Pushpresent? – ELISABETH

ELISABETH

Pushpresent?

Jag vet inte om jag är gammal, omodern eller helt normal, men jag har inte riktigt fattat det här med pushpresent. Som kvinna ska man alltså få en gåva av sin partner när man fött barn? Som en slags belöning alltså, förutom barnet så klart! Hur resonerar ni kring detta? Jag tänker lite som så att vi dels har gemensam ekonomi och därför köper lite vad vi vill för våra pengar och oftast ger vi oss gemensamma gåvor. Dessutom är det ju lite bestämt i förväg att det är kvinnan som måste ta på sig det här med att föda ut barnet, det är ju (tyvärr) så det är gjort genetiskt. Tror nog att om Leif hade kunnat, hade han nog bytt plats, för ärligt talat, hur kul är det att stå bredvid när den man älskar har ont? Inte alls. Han har också varit helt ypperlig och hämtat allt jag pekat på under hela min graviditet, masserat min onda rygg och verkligen gjort allt han kunnat för att sätta sig in i hur det känns för mig.

Jag vet inte heller ens vad jag vill ha om jag nu skulle få en pushpresent! Har liksom ingen koll på min klädstil längre efter all denna tid i mjukiskläder och jag känner ärligt talat att jag har allt jag behöver. Däremot skulle jag inte alls tacka nej till lite nya saker till hemmet! Till exempel detta: hmprod (2) 81-4120

Nya kuddar till vardagsrummet! Övre bilden från H&M home, undre från Ellos.

66-2315

Fåtölj, också den från Ellos! Finns även en fotpall till.

hmprod (1) hmprod

Härliga sängkläder i linne och grön pläd (älskar nog grönt).

79-0538

Flamingo på väggen! SÅ fin.

 

Ska nu visa detta inlägg för Leif och kolla om det är något han kan tänka sig att ge mig/oss för våra gemensamma pengar i pushpresent! Berätta gärna om era tankar och erfarenheter kring denna, för mig, nymodighet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna-Maria

  Jag tycker det är fint med en present som liksom finns kvar (och går att ärva), typ ett smycke. Mamma fick tydligen ett pärlhalsband av pappa när jag föddes, det halsbandet fick jag nu när vi fick barn. Jag vet inte om min sambo snappat upp det eller om han får tips av någon, men iallafall så fick jag ett silversmycke morgonen efter att vår son hade fötts. Jag blev så himla förvånad och samtidigt väldigt glad över att han ansträngt sig på det sättet.
  Möbler eller liknande hade nog känts konstigt eftersom de inte direkt går att släppa med på bb.

 2. Caroline Stoltz

  Tycker det där verkar vara ytterligare ett amerikanskt påhitt 🙂
  Men jag har hört talas om kvinnor som fått smycken av olika slag av sina män. Och visst, om mannen spontant känner att han vill ge sin kvinna en present för att hon varit så fantastisk och fött ett barn så vassego, men annars näää.

 3. Elina

  Nja, fattar inte riktigt grejen med det. Har beräknad förlossning om tre veckor, känner också att jag har allt jag behöver,men det skulle väl vara en stor portion med kallrökt lax. Är så himla sugen på det! Kram

 4. Nathalie

  nä, fick ingenting 🙂 men inget jag blev besviken över, tror inte sambon ens vet att det finns något sådant 😀 Vi har också gemensam ekonomi så vi köper liksom det vi vill ha när vi behöver det typ 🙂

 5. Maria

  Meh jag har fött två barn och såg denna betydelse först nu! Vad mycket jag måste ha missat:p. Ne jag fick inget förutom mina fina döttrar men lika glad för det är jag:D.

 6. Catta

  Åh, jag tycker det är lite gulligt :). Kan erkänna att jag även tycker om idén med ”gender reveal party” och ”baby shower” vilket jag vet att många tycker är knäppt. Men jag gillar själva firandet, att få träffa människor man tycker om och fira! Och det skulle kännas fint att ordna en liten gåva till någon man tycker om, eller till någon man tycker om’s bäbis. Behöver ju inte vara en Rolex eller så heh.

 7. Nanso

  Jag fick en fin retrovagn från 70 talet. En blå gungande dröm. Men den var ju till oss alla tre kan man ju säga! Vi kämpade ju tillsammans med barnafödandet.

 8. Carina Anklew

  Aldrig hört talas om det, men så är jag ju väääldigt gammal! Min svärdotter blev bjuden på ett babyparty(?) av sina väninnor under graviditeten och de hade byggt en pyramid av babysaker med blöjor och en massa annat smått och gott – till barnet! Det är säkert något amerikanskt det med? Kul ide!
  Ja, någon liten present är väl aldrig fel, men det behöver ju inte vara så märkvärdigt…eller? Låter sunt med något fint till hemmet som hela familjen kan njuta av! Allt gott till er! Kram! <3

 9. Sofie

  Nja, pushpresent känns väldigt amerikanskt a la Beyonce 🙂 Ibland känns det nästan som att det är min sambo som förtjänar en present mest, han har verkligen ställt upp till 1000 under hela min hitills väldigt jobbiga graviditet! Är honom så tacksam. Däremot tänkte jag nog belöna mig själv när detta är över med att köpa en fin klocka jag har spanat på ett tag 🙂 Många kramar och hoppas att allt går bra under stundande förlossning. Kram