What’s in the bag? – ELISABETH

ELISABETH

What’s in the bag?

Jag har nu packat bb-väskan mer eller mindre klar! Det verkar vara några som är intresserade av att veta vad jag stoppat ned, så jag tänkte att jag gör en liten genomgång!

Börjar med vad jag packat åt mig själv:

DSC_0052

 • Tofflor (som man ser på bilden är det ett par snedtrampade och välanvända rackare, men jag tänker att man kanske inte vill ha med sig sina gyllene skor till BB?)
 • Mjuka byxor som ändå är lite snygga. Ville inte ta med mig några gamla, noppriga varianter, har gått runt i dom flera månader i sträck nu! Vill känna mig lite “fin”. Köpte dessa.
 • Två amnings-behåar. Har den här och den här.  Om det funkar att amma kanske jag köper några fler! Har även med mig varma ull-inlägg till brösten för hemfärden!
 • En amningstshirt och en amninströja från Boob, som jag fått av en en snäll person.
 • Trosor (stora), ett par stödstrumpor och vanliga strumpor.
 • Handduk
 • En lång, mysig kofta som jag lovat av mammis.
 • På denna bild råkade också ekologiska våtservetter komma med.

I necessären har jag lagt följande:

DSC_0057

 • Tandborstar + tandkräm
 • Purelan (till bröstvårtorna)
 • Duschkräm, deo, shampo, balsam och hudcreme utan parfym
 • Cerat (hört att läpparna blir väldigt torra under förlossningen!)
 • Babyolja
 • Amningsinlägg

Ej i bild:

 • Toapapper
 • Hårsnoddar, klämmor
 • Bindor

Detta har vi med till bebis:

DSC_0066

 • Två filtar
 • Snuttekaninen som vi sovit med
 • Overall för hemfärd
 • Pyjamas i två storlekar
 • Några bodys i 50+56
 • Byxor i storlek 50+56

Ej i bild:

 • Babynest+kudde
 • Babyskydd

Övrigt:

 • Id-kort
 • Kläder till Leif
 • Mat till Leif (hoppas det blir över lite julmat!)
 • Handduk till Leif
 • Energidrycker till Leif
 • Några proteinbars + godis
 • Vattenflaska
 • Mobilladdare
 • Kamera

Kom gärna med åsikter om vår packning! Något vi missat? Något vi drivit över med? Kan ju skriva efteråt med facit i hand hur lyckad packningen blev!

Förresten! Har ni använt er av en värktimer/app och vilken?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kajsa

  Hej!
  Har följt dej ett bra tag och du verkar vara en otroligt fin och sympatisk person och ni kommer bli fantastiska föräldrar. Åt helvete med alla som skall tycka och tänka massa om saker de inte vet något om eller har något med att göra. Hoppas du slipper allt sånt i fortsättningen!

  Jag fick min bebis för fyra månader sedan och kan verkligen hålla med om att amningsnappar kan vara en räddning! Men sen finns det väl oftast ett apotek på sjukhusområdet så ni kan ju köpa det då om det skulle behövas, en bekant till mej tyckte inte amningen gjorde ont alls så det är ju inte alla som behöver kanske. Men för mej var de fantastiska! skaffade så fort vi kommit hem från BB och använde dem i 1-2 månader, sen var det lite svårt för bebis att få grepp utan dem men efter lite övning så funkade det utan igen. Vi kvinnor skall fasen inte behöva lida i onödan av tex amning när det faktiskt finns saker som underlättar!

  En annan grej som jag var glad att vi tog med oss var ätbara saker! Vi packade nog mest det till förlossningsdagen men jag åt inget av det då pga illamående, men däremot var jag hungrig HELA tiden på BB och jag tyckte man fick så sjukt lite mat, blev liksom aldrig mätt av måltiderna! (kanske berodde på extremt stort energiunderskott efter förlossningen också, med spyor och värkar i 38 timmar..) Så för oss var det väldigt bra att vi hade med oss en massa godis och torkad frukt och energibars.

  Så himla mycket lycka till nu framöver! det kommer säkert gå jättebra! skall bli så kul att följa er!
  Kram!

  1. Elisabeth Lindroth

   Hej och tack för dina gulliga ord! Har en amningsnapp med mig till att börja med, låter ju otroligt smidigt tycker jag! Och jag ska bunkra upp med godis och nötter och bars. Bra idé! 🙂 Kram!!

 2. Malin

  Jag var på bb för 11 veckor sedan och boxarna man fick räckte bra! 🙂 vi stannade till efter 24h kontrollen sen åkte vi hem så det räckte gott med ett ombyte kläder till sig själv. Håller med alla andra att du ska sno med dig bindor hem! De behövdes och är sköna att sitta på 😉 tycker du har packat precis lagomt 🙂 all lycka till när det är dags!

  1. Malin

   Just det, jag fick väldigt ont i halsen av lustgasen, blev torrt i flera dagar! Så nån halstablett eller nånting hade jag gärna velat ha 🙂

 3. Thomina

  Hej! Har följt dig på GVFV, instagram och nu här :-), du verkar så härlig! Blir en toppenförälder! Fick mitt andra barn för 7veckor sedan. Jag ladda ner värktimer appen men fick tyvärr ingen användning av den ( fick vändningsförsök och sedan satte värkarna igång efter så jag hade redan ctg apparat påkopplad så vi hade full koll på mina värkar i alla fall) men appen verkade bra i alla fall 🙂
  Jag hade alldeles för mycket med, kändes som om vi flytta in på bb. Vi hade i alla fall en liten högtalare till mobilen så vi kunde lyssna på musik samtidigt. Var bra i början när jag ite behövde lustgasen, sedan hörde jag inget men min sambo fick lite underhållning samtidigt som han massera ryggen 😉

  1. Elisabeth Lindroth

   TACK! Så snäll du är! Grattis till bebis nummer två! Så härligt! Ska kanske ladda hem den appen så jag är redo i alla fall! Kan tänka mig att det är lätt att packa för mycket men det är ju så drygt att ha för lite saker också när man har fyra mil enkel väg hem! 🙂

   Kram!

 4. Tina

  Hej! Spännande att det är så nära för dig nu! Jag var i din sits för tio månader sedan. Började följa Vanja i VFV vi fick nästan samtidigt. Nu följer jag dig istället 🙂
  Alltså den där nervösa spända halvt otäcka halvt underbara förväntningen som bara rasar i kroppen precis innan sådär. Och samtidigt som nervositeten fanns där så kände i alla fall jag ett lugn infinna sig i kroppen sista veckorna.
  Mina tips inför förlossningen är att ta med en sportflaska för vatten. Skitbra att ha att dricka ur och bara kunna slänga bredvid sig i sängen mellan värkarna.
  Sen tycker jag det är viktigt att tänka på att smärtan är någonting bra. Försök komma ihåg det när du får en värk som skrämmer dig att inte låta rädslan ta över. Blir du rädd: Fokusera om. Känn smärtan, och se på värken som en våg som når sin peak och klingar därefter av. Det är inte en stor vägg av smärta utan man kan ta dig över och förbi :). Det tankesättet funkade för mig i alla fall. Men jag tror också att alla är olika och att man inte får ha så mycket förväntningar och föreställningar om hur allt ska gå. Men några små förhoppningar får man ha tycker jag 🙂 Lycka till!!!!

  Mvh Tina Bejerstrand

  1. Elisabeth Lindroth

   Hej! Så himla bra att du skriver så. Jag läser ju boken “att föda utan rädsla” nu och i den står det väl mer eller mindre samma sak, att om man spänner sig och är rädd för smärtan, får man egentligen ännu ondare. Så länge man vet var smärtan kommer från, är den egentligen mindre farlig. Men jag vet ju inte hur lätt det är att tänka så när det verkligen är dags! 🙂

   Kram!

 5. Amanda Lövbom

  Ett tips är att sno hem några sånna där typ mjuka plastunderläggsfiltar eller vad man ska kalla dom. Man brukar ha dom på lassa i sängen om det finns risk för läckage. Super att ha i skötväskan som underlägg då man ska byta blöja.

 6. Gisela

  Hej!

  Har följt dig på gvfv och insta och tycker du verkar va så himla härlig! Roligt att du har börjat blogga!

  Ett tips (kanske lite annorlunda?) är att ha med dryck med sugrör till 🙂 Jag födde min son i maj i år och under förlossningen ville jag inte äta något men behövde ju såklart dricka i alla fall. Då va sugrör så himla smidigt tyckte jag så man slapp ändra ställning så fort man skulle dricka (min man fick agera drickhållare då). Haha 🙂

  1. Elisabeth Lindroth

   Åh, bra idé! Typ festisar? Tänkte annars att vattenflaska ju borde vara bra? Om man nu bara vill ha vatten alltså! 🙂

   1. Gisela

    Ja precis 🙂 Vattenflaska funkar nog fint! Ha en fin jul o lycka till sen när det är dags för bebis att komma ut! 😀

 7. Alex

  Hej, jag har följt dig genom hela din graviditet och jag önskar dig all lycka till när det väl sätter igång! 🙂 En sak som jag ångrar att jag inte tog med till BB, eller rättare sagt ingen uppmanade mig att ta med, – AMNINGSNAPPAR! Vill du amma så kör med amningsnapp direkt. Det är inte värt att plåga sig själv med såriga bröstvårtor. Min ena vårta sprack i två delar – du kan ju tänka dig känslan att amma på den minst en gång i timmen/dygnet runt. Jag grät och kved varje gång, det tog två månader att läka. Min kompis blev tipsad om amningsnappar och tog med det direkt till BB, hon slapp således såren, blodet och varet. Generellt tycker jag att folk inte pratar så mycket om just amningen, det är sånt fokus på smärtan i förlossningen, men amningen kan vara minst lika smärtsam och jobbig. Men det är mysigt också, när det verkligen fungerar. Jag vill inte skrämma dig! 🙂 Men mitt tips är alltså: amningsnappar.

  1. Elisabeth Lindroth

   Sprack i två delar?!!?!?!?! Va? Det lät ju så oerhört smärtsamt att jag inte ens kan tänka på det!! Har faktiskt packat ned en amningsnapp, fy så hemskt! Kram!

 8. Fröken Lindström

  Men vad knäppt det där blev då!

  Man kan använda nättrosorna som tubtop om man klipper av benen och grenen helt, eller bara tar hål i grenen och har “armarna” kvar, det var det jag ville komma fram till.
  Skönt att sova i om brösten är onda och man ej vill ha mer tryck mot dem än att amningsinlägg hålls på plats.

 9. Fröken Lindströn

  Oj vad skön den där sport-amningsbhn såg ut att vara!

  Ett tips, om du får tok-ömma boobs, är att sno med ett par såna nylon-nättrosor som de har på sjukan så kan man klippa av benen och bara ha dem som en sanslöst sexig (viktigt!

 10. Sanna

  Hej. Jag har tyckt att de bästa till små bebisrumpor är tvättservetter (ej skumlappar) som man blöter i ljummet vatten. På vårt sjukhus fanns det endast hårt papper som inte alls känns skönt att torka med. Så det blir mitt tips till dig. Tvättservetter till bebisen, så kan man använda våtservetter i de fall man ej har tillgång till vatten. Ibland om bajset är svårt att få bort använder jag lite mandelolja på tvättlappen. Lycka till med förlossningen och tack för en härlig blogg. Kram

 11. Evelina

  Efter båda mina förlossningar har jag tyckt det varit trevligt med lite laxermedel, bara för att mjuka upp lite. Första gången syddes jag lite här och där – inte kul att bajja. Andra gången fick jag hemorojjder efter krystandet – inte kul att bajja. Så det är mitt tips. Men det kanske bara är jag som är trögbajsad av mig…

 12. Emilia

  Åh så spännande att det närmar sig! Jag hade förberett mig långt innan med att skriva en lång lista med saker att packa. När det väl drog igång 8 dagar innan bf sa jag till killen vid 12 på natten att “vi kanske borde packa väskan ändå?”. Fick till svar “vadå, nu? Måste vi det?” (Tilläggas kanske bör att jag hade mycket förvärkar innan så ingen av oss vågade riktigt tro att det var på riktigt. Två timmar senare när jag stod i duschen och vattnet gick fick jag emellan värkarna ropa ut i panik vad sambon skulle packa (sjukt jobbigt för ett kontroll-freak att inte få packa själv) .Två timmar senare var vår lilla kille ute, så att vi t.ex missade allt vad godis/mat heter gjorde väl inte så mycket, annars kan jag tänka mig att det är sjukt bra att ha med. För övrigt kan jag bara tipsa om att sno med några par av sjukhusets tjusiga nät-trosor, sååå fula men såååå bekväma!!

  1. Elisabeth Lindroth

   Åh herregud! Känner hur mitt kontrollbehov skakas bara av att läsa det här! Skulle verkligen ha svårt att inte få packa själv! 🙂 Fast det kanske är väldigt nyttigt att släppa kontrollen ibland också! Jäklar, det verkar ha gått snabbt för er, var det första? Ska sno både lite bindor och trosor, tack för tipset! 🙂

 13. Josefin

  Här kommer ett tips som inte har något med bb väskan att göra, men ett superbra tips jag fick inför min förlossning! Gör matlådor, dom första dagarna ville man bara fokusera allt på bebis, samt att man kan vara ganska trött efter förlossningen o allt nytt man ska ta in, o det var så smidigt att bara värma på en matlåda i mikron, istället för att fundera på vad man ska äta.

  Stort lycka till med allt! 🙂

  1. Elisabeth Lindroth

   Hej och tack för tipset! Tanken har slagit mig att göra matlådor men jag är alldeles för trött för det nu… Kanske att man får lite mer energi över jul och orkar styra upp nåt, annars får våra mammor hjälpa oss! 🙂 KRAM!

 14. Therese

  Hej Elisabeth!
  Kollade in “Gravid vecka för vecka” första gången igår och fastnade direkt för dina inlägg. Plöjde alla avsnitt som ligger ute. Tyvärr kunde jag inte hitta de första åtta avsnitten. Du verkar vara en helt fantastisk tjej! Lycka till med resten av graviditeten och förlossningen. Kommer gladeligen följa dig på din youtubekanal.
  Ha det gott
  Therese, väntar barn nummer två med BF 28 januari:-)

 15. Simone

  När vi låg på bb fick vi två startpaket för bebisen. Där fanns typ blöjor våtservetter, olika amningsinlägg, lite salvor, barnolja mm. Så saker till att ta hand om bebisen fick vi på plats! Jag hade med mig ett par sprillans mjukisbyxor, bästa valet jag gjort! Kändes så lyxigt att ta på sig efteråt, så bra val! Använde även appen “värktimer”, och den var funkade prima! Lycka till nu!

  1. Elisabeth Lindroth

   HEJ! 🙂 Ja, jag såg att dom har startpaket på bb skellefteå, sjukt bra ju! Därför har jag inte tänkt på att packa blöjor. Skönt att du uppskattade nya mjukisbyxor, längtar typ till att få använda mina! Går mest i Leifs underställsbyxor nu, hehe! Räckte det med ett par byxor för dig?

   1. Simone

    Jag hade även med mina gravidleggings som var sköna att ta på efteråt. Sen gillade jag ju sjukhusrocken man fick, så hasade runt mest i den och var sexig hahahah! Vi fick dock inte fara hem när vi ville utan var tvungen att stanna en dag extra så Ante var tvungen att åka och akutshoppa fler underkläder till oss, så inte alltid dåligt att ta med “lite extra” kläder! 😉

    1. Elisabeth Lindroth

     Bra tips! Jag är dock ett proffs på att överpacka underkläder, men Leif är rätt usel på det. Ska tipsa honom! 🙂

 16. Gabriella

  Åh ni har en sån fin & spännande tid framför er, önskar er verkligen all lycka! Känns som att jag var i din sits typ igår, men min lilla har redan hunnit bli två veckor… (!!) Lite nostalgisk nästan. Tycker du verkar ha tänkt på det mesta till din packning, men skulle vilja tipsa om en liten mössa till bebisen, på en del sjukhus vill de att man tar med en egen att sätta på direkt efter förlossningen, en som kan vara lite slit & släng pga eventuellt kladd som kan uppstå direkt efter att ha kommit ut ur en livmoder, hehe.

  1. Elisabeth Lindroth

   Åh, grattis! Två veckor är ju ingen ålder! 🙂 Går det bra?

   Mössa har jag packat några stycken, glömde bara skriva det! Haha, kan tänka mig att det kan bli lite nedsmutsad med tanke på vart det lilla livet legat i nio månader. 🙂

 17. Veronica

  Du verkar ha packat precis lagom mycke! Jag hade med mej alldeles för mycke (är sämst på att packa). Men får du inte bindor på bb? Nu födde jag i lycksele men där fanns de då på toan på rummet å jag snodde även med mej några hem då dom “minsta” var så mjuka så de kändes som att sitta på en liten kudde:) tyck dom påa affären ä så tunna å hårda!

  1. Elisabeth Lindroth

   Haha, ja, man får säkert bindor, eller snarare blöjor! 🙂 Kan tänka mig att det är skönt att sitta på nåt som känns som en kudde ett tag efteråt…. 🙂 Kram!

 18. Jennifer på Fashioncut

  Har tyvärr inga tips eftersom jag aldrig hann packa min egen… Men typ kolla upp om det finns automater med godis o saker och isf ta med kontanter ifall ni vill ha något därifrån. Annars tror jag det mesta brukar lösa sig! Upplevde aldrig torra läppar, men älskade de stora bindorna på förlossningen. Sno med dig några (eller tio eller mer). De går åt. Inte så sköna i början men såååååå bra! 😀

 19. Emma

  Tips tips. Vet inte om det är ulltuttinläggen som syns i bild men om det är det så satsa på större, finns på Apoteket. Ser typ ut som grytunderlägg med inslag av ufo

 20. Evelina

  Åh, så spännande! Tänk att snart kommer lilla bebis <3

  Min första unge kom väldigt plötsligt 2 veckor tidigt så vi fick inte med oss någonting till BB. Tack o lov för bästa kompisarna och min mamma som kom dagen efter med det vi behövde.. Men i april är det dags igen och då SKA jag ha med BB-väskan 🙂

  Håller med om att liten bonullsmössa och strumpor kan vara bra. Nyfödingar är ibland lite kalla om både händer och fötter och strumpor funkar till båda 🙂

  Lycka till!!

  1. Elisabeth Lindroth

   Mössor och strumpor har jag packat, orkade bara inte skriva det, vet inte varför. Haha! Tur att vi har packat klart nu då, när det är två veckor kvar! 🙂 Du kanske ska börja packa din redan nu? Så du har det gjort? 😉 Kram!!

 21. Maria (mawiia)

  Först och främst: så himla mysigt att läsa din blogg 🙂 följer dig på både gravid VFV och instagram (mawiia). Ska bli så fint att få fortsätta följa dig!
  Så… Jag fick min bebis i onsdags (10/12). Till min packning hade inte extra mjukisbyxor till mig själv så min sambo fick ta med fler nästa dag när han kom tillbaka (han fick inte stanna på BB, nackdelen med Malmö…). Jag blödde ganska mycket efter förlossningen så jag använde fyra par byxor, trots dubbla bindor. (Ursäkta detaljer men ja…). Mitt tips är att ta åtminstone ett par byxor till :).
  Sen fick vi inga blöjor på BB heller.
  Vi använde bara kläder till bebis när vi skulle åka hem, under vistelsen var det nakenfis som gällde, med filt (och blöja)!

  Nu är det snart dags!!! Följer er med spänning och hoppas allt går smidigt och bra!
  Kram

  1. Elisabeth Lindroth

   Hej! Och grattis! Wow, bara en dryg vecka sedan? Hur har det varit hittills? Jobbigt att du blödde så mycket, har det lugnat sig lite nu?

   Extra mjukisbyxor var ett bra tips! Blöjor får man i Skellefteå! 🙂

   Åhh, så kul att du följer mig, känns tryggt! Kram och hälsa lilla bebis! (Nåt namn än?)

  2. Maria (mawiia)

   Ja, precis hon är typ en och en halv vecka gammal. Så sjukt! Lilla damen ska heta (heter??) Pella! Ett namn som inte alls var aktuellt förrän hon var ute i stora världen :). Så knäppt det kan vara med såna saker…

   Ja, vi fick också en sån liberoklubben-väska men där var inte supermånga i rätt storlek. Men om ni får två olika så är det ju bara skitbra! (Hehehe).

   Blödningen har avtagit helt, tog typ en vecka innan det försvann för mig.

   Ha en skön helg!

   1. Elisabeth Lindroth

    Alltså Pella, så himla fint namn! Skönt att blödningen slutat, du gjorde bort det ordentligt men snabbt då! Kram!

 22. lin

  Babynestet är super att ha med. Så slipper den lilla varelsen ligga i den stora, kala vagnen. Plus att den är bra att ha om du vill ha bebis brevid dig i sängen. Hade du skrivit filt till bebis? Toppen att ha med.

  Och sno med sjukhusbindor hem. I början kan deras jumbovarianter behövas, och de hittar man inte på apoteket.

  Lycka till!

 23. Anna S

  Inga blöjor? Vi fick ta med det både när jag fick sonen pch nu senast med dottern. Det var i sunderbyn (norrbotten) vet inte hur det är i Västerbotten.

  1. Elisabeth Lindroth

   Hej! Var ju på en rundvandring på Skellefteå BB för någon vecka sedan och fick se att man får ett välkomstpaket från både Pampers och Libero och i dem var det blöjor! Fick du inget sånt? Kram!

 24. Isabelle

  Glöm inte mössa! En liten en i bomull finns på Kappahl Lindex hm osv för en liten peng! Strumpor till lillen kan också vara bra, är så himla förväntansfull inför förlossningen, följt dig så himla länge så det ska bli jätteroligt! Du kommer bli en underbar mamma! Massor av styrkekramar inför förlossningen om kommande år!

  1. Elisabeth Lindroth

   Hej! Glömde skriva att jag packat två mössor, såna lite tunna i bomull! Tror du det räcker? Har också med några strumpor men fick höra igår av en tjej som just fått barn i Skellefteå att man fick små bebisstrumpor i nån välkomstpåse så det låter ju bra!

   Tack för peppen, börjar också vara lite förväntansfull nu! Kram!