Ecochicas

Gör DITT val – inte dina föräldrars

”Det är val år i år” som Anders Timell brukar rappa om i sin show på Äntligen Morgon (vilket för övrigt kanske är Sveriges roligaste raplåt ever! Och sämsta.)

Men det stämmer ju, budskapet alltså!

Jag tycker att det är så extremt viktigt att man röstar och gör sin röst hörd.
Faktum är att jag snudd på föraktar folk som är så förbannat slöa och struntar i det – eller ännu värre ”inte tycker att min röst spelar någon roll” och därför inte röstar.

Det finns massvis med kvinnor i världen som inte har rätt att säga flaska om något – än mindre rösta.

Men det kan vi i Sverige och därför tycker jag att det är din och min förbannade skyldighet att göra det. Det är en skymf mot alla de som vill – men inte har möjlighet eller får – att INTE resa sig ur soffan och faktiskt gå och rösta!

Basta!

Jag tycker också att det är viktigt att man faktiskt sätter sig in en smula i det hela och gör ett val som man kan stå för och motivera.

Men gör DITT egna val! Inte dina vänners, föräldrar eller val av ren slentrian. Och det där kan vara knepigare än man tror!

Om jag tar mig själv till exempel så är jag uppväxt i ett synnerligen ”blått” hem får jag nog säga.

Nu är ju samtliga av mina läsare här på bloggen en smart skara men OM det är någon därute som mot förmodan just nu sitter med en förutfattad mening om ”moderat, uppväxt på Lidingö, tjusig villa bla bla bla” – drop it!

Tänk mer radhus, mamma som ilat i korridoren på Folktandvården som tandsköterska och pappa som sjukskrevs för alltid vid 54 års ålder – det har verkligen inte gått någon nöd på mig, men någon uppväxt i lyx med utlandsresor etc var det inte tal om.

Jag är så glad och tacksam idag för att jag har fått jobba i hop mina egna pengar – varenda krona!

Det är klart att jag ibland är avis på några av mina väninnor som inte jobbar utan är hemmafruar (det verkar ju så skönt så lycko dem som har möjlighet!!)

Jag tror att det finns väldigt mycket bra med att vara hemmafru faktiskt (mer tid och mindre stress = livskvalitet)- men jag erkänner att det infinner sig en gnutta stolthet över att vara en ”selfmade woman” – det ÄR en härlig känsla!

Att veta att jag har bidragit (eller ja, hälften!) med pengarna till vårt hus – och att jag har gjort det helt själv är en bra känsla!

Tillbaka till politiken ja’…. Var var jag innan jag svävade i väg angående vikten av att lära sig pengars värde?

Jo, just det ja’….även om jag tycker att Reinfeldt verkar rätt sliten just nu och borde garva mer i allmänhet så tycker jag att han inger förtroende och någonstans så har han och Borg klarar Sverige helskinnade ur en enorm Europakris. Det imponerar på mig och jag tror att han kanske får min röst även denna gång.

Däremot här på Lidingö så skulle jag ALDRiG rösta på moderaterna, de verkar skvatt galna hela bunten!

Här på ön så speglar, hör och häpna, Centern mer mina värderingar mycket bättre.

Och detta trots att en av allra bästa vänner tycker att allt med Centern och Annie Lööf är ”hemskt” eller att andra nära vänner är rödare än rödast….

Vad jag menar är – gör DITT val, vad det än kan tänkas vara, strunta i alla andra! Och gå för 17 och rösta när det blir dags!

HERREJÖSSES vad jag var på hugget idag… Men det här är ju viktiga grejer eller hur?!20140228-202840.jpg

20140228-203044.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Hej! Jag är en av dina läsare som aldrig brukar kommentera men kände att jag var tvungen att berömma dig för ditt inlägg som tar upp en viktig fråga! Jag är 25 år och har föräldrar som började på botten och jobbat sig upp i livet. Detta är något jag tycker man ska få credd för mm och därför röstar jag också på vår statsminister.

    Älskar din blogg som beskriver livet på ett bra och intressant sätt. Skriv på, jag är din blogg trogen!

    Kram

  2. Malin

    Åh vilket bra inlägg! Håller med dig till 200 %! Det är allas skyldighet att Sätta sig in i de olika partierna och att gå och rösta!! Annars kan man inte heller gnälla…. Ha en underbar helg! Kram Malin i jönköping ps. Reinfeldt får min röst!!