att vi låg där tillsammans alla tre utan att någon annan visste om det kändes så lyxiga!
  Och bra kämpat, oavsett om det händer inatt, imorgon eller om någon dag så har ni snart er belöning! Lycka till!

  1. Elisabeth Lindroth

   Men åh, det låter verkligen underbart! Vi får se vilket sätt vi väljer när det är dags men när man har hund så måste ju i alla fall hundvakten få veta när det är dags. 🙂 Kram!

 13. Veronica

  Låter som du skulle må gott av en sociala-medier-paus till bebisen kommit och ni hunnit landa. Så jobbigt med övernyfikna människor!

  1. Elisabeth Lindroth

   Det är ju himla gulligt också att så många bryr sig, men jag vill bara försöka sluta känna pressen att alltid finnas tillgänglig och det är väl egentligen något jag måste jobba med! Kram!

 14. Tina

  Vila och ladda!!! Skit i alla andra (oss). Vi får ju veta tids nog ändå :). Att gå över tiden måste ju vara helt värdelöst. Mina båda har kommit nån vecka innan bf båda två (jag vet att du hatar att jag sa så just nu**..förlåt) så jag har inget annat att säga om den saket än att jag skickar lite medlidande och styrka och önskningar om att du snart får börja ha lite ont!!!

  1. Elisabeth Lindroth

   Haha, inte kan jag eller vill jag skita i er heller! Men jag vill liksom bara förvarna att jag inte kanske kommer orka skriva inlägg på löpande band eftersom jag ungefär 80% av min vakna tid vill slå hårt på något. Dessa hormoner alltså. 🙂 Kram!

 15. Caroline Stoltz

  Förstår precis hur du tänker och känner! Även om jag såklart är nyfiken och undrar om ni är och föder barn om det inte kommer några uppdateringar så är det viktigaste för dig att fokusera på dig själv/bebisen och vilar dig iform för en förlossning.
  Lycka till när det blir dags!! Kram

  1. Elisabeth Lindroth

   Tackar! Än är det inte dags… 🙁 Nä, ska sluta gnälla, bebisen kommer när den kommer! 🙂 Kram!

 16. Sonia

  Detta är ju precis varför jag tycker om dig så mycket. Att du är ärlig, öppen och vågar berätta när det känns tungt. Förstår att du känner press att uppdatera, lägga upp spännande bilder och inlägg och alltid vara tillgänglig, men vi förstår också att det inte är möjligt eller fördelaktigt. Du är en människa, precis som alla andra, och jag tror och hoppas att dina följare respekterar och har förståelse för det. Du är bäst, Elisabeth! Bebis eller ej så rockar du. Kram och ta hand om dig!