Livat på torpet

Skåpsråtta, intervju och pepparkaksbollar

Idag har vi haft tröttmössan på. Lilla fröken löken tyckte nämligen, mitt i natten, dessutom två gånger att det är huuuur kuuuul som helst att vara vaken mitt i natten. Och hon passade på att rensa skafferiet på flingor mellan gångerna då hon låg i sängen och drog mig i håret.

Så idag har det blivit många koppar kaffe … det efter att jag till slut hittat ”felet” på kaffebryggaren som först vägrade starta trots många svordommar, nämligen en urdragen kabel.

Kanske var det tur för expressen att jag var så trött så jag inte orkade göra annat än att svara på deras frågor om filmen ”frost”. Tur var det för mig också att dom inte hade någon fotograf här ute i ångermanlandsskogen. Och tur att det fanns kvar av pepparkaksbollarna idag.

För tänk er någonting som smakar pepparkaksdeg, rullad i pärlsocker. Mmmm. Farligt gott.

623715_8654
PEPPARKAKSBOLLAR

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 nypa salt
  • 1 msk pressad apelsinsaft eller cognac
  • pärlsocker

Riv mandelmassan. Blanda ihop med övriga ingredienser (jag använde pepparkakskrydda istället för ingefära, kanel och kryddnejlika), rulla till bollar, rulla i pärlsocker. Klart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.