Ecochicas

Bästa investeringen för att få barnen att sova

Som du kanske vet vid det här laget så är jag ett stort fan av Gina Ford.

Denna brittiska ”bebisguru” som har hjälpt mig så mycket via hennes böcker men framförallt: sett till så att alla mina barn sover hela nätter utan läskiga skrikmetoder.
Jag har kanske 7 vänner idag som kört Gina Ford och det har funkar för oss alla så något rätt gör denna kvinna.
Rutiner är hennes grej. Det andra är mörkläggning så man lär barnen att skilja på natt och dag. Är det mörkt=natti natti… Och det kan ju vara lite svårt att skapa John Blund-stämning i vagnen mitt på ljusa dan’!

Men nu har jag hittat lösningen: Sleepy Hats från en av mina favvo sajter EKOKUL.
Super att ha i bilen, flygplanet eller i vagnen på dagtid. I worship the sleepy hat! Och Gina Ford. Amen.

20120831-210204.jpg

20120831-210219.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fia

    Å vilken underbar mössa och hur gulligt ser det inte ut när dom sover. Kanske något att investera i, men det blir mycket med två av allt :-). Bra blogg, roligt att läsa om andra i samma sits.
    Tjing Fia

  2. Anna

    Hej!

    Är väldigt imponerad av din avslappna inställning till dina barn och hur positiv och tuff du verkar vara. Jag är själv nybliven mamma till en 6-månaders bebis och kan inte skryta med samma mammastyrka som du men jag blir inspirerad. Har precis köpt Gina Fords bok och prövar mig fram för att försöka att skapa rutiner för min lilla bebis. Dessvärre är hon väldigt envis och är inte så lätt att styra vad gäller sömn och mat. Kan inte du skriva lite om hur du skapade dina barns rutiner? Hur fick du dem att sova, äta etc på de tider som Gina förespråkar?

    Tack för en superkul och inspirerande blogg 🙂

    1. Loppi-Charlotta

      Äsch, jag är ingen tuffing! Jag är en känslig lipsill som dock är rätt stark tror jag.
      När jag var första gångs mamma så var jag fruktansvärt osäker på allt. Rufus hade alltid sista order men Gina Ford var min trygghet och manual.
      Det var så jag skapade mina rutiner. Med facit i hand så skulle jag nog ha litat lite mer på mig själv. Det är jag bättre på nu men nu har jag också en massa mer erfarenhet.
      Vila i att du så gott du kan, det finns ingen bättre mamma till ditt barn än du och lita på dig själv. Och inse att alla är olika så det är ingen ide att jämför sig med andra även om jag vet att det är svårt…
      Försök att lära bebisen att ta lite flaska så du kan få avlastning (och mer tålamod!) och säkerställa så bebisen verkligen är mätt!
      Använd inte brösten som mat, napp, kudde, tröst… Det blir liksom inte bra i slutändan. Barnet blir missnöjt eftersom den aldrig blir riktigt hungrig och därmed inte riktigt mätt, då hamnar man i sen där dåliga cirkeln… Är de hungriga så sover de inte bra… Det kan verka svårt med gina när ditt barn är 6 månader men jag är övertygad att du kan skapa nya rutiner succecivt sp både du och bebisen får det bättre! All lycka till! Kram
      Charlotta