Ecochicas

LOPPI har testat London med barn – här är våra 10 bästa tips

Storstad, stökigt och föga barnanpassat? Glöm det – London med alla sina parker, roliga transportmedel och attraktioner gör London till ett toppenresemål. Rufus är ju 6 år och Lennox är 9 år och det gav hela resan nästan full pott! Hade hotellet haft Coca Cola i minikylen så hade de fått 10 poäng av Rufus…
Ni kan ju läsa mer om vår resa HÄR och även om det hotellet vi valde att bo på – som visade sig vara perfekt för en barnfamilj!
Jag har sammanställt våra bästa tips på resan efter ha utvärderat med pojkarna och Lotta som var mitt resesällskap – och även lagt in min erfarenhet av att ha bott där i ett par år tidigare. Och just det ja, London är ingen resa för barn i barnvagn – London ÄR barnvänligt – dock  inte i tunnelbanan…. Trappor nästan överallt. Lååånga trappor.
  1. Boka  långt i förväg så resan kan börja långt innan avfärd – vi har tittat i böcker om London, kollat på klipp på You Tube etc – det också varit  både spännande och mysigt –  och inte  skapat pepp och gemenskap inför resan!
  2. Val av hotel? Tänk läge, läge, läge! Gärna nära Oxford Cirkus och HydePark , absolut närhet av tunnelbana. Lancaster Gate (länk) hade allt detta – och låg dessutom i närheten av Paddington Station och en del barnvänliga restauranger. Be om att få bok högt upp och mot Hyde Park om du bokar!
  3. Förboka biljetter till t.ex de största attraktionerna som t.ex London Eye, Aquarium (redan hemma i Sverige)  – då går man bara till ”Priority desk”, hämtar ut sina biljetter och vips så slipper man stå och köa.
  4. Stasa på bekvämlighet – satsa på att ta snabbtåg in från flygplatsen. Deras ”Arlanda Express” kostar ca: 34 pund men är så värt det. Att ta en taxi är inte att tänka på – London har enorm trafik. Jämt. Ta därför tunnelbanan så mycket du bara kan (snabbast och smidigast – och jättenkel att följa!) – köp ett s.k ”Oystercard” och fyll upp så du har en reskassa för hela helgen – annars måste kan köpa biljetter vid varje stopp.
  5. London Zoo är lika kul för stora som för små –  underbart ställe! Tigrar, gorillor, giraffer… och 2016 kommer alla lejon! Ett måste!
  6. Skippa Madame Tosseau – barn känner inte till Engelskakändisar i denna ålder… värsta turistfällan om ni frågar mig. Satsa istället på galet bra London Aquarium – STORA hajar! Det är som att vara mitt i ett akvarium – Rufus bara stod och gapade…
  7. Vad äter man i London? Det finns ju superfräscha mackställen precis överallt – som t.ex Petit Manger etc. I övrigt så är pizzakedjor som Pizza Express och Ask  en helt annan femma där än här hemma. Det här är riktiga resutranger i coola lokaler – trevligt både för föräldrar och barn! Ett annat tips är moderna restaurangen Inamo. Menyn är en pekskärm och man kan spela på borden medan man äter – en interaktiv restaurang.
  8.  Disney Store och Hamley’s – det ÄR fantastiska leksaksbutiker båda två – helt unika i sitt slag. Smått hysteriska kan man tycka så det är som att kliva in i en liveshow bland personal som trollar och har sig… men ungarna älskar sig. Man förköper sig alltid är mitt stalltips…
  9. Bara barnkläder? GAP Kids – kedjan  är basic men coolt och bra rpsier – som H&M fast lite coolare och bättre kvalitet. Och så har inte varenda unge samma outfit på förskolan/skolan….
  10.  Att åka buss, taxi eller bara leka och kanske ha picknick  i någon  av alla härliga parker är bara några exempel på när det lilla blir det stora i en av världens bästa städer om du frågar mig…

 

IMG_6526.JPG

bild 4-2
bild 2-8

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.