Ecochicas

10 nya upptäckter och erfarenheter du får på köpet som förälder

 Skärmavbild 2015-02-02 kl. 16.30.57
Har du funderat på hur många nya upptäckter man faktiskt gör som förälder?! Man får en massa nya erfarenheter. I stort och smått kan man säga. Och det där med ”allt kommer att vara sig likt efter att man fått barn”… Ha, ha, ha – vilket skämt!

 

Här är 10 nya erfarenheter jag fått:

 

  • Bajs och kiss är faktiskt ett samtalsämne. Ingår i vardagsretoriken kan man säga – inga konstigheter där inte!

 

  • Trots att du tror att du är född asfaltsblomma eller cityslicker så börjar du plötsligt intressera dig för att titta på hus. Tro mig. Det kommer som ett brev med BB-väskan…

 

  • ”Tacofredag” är mer exotiskt än man kanske kan tro! Fredagsmyset är för övrigt heligt. H.E.L.I.G.T!

 

  • Begreppet ”att komma i tid” existerar inte. Som småbarnsförälder finns det bara två lägen. Antingen kommer man försent (det absolut mest vanliga) eller så kommer man på fel dag för att man förväxlat datumen. Två sällskap kom på fel dag (veckan innan) till tjejernas kalas för ett par veckor sedan – helt normalt.

 

  • Under första tiden så kommer man aldrig ihåg vad man precis sa eller hade tänkt att göra. Jag som hade tvillingar trodde banne mig att jag drabbats av en sjukdom ett tag.

 

  • Till barn under tre år säger man det mesta två gånger och med lite märklig tillhörande bebisröst. TVÅ gånger och med bebisröst. Och så betonar jag något av de första orden. Ja så BETONAR jag något av de första orden. SUCK!

 

  • Det flesta kaffedrickare går från att dricka en kopp på morgonen till att fullständigt bälja kaffe. Speciellt under första året. Det sägs att man sedan lugnar ned sig för att göra en comeback tills de kommer i tonåren?

 

  • Förr hade man stenkoll på kosten, prioriterade gärna grönt, krav och lokalproducerat. Nu inser jag att veckomenyn oftast består av korv, köttbullar, blodpudding och fiskpinnar. Har du tur blir lite av barnens majs kvar längst ner i burken!

 

  • Du har sagt dig älska en del fina killar genom åren, men när ditt lilla gosplupp kommer till världen inser du vidden och kraften i uttryck som ”gå genom eld och vatten för din skull”.

 

  • Dina glansdagar som partypingla är definitivt över! Vi som dansade på borden, alltid vann shots-racen och stängde baren däckar nu lite osnyggt redan vid 22.30 tiden i tv-soffan efter ett par glas ”Dagens special” på fredags-after-worken. Naturligtvis med sminket kvar och gärna solglasögonen i håret 😉
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.