ELISABETH

Skönhetsrutiner i vecka 39.

Ni vet när man vaknar en morgon och bara känner: Idag ska jag fan anstränga mig lite, piffa till mig lite extra? Så kände jag i morse när jag klockan 7.30 gav upp hoppet om att få sova längre p.g.a. otroligt ont i höfterna. Sagt och gjort: Jag kliver upp, tar en lång, varm dusch, som gör mig lite eftersvettig och lätt yr. Smörjer in hela kroppen eftersom jag har blivit en orimligt torr person på sistone. Ansikte och mage dränker jag i mandelolja, resten i hudkräm. Hår i turban. Inser att jag är alldeles för insmord och svettig och vädrar kroppen ett jäkla tag. Hinner till exempel äta frukost.

IMG_1819

Råkar se ett helt avsnitt av Suits (ÄLSKAR!), vilket leder till att luggen hinner torka i turbanen, rakt uppåt. Blöter ner den och tar i min absoluta favoritprodukt,  nämligen Lanza Keratin Healing oil,  Älskar produkter som är liksom allt i ett, denna är vårdande, antifrissande, värmeskyddande, förkortar torktiden och går också använda i torrt hår. Jag lider av ett väldigt tjockt och torrt hår, ännu värre under graviditeten, så olja är det bästa tänkbara. Den är tyvärr lite dyr på salong men eftersom det är i princip den enda produkten jag behöver, tycker jag att den är värd varje öre! Väl i med oljan börjar jag föna håret, men när luggen är torr inser jag att resten av håret bara blir extremt frissigt och att mina lungor är så små att jag blir andfådd av att hålla upp fönen. Plattar luggen, som nu också är för lång, sveper den åt sidan och flätar resten av håret.

IMG_1821

Så, då till smink! Eftersom ansiktet är alldeles glansigt av olja och ringarna under ögonen är extra tydliga p.g.a. dålig sömn p.g.a. ont i höfterna, prioriterar jag grunden. Smetar på concealer ungefär överallt och foundation som kanske inte ens är i rätt ton märker jag. När det sedan kommer till mascara inser jag att det absolut inte är värt det eftersom jag ändå kommer hinna somna i soffan minst en gång innan vi ska åka hemifrån och då ändå kommer vakna upp med allt under ögonen. Blir också väldigt kissnödig och bestämmer mig för att min make up nu är klar.

Sist men inte minst! Dagens outfit! Letar en passande bh i ungefär 17 minuter. Kan numera knappt använda någon eftersom utrymmet mellan bröst och mage är jävlart minimalt och inte alls är öppet för en bh med någon typ av bred mudd. Inte heller får den sitta åt för hårt någonstans och gärna inte vara för varm. Öppnar sedan garderoben och inser att det i dagsläget finns ungefär två plagg som passar, tar ett av dem. I stället för gravidtights, som nu för tiden är för osköna eftersom mudden sitter åt för hårt, kompletterar jag looken med ett par av Leifs långkalsonger. Och voilà, jag är klar för några timmar utanför huset!

IMG_1824

Fast först ska jag bara lägga mig i soffan och vila lite.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Ååå, men du är ju för underbar!

    Måste bara säga hur glad jag är över att du startat en blogg. Nu kan jag fortsätta följa dej efter du fött.
    Har följt dej sedan din första video på Gravid vecka för vecka. Fick själv en dotter för 2 veckor sedan, och kände igen mig mycket i det du berättat i serien.

    Vilken fin tallrik/skål du har. Vart har du köpt denna? 🙂

    Kärlek till dig! 😉

    1. Elisabeth Lindroth

      Märket på fatet är ”reunion home”, finns nog lite här och där! 🙂

      Så kul att du gillar bloggen, känns skönt att nån vill hänga på!

      Ha det så fint och hälsa lilla dottern! 🙂

  2. Maria

    Känner igen mig så väl! Men vacker är du!

    Tänkte fråga fall du läser några bloggar? I så fall om du gör det vad läser du för något? Jag följer vara mammabloggar för det tycker jag är så roligt:)

    Kram

    1. Elisabeth Lindroth

      Tack snälla! Kul att du känner igen dig! 🙂

      Kanske ska göra ett inlägg med vilka bloggar jag läser? Kram!

  3. Caroline Stoltz

    Vilket underbart inlägg!
    Känslan av en pepp att anstränga sig lite extra och resultatet och framförallt känslan blir sämre än om man inte tänkt tanken 🙂

  4. Emilia

    Fick en sån känsla igår när jag läste din blogg att ”näe, ungen kommer nog på julafton”. Hatade själv alla andras sånna intuitioner om allt möjligt som gällde barnet när jag var gravid, men så tänkte jag ”tänk OM det är så, och så har jag inte sagt nått”. Oavsett om min luddiga känsla stämmer eller inte (förmodligen inte), nu är det inte långt kvar förrän ni har er älskade bebis hos er. Blir riktigt avis när jag tänker på den mäktiga upplevelsen av att få träffa lillhen för första gången som ni har framför er! 🙂

    1. Elisabeth Lindroth

      Åh gud vad jag hoppas att du har fel! Julafton är verkligen sista dagen jag vill att barnet ska födas så nu tycker jag att vi försöker ändra din känsla, till kanske nyårsdagen i alla fall? Okej! 🙂 KRAM!