Ecochicas

Rufus kul

Åkte till dagis i lilla trånga bilen i morse och det är alltid ett jäkla liv innan vi kommer iväg för att gå rakt på sak.

Ni kanske också är familjär med fenomenet ”overall och svett hysterin” som sker i snudd på var småbarnsförälders hall varje vardags- morgon?!

Kortfattat så är det är alltså det som inträffar när man försöker klä på tre barn ytterkläder, på tre barn som inte vill bli klädda i några ytterkläder för huvudtaget.

Lägg där till lite allmän morgonstress eller inte hunnit få i sig någon direkt imponerande frukost. Det är då den infinner sig: ”Overall och Svett hysterin” – OCSH – eftersom man själv sitter där och är sjöblöt samtidigt som man febrilt försöker sno på ungarna kläderna…

Hur som helst, det är ju så skönt när man äntligen kommer i väg, eller hur?
Vi brukar lyssna på Mix Megapol och i morse spelades den jättefina ”Jag vill känna tro” med Marie Frediksson.

Jag satt där i min egen värld och nynnade med när Rufus plötsligt avbröt mig och sa: Det skulle vara mer härligt om de sa ”jag vill känna tro…sor!” Ha ha!

Han är fem år. Vad har man uppfostrat för en liten kille som sitter och tänker på trosor vid 8 rycket på morgonen egentligen?! Tokjöns!

Men jag älskar att det är så tydligt att Rufus har bra humor. Eller att vi har lika dålig kanske man ska säga.

Han har iallafall fattat att man kan skämta och det tycker jag är ett härligt drag hos honom.

Han må vara riktigt jobbig i bland (förskolan meddelade t.ex i går att de vill utöka Rufus extraresurs från 50 till 100%) men han är livsfarligt charmig. Och galet söt med sina stora bruna ögon….

Det kommer att gå bra för dig Rufus. Mamma tror på dig! Alltid.

20131029-234019.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Tips! Lämna barnen så tidigt att de äter frukost på dagis då behövs bara jacka och skor både hem och dit och fröknarna får ta overalltjafset i stället. Funkar klockrent, fick tupppjuck på mina tätisar och ändrade om dagisschemat. 😉