ELISABETH

Svar från frågestunden!

Här kommer mina svar på era superbra frågor! Har inte skrivit vem som frågat vad men ni vet ju!

Kommer ni visa bilder på bebisen när hen är född?

Ja, det kommer vi! Frågade Leif igår vad han anser om det och vi är båda rätt öppna med att visa bilder. Självklart är ju den lilla människan en individ och vi skulle aldrig lägga upp en bild när hen är sjuk eller naken. Man får ju anväda sunt förnuft!

Vad har du jobbat med?
Gud vad jag har jobbat med olika saker! Under olika långa perioder har jag testat: McDonald’s, gymreception, städat färjor, telefonförsäljning (en dag innan jag sa upp mig p.g.a. ångest över att ringa hem till folk), äldreboende, träindustri och säkert en massa andra saker som jag glömt/förträngt. Har dock jobbat mest inom handel/service, var till exempel en ganska lång stund på Byggmax, både i Umeå och Göteborg. Där jobbade jag i kassan och var också ansvarig för vissa områden, körde lite truck och blev trampad på av äldre män som inte trodde att jag kunde svara på enkla frågor. Älskar att jobba i butik men kombinationen att få jobba lite fysiskt och även stå i kassan ibland är ett måste, blir alldeles för rastlös av att stå helt stilla! När Leif och jag träffades var jag precis nygräddad frisör och han lärare så sedan dess har jag klippt så saxen ryker! Älskar att jobba över huvud taget!

skola mm 001
Under utbildning!

 

Vad har du pluggat för något?
På gymnasiet läste jag samhälls/ekonomisk linje, fråga mig ej varför. Var på den tiden, som många andra, otroligt skoltrött och skulle haft roligare om jag valt nåt mer lattjo, typ dans kanske? Har också testat läsa en kurs på universitet, Engelska A, vilket var otroligt roligt men jag var nog fortfarande då lite för skoltrött och festade mer än jag pluggade. Sen gick jag en privat frisörutbildning i Göteborg och då kom jag liksom rätt. När man spikar alla prov och är kvar efter skoltid för att vika handdukar, då har man valt rätt utbildning! Det är först nu som jag verkligen börjar få ett sug efter att plugga, så vi får se vad framtiden bjuder på!

Kommer ni bo där ni bor nu, eller är ni sugna på något annat i framtiden?
Det är ju bara tre år sedan vi valde att flytta ”hem” hit från Umeå och som livet känns just nu så kommer vi stanna! Vi bor jättebra till och det är jättemycket barnfamiljer här och nära till allt, så under tiden vi håller på med familj så tror jag att vi blir kvar! Har dock alltid drömt om att bo lite mer på landet, som jag själv växte upp, men det får vi se om! Är också jättesugen på att typ hänga i New York eller nåt när jag är gammal och rik!

Vad vill du jobba med om inte som frisör?
Är inte helt säker än, tänker att jag ska komma till insikt under tiden jag är mammaledig! Kom gärna med förslag på roliga jobb!

Digital StillCamera
Hittade ingen bild på oss tillsammans från första året som par på Sweden rock, här hade vi nog hängt ihop ett år eller två!

Hur och när träffades du och Leif?
Första gången vi träffades var på Sweden Rock festival i Sölvesborg, tror det var 2005 kanske? Då var vi dock båda i andra förhållanden, så vi sa bara hej hej typ, när vår gemensamma vän presenterade oss. Sen träffades vi igen på en fest sommaren 2006 och sedan hade vi kontakt via det härliga internetet eftersom jag då bodde i Göteborg och Leif var i England och härjade. Vårt ”bli-ihop-datum” är 27/1 2007, så snart är det åtta år sedan! Vi gifte oss 2010.

bröllops
Så här såg vi ut på vårt bröllop!

 

Vad var det som gjorde att ni bestämde er för att nu skaffar vi barn?
Ingen aning faktiskt, en dag bara kände vi att nu KÖR VI! Det hade ju funnits i tankarna ett tag i och med att vänner började föröka sig men man måste verkligen känna att man gör det för sin egen skull och ingen annans!

Har ni några namn till pluttis?
Åh, vi har så himla många namn, och det byts ut och ändras varje dag! Därför har jag mentalt slutat tänka på det och hoppas att jag kommer att se vad den ska heta när den fötts!

Hur har ditt liv ändrats nu när du är en liten ”kändis”?
Haha, så rolig fråga! Inget har ändrats, förutom att jag har fler följare på Instagram och att jag så gott som dagligen får ha kontakt med massa nya, underbara människor som är så jäkla snälla! I övrigt är det lugnt. Bor ju i ett samhälle med ungefär 2000 invånare, här är alla kändisar mer eller mindre!

Vad var det som fick dig att söka till ”Gravid vecka för vecka”?
Jag följde serien slaviskt under min första graviditet och fortsatte även när jag inte längre var gravid. Har alltid älskat den! Dock var jag lite störd över att alla som var med dels bodde i Stockholms innerstad och att alla verkat ha blivit gravida utan större bekymmer och det är ju inte riktigt så det ser ut runt om i landet. Därför slängde jag iväg en ansökan men trodde aldrig att jag skulle få vara med, mest för att jag ju bor så långt borta! När jag väl fick förfrågan att vara med blev jag direkt panikslagen, det är ju lite otäckt att dela med sig så mycket på internet, men efter mycket prat med Leif så tackade jag ja och har inte ångrat det en sekund!

unnamed (2)

Umgås du med någon annan som spelar in klipp?
Nej, tyvärr, främst på grund av boendesituationen. Alla verkar supergulliga och många har jag ”kontakt” med på Instagram i alla fall!

Vad du skulle säga är dina tre bästa och dina tre sämsta egenskaper?
Bästa:
Roligkänslig och trygg
Sämsta: Stressig, känslig och orolig

Hur tror du att du kommer vara som mamma? Och hur tror du Leif kommer vara som pappa?
Haha, vill egentligen inte tänka på det, men jag  är rädd att jag kommer bli en extrem hönsmamma! Kollar typ varje natt att vår hund andas, hur ska jag då bli med en bebis?! Hoppas dock kunna bli en mamma som barnet känner att hen kan prata med om allt och att vi kommer ha en trygg och rolig relation! Leif kommer utan tvekan att bli helt kanon! Han är så lugn och pedagogisk medan jag hellre är lite drama queen. Kanske att han kommer vara lite för snäll ibland men då får jag väl kliva in som ”the bad cop”, haha!

IMG_0606
Obekväm på Times square.

Har du rest mycket i ditt liv? Var har du rest i så fall?
Alldeles för lite, tyvärr. Har gjort dom klassiska chartersvängarna till Grekland och Turkiet, samt språkresa i England. I vuxnare ålder har jag mer varit intresserad av att se saker och inte så mycket av charter. Jag gillar inte värme så överdrivet mycket och inte heller att ligga stilla på en strand en hel vecka. Har varit i Berlin, London, Barcelona, Paris, Köpenhamn och New York men har mycket kvar på min lista! Nästa mål är att bila genom Storbritannien!

DSC_0306
Otroligt bekväm på Sardinien.

Är du hockeyintresserad?
Haha, njaaaa. Självklart är det svinkul att Skellefteå AIK tagit guld två år i rad och så men jag har än så länge inte sett en enda match! Men jag ska! Har en känsla av att du som ställt frågan håller på Luleå, kan det stämma?

Vad tycker du/ni ska bli läskigast och roligast med att lilla åke kommer?
Allt känns läskigast! Hur ska man hålla i en så liten bebis?! Kommer vi klara det? Tänk om den får för lite mat? Listan kan göras enormt lång! Roligast är väl just nu att se hur en blandning av Leif och mig kommer se ut. Förmodligen SJUKT gullig!

Vad har du för tatueringar, och vad är historien/meningen bakom dem?
Kanske ska göra ett separat inlägg med tatueringar? Det är inte så mycket att se egentligen och jag har tyvärr inga ”Miami ink-historier” bakom men jag kan styra upp nåt!

Du nämnde att du var vegetarian; hur kommer det sig att du blev (och slutade med?) det?
Slutade äta kött 2004. Har inte börjat om sedan dess, dock äter jag fisk. Anledningen till att jag slutade var från början att jag helt enkelt tyckte det var äckligt. Hatade att tugga på något hårt som knastrade och inte veta vad det var, blä! Har växt upp med morföräldrar som haft grisuppfödning och har många i min familj (inklusive min käre man) som jagar, så jag vet att mycket i köttindustrin sköts på ett bra sätt men SÅ mycket är rent utsagt vidrigt också. Jag ser till att köpa fisk som är ekologisk och skulle jag någon gång börja äta kött igen så skulle jag vara väldigt kräsen och bara välja närproducerat. Annars är det egentligen ingenting jag tänker på så mycket längre, Leif och jag har ju alltid haft det så här under hela vårt förhållande. Vi lagar oftast två av allt, t.ex. en lasagne var men då har vi ju mat för en hel vecka! Tror dock att det är lite knepigare för folk som vill bjuda mig på middag, många får lite panik när man måste laga mat utan kött men det kan vara kul med lite utmaningar! 🙂

Vad har du för intressen förutom ”det vanliga” som träning t ex?
Läs gärna mitt förra inlägg där jag resonerar lite kring det här med intressen just nu, är lite trist för tillfället! Kan dock skriva lite vad jag verkligen älskar: DJUR(alla sorter nästan), att läsa (slukar böcker), musik (kom gärna med tips), naturen, se på film, äta god mat, dricka goda drycker (både med och utan alkohol), resa, göra saker i huset, kolla på fina kläder, pilla med folks hår och så klart hänga med bra folk. Jag älskar dock även att vara själv och ha exakt NOLL saker planerade. Har därför en mindre grupp med nära vänner än en stor grupp med ytliga varianter eftersom jag inte anser att jag har tid att umgås med folk hela tiden. Då tappar jag bort mig själv!

IMG_0599
En dag jag aldrig kommer att glömma, när vi hittade en säl som ålat vilse i skogen, stoppade in den i en hundbur och släppte ut den i havet! ÄLSKAR DJUR!

 

 

Tack för alla frågor, hoppas mina svar varit till hjälp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Hej fina du 🙂 Så himla kul att du börjat blogga! Missade frågestunden men efter att ha läst igenom svaren så dök en fråga upp som du gärna får svara på nu i efterhand. Hur tänker ni kring bebisens kost när det väl blir dags? Veg eller ej? Har en liknande diskussion hemma så vore intressant att höra hur du och Leif diskuterat detta. Ha en fin kväll! Kram

    1. Elisabeth

      Hej! Så kul att du gillar bloggen! 🙂 Angående bebisens kost så har vi inte riktigt bestämt oss än. Det är ingen konflikt med det handlar kanske om vad som kommer bli enklare för mormor/farmor som själva äter kött. Ska hen äta kött ska det absolut vara bra kött, älg eller närproducerat! Hur resonerar ni?

      1. Sofia

        Tack för ditt svar! Min man är muslim så i vårat fall handlar det om griskött. Ingen konflikt här heller, båda kan tänkas ”ge med sig” men det är lite klurigt. Vi är iallafall överens om att barnet ska få bestämma själv när hen är äldre!

  2. Emma

    Fantastiskt kul att få veta lite mer. Känns knasigt, men det känns ju nästan som jag känner dig efter ha följt med från start på Gravid vecka för vecka.
    Fin bild från bröllopet!
    Förstår var du menar med intressen, känns inte som att jag har så mycket intressen längre, men nu på senaste tiden (sen i somras har jag börjat träna) alltid något, laga mat och baka har jag alltid gillat och det har gått relativt bra för mig att kombinera med att sköta/hänga med bebis. Något som däremot är svårt ju äldre August har blivit är att läsa böcker, men skaffade mig Storytel, HUR bra som helst när man har en liten. Man kan lyssna när man ammar, bebisen sover och promenader (brukar köra med en lur i örat oavsett om August är vaken eller sover) Kan verkligen rekommendera det till dig med, så kan du fortsätta bokmala:)

    1. Elisabeth

      Min mamma har Storytel och är supernöjd, kanske jag ska skaffa! Bra idé! Skönt att du börjat få lite tid för intressen igen, det låter lovande! 🙂 Kram!

  3. Sonia

    Åh, vad kul och spännande det är att få lära sig mer om dig! Tycker fortfarande du verkar vara en helt underbar person. Kan relatera till så mycket vilket är sjukt fascinerande. Såna tråkiga grejer som att vi båda pluggat sam/ekonomi på gymnasiet utan att fatta varför i efterhand, tröttnat på solsemestrar och föredrar coolare resmål och många liknande intressen. Men också mer personlighetsrelaterade grejer. Gillar att du skrev att din känslighet är både en styrka och en svaghet, så känner jag också. Är en människa med mycket känslor och det ska hela tiden uppfattas som negativt (antagligen bl a för att det förknippas med kvinnlighet), men jag ser det snarare som en slags passion och glöd som kan tillföra mycket också.

    Hur som helst – var jättekul och intressant att få veta mer om dig. Stor kram! <3

    1. Elisabeth

      Hej och tack! Så kul att du gillade svaren! 🙂 Och ja, känslighet är en otroligt viktig egenskap! Jag har själv gett mig diagnosen hsp, highly sensitive person, jag känner av andra och mig själv ibland alldeles för mycket. Kan bära andras oro och sorger men också dela andras glädje och lycka så därför ser jag det verkligen som både positivt och negativt! Stor kram till dig, skickar ett mail sen!