Ecochicas

Enkel ”finmiddag” som impar

Jag älskar ju allt med mat – att prata om mat, handla mat, laga mat och framförallt äta mat!

Det ska vara gott på riktigt – gärna nyttigt – men brukar vara svårt att få till i kombo är min erfarenhet eller vad säger du?

För det ska bli en favorit här hemma ska det vara enkelt, gå snabbt, hela familjen ska kunna äta och tycka om det och får heller inte vara svindyrt. Och det får gärna impa på gästerna….

Det låter som en töntig klyscha men jag äter lika mycket med ögonen som med munnen – så det måste se snyggt ut!

Det är ju inte helt lätt att få till allt ovan ska gudarna veta! Men svensk, saftig kyckling, som man för övrigt  kan variera forever, tycker jag faktiskt stämmer in på allt ovan – en solklar favvis här hemma såväl till fest som till vardags!

Och jag älskar att fuska en smula med finess… Inget som får synas eller märkas i smaken såklart!

Och då mina vänner ska jag lära er ert knep som faktiskt jobbet fick mig att upptäcka då vi ett samarbete med Kronfågel.

Köp en sån’ där Stinas kycklingpanna. (Se bild nedan) Ta ur den ur den osexiga formen och lägg den i en härlig lergryta.

Sen är det bara att fiffa på – jag öste på  skivade citroner, 10 st smålökar, en grön paprika, svarta och gröna urkärnade oliver, timjan, en skvätt vitt vin och vitlök och så in i ungen.

Vi har föressten en konsumenttävling just nu på sajten – läs här! Var med vet ja’!

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 12.22.44

 

Jag valde att köra lyxig pasta, smör och vitlökfrästa sugarsnaps till samt en härlig sallad som sätter färg på tillställningen.

Så enkelt – och går att göra till ett stort gäng dessutom och alla äter (Rufus lämnade till och med lite pasta – men all kyckling gick åt minsann!) – och så ser det ju sådär ”resturangit” snitsigt ut… Fast det är urlätt…

Jag brukar göra samma grej med pytt i panna på påse – bara att ”pimpa till” med lite extra kött och potatis, en skvätt grädde, lite fond och shyssta tillbehör – vips så ser urflott ut!

Rufus vet att det är påsk i nästa vecka och gick loss totalt på dukningen – så fram åkte såväl påskfjädrar som påskharar i choklad!

Jag tycker det blev fint ja’ – är stolt över att vi har inspirerat Rufus till att duka fint med tända ljus varje kväll!

Livet kan ta slut i morgon och är skört, en barndomsgranne har tex precis fått obotlig cancer bara sådär –  och jag vill inspirera mina barn (och har jag riktig tur kanske även dig?!) att  njuta i all enkelhet så gott man kan, ensam eller med nära och kära – utan att det blir ”roddigt” och pretantiöst.

Stinas kycklingpanna var det! Också gör du det till egen… Det här var Charlottas kycklingpanna.

              

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.